Ingediend door Moongro on 13 april 2017

Business & IT

In de business & IT zijn een tal van mogelijke opleidingen die jou kunnen opleiden tot een professional. Met kennis van business & IT zijn hackathons goede evenementen waar jij kan werken aan je vaardigheden en kan leren van anderen.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 30 maart 2017

Silicon Valley

Waar denk je aan als je Silicon Valley hoort. Vele mensen denken alleen aan de naam van de Amerikaanse stad, maar niet aan de vele revolutionaire uitvindingen en ontwikkelen die daar zijn gemaakt. Dit is vaak alleen bekend bij de mensen die zich in de technologische wereld bevinden. De uitvindingen en ontwikkelingen die in Silicon Valley hebben plaatsgevonden zijn namelijk in de sector van de technologie.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 16 maart 2017

Open Data

Open data is een term die wordt gebruikt om vrij beschikbare informatie aan te duiden. De voorwaarden waaronder deze informatie beschikbaar is wordt beschreven in licenties en gebruiksvoorwaarden. Bij open data wordt er wel naar gestreefd om de beperkingen in hergebruik tot een minimum te beperken.

In dit artikel worden open data specifiek in relatie tot de overheid beschreven. De overheid hanteert de volgende definitie voor open data:

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 02 maart 2017

Applicaties

Tegenwoordig kunnen wij niet meer zonder applicaties ook wel een app genoemd, een applicatie is een computerprogramma dat bedoeld is voor eindgebruikers. De complexiteit van deze apps verschillen heel erg  van simpelspelletje tot extreem complexe systemen zoals de inreal-time processen als de luchtverkeersleiding. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een eigen applicatie, dit ook omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiele applicaties.

Webapplicatie

Een webapplicatie is een programma dat

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 16 februari 2017

Interface designers

Het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke en werkende interfaces voor gebruikers is de verantwoordelijk van een interface designer ( User interface ontwerper). Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor dat de interface elementen gemakkelijk te bereiken zijn en goed te gebruiken zijn en begrijpelijk zijn. Een User Interface ontwerper brengt interaction design, visual design en informatie architectuur samen.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 02 februari 2017

Software development

Het ontwikkelen van een software door diverse fases wordt software development genoemd.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 19 januari 2017

Informatica

Mensen hebben niet altijd het juiste beeld bij informatica, ze houden zich niet alleen maar bezig met het bouwen van digitale apparatuur, ze zijn vooral bezig met het onderzoeken te doen naar de opslag, verwerking en verspreiding van informatie. In het Engels hebben ze twee termen voor informatica  computer science en computing science.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 05 januari 2017

ICT

Niet veel mensen weten wat ICT betekent, Terwijl we in een wereld leven waar je er niet meer omheen kan. De afkorting ICT staat voor Informatie en communicatietechnologie en wordt ook wel IT genoemd. Officieel wordt alles diensten die te maken hebben met hardware- en softwareproducten vallen onder informatietechnologie. Onder communicatietechnologie worden communicatieapparatuur en diensten met betrekking tot deze apparatuur gerekend. 

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 22 december 2016

Opleidingen in de IT

Beroepen in de IT worden steeds populairder onder studenten, maar welke opleiding moet je eigenlijk doen om een IT-er te zijn. In eerste instantie moet je een HBO of WO diploma hebben in de richting van IT. Daarnaast is het belangrijk dat je affiniteit heb met  informatie technologie en alles wat hier mee te maken heeft. Omdat er zoveel verschillende onderdelen zijn in de IT zijn veel opleidingen op een gebied gespecialiseerd, dit ook omdat steeds meer bedrijven hier om vragen.

Read more Read more
Ingediend door Moongro on 08 december 2016

Software

Iedereen die met computers werkt heeft te maken met hardware en software. Alles wat je niet kan aanraken is software. Alle programma’s die draaien op je computer noemt men software.  Zonder deze software kun je niks doen op je computer. Het software aantal is gigantisch, voor bijna alles is wel een programma te verkrijgen. Software is de basis voor je computer, dit wordt ook wel opstartsoftware genoemd. Meestal wordt de Engelse term oprating system (OS) gebruikt. Het OS software wordt gebruikt om de computer op te starten en de diverse apparaten te kunnen gebruiken.

Read more Read more