Overslaan en naar de inhoud gaan

Stagiair communicatie (HBO)

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Richting(en): PR / Communicatie, Marketing / Product Management |
Niveau: HBO
Locatie: Rotterdam
Startdatum: 05 september 2022
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Stagiair communicatie

Als stagiair communicatie ga jij onderzoeken hoe we de Smart Patrol projecten nog beter onder de aandacht kunnen brengen bij verschillende doelgroepen, intern en extern. Je gaat meewerken aan de diverse communicatie uitingen. Daarnaast participeer je in de organisatie en uitvoering van events op locatie rondom de projecten.

Jij zet je communicatie-skills in voor de gave projecten zoals Drone2Go en Veiliger Bedienen. Met het project Drone2Go wordt gewerkt aan een landelijk dekkend drone netwerk. Met het project Veiliger Bedienen wordt gekeken hoe de brugbedienaar ondersteund kan worden met bijvoorbeeld een artificial intelligence systeem. Smart Patrol werkt ook samen met diverse boeiende partners, zoals de politie, brandweer, Inspectie Leefomgeving en Transport en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Kortom een programma waar maatschappelijke meerwaarde, innovatie en techniek elkaar raken.

Het naar buiten brengen van de activiteiten van het Smart Patrol programma wordt mede jouw verantwoordelijkheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan teksten voor het intranet, internet, vlogs, video's, door animaties of infographics. Jouw eigen communicatie ideeën zijn natuurlijk ook altijd welkom! Tijdens je stage werk je samen met het kleine en gezellige Smart Patrol team waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast zal je ook regelmatig met team Communicatie optrekken, zowel voor interne communicatie als externe communicatie. Begeleiding krijg je van de trekkers van Drone2Go, Veiliger Bediening en Smart Patrol.

Kortom, wij bieden je een stageplek met veel projectmogelijkheden in een vernieuwend en innovatief werkveld.

Zin om mee te werken aan de communicatie rondom deze innovatieve projecten? Solliciteer dan op deze vacature!

Functie-eisen

• je volgt een hbo-opleiding in de richting van Communicatie, Multimedia of een andere relevantie opleiding;
• je bent creatief in het maken van content (video’s, teksten etc);
• je kunt goed samenwerken en bent communicatief sterk;
• je bent een out of the box denker, proactief en hands-on;
• je vindt innovatie en techniek interessant.

Andere vacatures

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Stagiair communicatie en Strategie

PR / Communicatie

Rijkswaterstaat - Leeuwarden

Startdatum: 05 september 2022

Goede communicatie is de sleutel tot succes, dat weet jij als geen ander. Zowel in- als extern. Als stagiair communicatie en strategie begrijp jij hoe Rijkswaterstaat (RWS) communicatie op een goede manier kan inzetten. En wat de kracht van communicatie is. Wil jij meer weten over de stageopdracht? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen
Binnen de afdeling Communicatie en Strategie zijn wij op zoek naar een tweetal stagiairs die meehelpen bij de onderstaande onderzoeksvragen:
1. Hoe kunnen wij de rol als adviseur voor DT ondersteuning beter laten aansluiten op het organisatie vraagstuk integrale sturing?
2. Hoe kan het communicatie en strategie jaarplan het beste worden geïmplementeerd op de afdeling Communicatie en Strategie en hoe zorgen wij ervoor dat de ambities van dit plan worden besproken en geïmplementeerd met andere afdelingen?

Gedurende je stageperiode ga je veel samenwerken met de collega’s van de afdeling Communicatie en Strategie, daarnaast spreek je ook met het Directieteam. Jouw output zal worden gebruikt als binnen de afdelingen het Directieteam van Noord-Nederland!


Dit bieden wij

  • je leert hoe je een plan implementeert en deze door vertaald passen bij een visie of organisatiewijziging;
  • je leert wat het belang is van communicatie en strategie voor een overheidsinstantie als RWS.

Heeft deze stagevacature je interesse gewekt? Solliciteer dan nu!

Stagiair communicatie en Strategie
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Junior adviseur strategie

Consulting, PR / Communicatie

Rijkswaterstaat - Haarlem

Hoe zorgen we ervoor dat we een goede relatie met onze bestuurlijke partners en omgevingspartijen hebben? Hoe zorgen we ervoor dat de interne besluitvorming zo effectief mogelijk verloopt en we het directieteam (DT) efficiënt inzetten? En dat er, naast het verbeteren van vandaag, ruimte en aandacht is voor een visie op de toekomst? Dit zijn enkele van de vele vraagstukken die voor jou een uitdaging vormen in je rol als junior adviseur strategie. Tevens ben je plaatsvervangend directiesecretaris bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord (RWS WNN).

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Je gaat werken in het team Strategie, onderdeel van de afdeling Communicatie en Strategie. Het team is compact, professioneel en fungeert als een spin in het web als het gaat om het imago van RWS WNN. Zowel binnen de regio als naar andere dienstonderdelen en richting het beleid. Je werkt als junior adviseur strategie voor het directieteam. Je adviseert het DT op strategisch relatiemanagement; bijvoorbeeld wie gaat naar welke overleggen en bijeenkomsten. Jij weet het directieteam optimaal te ondersteunen. Dit doe je onder andere door de stukkenstroom voor het directieteam goed te begeleiden. Ook ben je eerste achtervang voor de directiesecretaris. Bij afwezigheid van de directiesecretaris ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en verslaglegging. Daarnaast organiseer je diverse bezoeken van stakeholders en zorg jij voor een passend programma. Tot spring slot spring je ook in bij het team voor het maken van nota’s voor de minister of het beantwoorden van kamervragen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
In deze afwisselende functie zit jouw meerwaarde in de bredere, strategische ondersteuning, zowel in de voorbereiding van de DT overleggen (bewaken van de kwaliteit van stukken), gerelateerde overleggen en het bewaken van juiste terugkoppelingen en uitzetten van acties plus het organiseren van bijeenkomsten.

Van nature beschik je over politiek-bestuurlijke antennes en ben je organisatiesensitief. Jij voelt feilloos aan welke belangen er spelen en welke acties nodig zijn. Een positieve instelling en proactief samenwerkingen met relevante collega’s is hierbij van belang. Het gaat hierbij onder andere om DT-leden, dossierhouders, interne managementondersteuners en externe partners.

Wat wij aan jou waarderen
Jij staat stevig in je schoenen. Plannen en organiseren zijn jouw tweede natuur en je weet hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen en kan de impact daarvan goed analyseren. Schakelen tussen verschillende niveaus en het zorgen voor verbinding gaat jou gemakkelijk af. Je komt snel tot de kern van de zaak en je brengt een logische structuur aan in informatie. Van nature ben je verbindend en weet je een netwerk op te bouwen en te behouden.

Relatie- en stakeholdermanagement is jou niet onbekend. Belangrijk hierbij is dat je jouw adviesstijl aan kunt passen aan de situatie. Je beschikt over uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden en bent organisatiesensitief. Tenslotte ben je pragmatisch, stressbestendig en werk je geordend.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Jonna Brandsma, afdelingshoofd, 06-53862749.

Junior adviseur strategie
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Stagiair Communicatie (HBO & WO)

PR / Communicatie, Marketing / Product Management

Rijkswaterstaat - Rotterdam

Startdatum: 05 september 2022

Wil jij als stagiair bij ons organisatieonderdeel West-Nederland Zuid een bijdrage leveren aan het beter kunnen etaleren van onze afdeling Verkenningen en Planuitwerking? Vind je het interessant om te onderzoeken hoe onderling kennis wordt uitgewisseld en hoe we gebruik maken van elkaars talenten? Lees dan verder!

Wat ga je doen
De afdeling Verkenning en Planuitwerking geeft vanuit het planproces vorm aan netwerkontwikkeling en faciliteert de besluitvorming daarover, in nauwe samenwerking met publieke en private partners en met het maatschappelijke domein. Dit wordt gedaan voor allerlei projecten binnen Rijkswaterstaat (vervanging en renovatie, duurzaamheid, veiligheid en subsidies).

Jij gaat als stagiair onderzoeken hoe nu onderling kennis met elkaar wordt uitgewisseld, of men gebruik maakt van elkaars talenten en hoe dat verbeterd kan worden. Je gaat je bezig houden met thema’s als interne- en externe communicatie en kennisuitwisseling. Je gaat het volgende onderzoeken: hoe wordt de afdeling nu geëtaleerd? Wat weten ze van ons? Wat zijn onze kennisgebieden? Hoe doen we nu aan kennisuitwisseling? Wat weten we van elkaar en in hoeverre weten we elkaar te vinden en benutten we de aanwezige kennis? Je stelt hiervoor een kwalitatief onderzoek op, brengt de begin- en gewenste situatie in kaart, je formuleert kansen en blokkades, je geeft adviezen en indien het past binnen de beschikbare tijd ga je ook invulling geven aan de praktische uitvoering.

Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan kennisuitwisseling en professionalisering van en tussen de medewerkers. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om het afdelingsgevoel en de binding met elkaar te versterken.

Wil jij als stagiair een bijdrage leveren aan deze uitdagende opdracht waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng? Solliciteer dan direct!

Stagiair Communicatie (HBO & WO)