Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 19 april 2018

Waar ga jij een (afstudeer) stage volgen

Op zoek naar een stage kan lastig zijn. Soms weet je zelf niet wat je zoekt en ben je maar doelloos aan het rond googelen. Tot je natuurlijk op de beste site voor stages komt, deze natuurlijk! Laat je niet misleiden door de naam, we hebben ook veel meeloop ofwel werkstages naast de aangeboden afstudeer stages.

We kunnen de zoektocht opdelen in stukjes, van wat jij meest belangrijk vindt in een stage naar het minste. Je kunt dit van te voren even voor jezelf vaststellen. Dit gaat jou helpen in het hele zoekproces.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Maiko on 23 maart 2018

De leukste stages via Afstudeerstage.nl

Ben jij op zoek naar een HBO of WO stage die echt bij jou past? Een stage bij een grote naam of een kleinere organisatie? Een stage bij Pepsico, Rabobank of Capgemini ? Afstudeerstage.nl heeft ze allemaal. Laat je niet misleiden door de titel Afstudeerstage heeft ook honderden meewerkstages online. Op de hoofdpagina kun je alle stages vinden die extra uitgelicht worden of waarvan op dat moment de deadline bijna verstrijkt.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Maiko on 23 maart 2018

Stage bij ABN Amro

ABN Amro is natuurlijk een grote naam in Nederland. Daarom zou een naam als ABN Amro op jou CV zeker goed staan. Maar er is misschien wel de twijfel bij je. Krijg ik bij ABN Amro wel evenveel ervaring en begeleiding als bij een stage bij bijvoorbeeld een kleiner bedrijf? Moet ik niet de hele dag koffie zetten en heb ik eigenlijk niets aan me stage?

Lees verder Lees verder
Ingediend door Maiko on 23 februari 2018

Stage zoeken

Een stage zoeken is altijd een avontuur. Om te beginnen is het vaak al lastig te bedenken wat jij zelf in een stage zoekt. Bij wat voor bedrijf zou jij willen werken? Je kunt bijvoorbeeld naar een stage bedrijf op zoek gaan welke een grote naam heeft. Maar ook ervoor kiezen bij een startup te beginnen. Beide heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast is het verstandig van te voren even onderzoek te doen naar het bedrijf zelf. Misschien staan er wel ervaringen op bijvoorbeeld sollicitatieblog.nl die behulpzaam kunnen zijn.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 13 april 2017

Business & IT

In de business & IT zijn een tal van mogelijke opleidingen die jou kunnen opleiden tot een professional. Met kennis van business & IT zijn hackathons goede evenementen waar jij kan werken aan je vaardigheden en kan leren van anderen.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 30 maart 2017

Silicon Valley

Waar denk je aan als je Silicon Valley hoort. Vele mensen denken alleen aan de naam van de Amerikaanse stad, maar niet aan de vele revolutionaire uitvindingen en ontwikkelen die daar zijn gemaakt. Dit is vaak alleen bekend bij de mensen die zich in de technologische wereld bevinden. De uitvindingen en ontwikkelingen die in Silicon Valley hebben plaatsgevonden zijn namelijk in de sector van de technologie.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 16 maart 2017

Open Data

Open data is een term die wordt gebruikt om vrij beschikbare informatie aan te duiden. De voorwaarden waaronder deze informatie beschikbaar is wordt beschreven in licenties en gebruiksvoorwaarden. Bij open data wordt er wel naar gestreefd om de beperkingen in hergebruik tot een minimum te beperken.

In dit artikel worden open data specifiek in relatie tot de overheid beschreven. De overheid hanteert de volgende definitie voor open data:

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 02 maart 2017

Applicaties

Tegenwoordig kunnen wij niet meer zonder applicaties ook wel een app genoemd, een applicatie is een computerprogramma dat bedoeld is voor eindgebruikers. De complexiteit van deze apps verschillen heel erg  van simpelspelletje tot extreem complexe systemen zoals de inreal-time processen als de luchtverkeersleiding. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een eigen applicatie, dit ook omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiele applicaties.

Webapplicatie

Een webapplicatie is een programma dat

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 16 februari 2017

Interface designers

Het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke en werkende interfaces voor gebruikers is de verantwoordelijk van een interface designer ( User interface ontwerper). Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor dat de interface elementen gemakkelijk te bereiken zijn en goed te gebruiken zijn en begrijpelijk zijn. Een User Interface ontwerper brengt interaction design, visual design en informatie architectuur samen.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 02 februari 2017

Software development

Het ontwikkelen van een software door diverse fases wordt software development genoemd.

Lees verder Lees verder