Overslaan en naar de inhoud gaan

Pon

Technology / Industry
Locatie: Almere
6.000 medewerkers
Naar de website

Werken bij Pon

Wie zijn wij

Een eeuw geleden startte Pon met de import van fietsen, auto’s en banden. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een multinational met zo’n 13.000 medewerkers in 32 landen. Er is veel veranderd in die tijd. En ook weer niet. Want het pionieren zit nog altijd in ons bloed.

De wereld van Pon

Onze wereld is die van de mooiste auto’s, de sterkste grondverzetmachines, de snelste fietsen, de krachtigste scheepsmotoren, de slimste maatwerkinstallaties en het beste gereedschap. Daarom werken we wereldwijd met producenten als Audi, Porsche, Volkswagen, Caterpillar, MAN, Continental maar ook met eigen fietsmerken zoals Gazelle, Cervélo en Focus.

Pon is één van de Beste Werkgevers van Nederland

Pon is wederom gecertificeerd als Top Employer Nederland 2016. Uit ons grondige, onafhankelijke onderzoek is gebleken dat Pon uitstekende arbeidsomstandigheden biedt, talent koestert en ontwikkelt op alle niveaus van de organisatie en op Human Resources-gebied naar voren komt als een leider die zijn personeelsbeleid voortdurend blijft ontwikkelen en optimaliseren.

Kiezen voor Pon is kiezen voor de wereld van Pon waarin passie voor onze sterke merken en ondernemerschap centraal staan. Onze stoere merken vragen namelijk om ondernemende mensen. Hiermee bedoelen we mensen die de passie hebben om te presteren en die gaan voor concrete resultaten. Daarom geven wij onze mensen vrijheid, vertrouwen en veel verantwoordelijkheden. Mensen die met plezier werken, presteren beter en komen met nieuwe ideeën. Zo simpel is het. Working passionately, acting responsible, enjoying what we do and trust to act! Daarom investeren we in je ontwikkeling en in je gezondheid. 

Bij de Pon Academy kunnen alle medewerkers persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s en opleidingen volgen. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van medewerkers. 

Pon wil een van de gezondste bedrijven van Nederland zijn. Hiervoor is enige jaren geleden een ambitieus gezondheidsprogramma gestart: Pon Fit. Samen met onze partners in de gezondheidszorg werken we aan het fit worden, fit zijn en fit blijven van onze medewerkers. We bieden onze medewerkers een uitgebreid aanbod aan van sportprogramma’s en events tot aan medische check-ups, bedrijfsfysiotherapie, state-of the-art zorgverzekeringspakketten en coaching bij verandering op weg naar een gezonde leefstijl. Hierdoor krijgen wij topprestaties. Pon is niet voor niets de laatste 5 jaar tot Top Employer uitgeroepen! Kijk op www.ponfit.nl voor meer informatie. 

Arbeidsvoorwaarden 
Het salaris bij Pon is afgestemd op je rol, ervaring en prestaties. Er zijn volop ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen waardoor je je toekomst binnen Pon en ook je beloning zelf in de hand hebt. Naast een salaris kent Pon bonussen en standaard arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantiegeld, reiskosten (of een auto van de zaak, afhankelijk van de functie binnen Pon), pensioenopbouw en verzekeringen.

 

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Sollicitatieproces

Als je via jobsatpon.com een interessante vacature hebt gevonden ziet de sollicitatieprocedure er als volgt uit:

Solliciteren
Stuur je cv met motivatie via de ‘Solliciteer Direct’ button.

Eerste screening
Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en selecteren of je geschikt bent voor de functie. Niet geselecteerde kandidaten ontvangen een afwijzing per mail.

Tweede screening
Geselecteerde kandidaten bespreken we met de Hiring Manager en of je word uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Niet geselecteerde kandidaten ontvangen een afwijzing per mail.

Vervolg
Na het oriënterende gesprek krijg je een persoonlijke terugkoppeling. Bij afwijzing ontvang je een persoonlijke afwijzing door de HR Adviseur of Hiring Manager. Bij vervolg ontvang je een uitnodiging voor een vervolggesprek en eventueel een assessment.

Assessment
Per functie wordt bepaald of we een assessment inzetten. Deze kan bestaan uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest en eventueel een Business case.

Inhoudelijk vervolggesprek
Heb je het assessment goed afgerond, dan komt er een tweede gesprek. Daarin hebben we het uitgebreider over de inhoud van de functie. Is de functie wat jij ervan verwacht? En ben jij voor ons de perfecte kandidaat? Misschien willen beide partijen nog een gesprek met een medewerker van de afdeling en wordt er een derde gesprek ingepland.

Aanbod
Als beide partijen daarna enthousiast zijn, doen wij je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ga je akkoord met het aanbod dan wordt de startdatum besproken.