Overslaan en naar de inhoud gaan

HEINEKEN

FMCG
Locatie: Zoeterwoude
2.700 medewerkers
Naar de website

Werken bij Heineken

Wie zijn wij

Activiteiten
HEINEKEN is één van 's werelds toonaangevende bierbrouwers, met merken die verkrijgbaar zijn in 178 landen over de hele wereld. We zijn een trotse, onafhankelijke, internationale brouwer die consumenten overal ter wereld wil verrassen en inspireren. We hechten waarde aan passie voor kwaliteit, plezier in het leven, respect voor mensen en onze planeet.

Overal ter wereld kunnen consumenten van onze merken genieten. Naast het internationale meest waardevolle premiummerk Heineken, behoren tot ons portfolio meer dan 250 merken waaronder: Amstel, Brand, Desperados, Sol, Dos Equis en Primus. Daarnaast is HEINEKEN ’s werelds grootste producent van cider, met merken als Jillz en Strongbow Gold.

HEINEKEN blijft innovatief op alle fronten. Zowel in producten, zoals bijvoorbeeld onze recente introducties van Wieckse 0,0% en Jillz 0,0% als ook op verpakkingen, zoals het 4 Liter Tapje voor Heineken en Amstel. Daarnaast zijn we voortdurend bezig onze bedrijfs- en productieprocessen te optimaliseren. Voor alle vakgebieden liggen er daarom heel veel uitdagingen: van Techniek en Logistiek tot Commercie, Finance, IT en HR. Of je nu werkt in één van onze brouwerijen waar het bol staat van de state of the art techniek of op kantoor waar je werkt aan de positionering van onze merken: elke dag word je uitgedaagd om samen met je eigen collega’s en collega’s van andere vakgebieden tot slimme oplossingen te komen.

Door middel van ons 'Brewing a Better Future' Programma creëren wij een reële en duurzame waarde voor al onze belanghebbenden: voor onze mensen en gemeenschappen waarin we actief zijn, voor het milieu en zorgen we voor een positieve impact van de rol van bier in de samenleving. We willen onze positie als ’s werelds meest internationale bierbrouwer gebruiken om bij te dragen aan positieve veranderingen en het creëren van een leefbaardere wereld.

Loopbaanmogelijkheden Commercie (marketing/sales), Finance, Productie/Supply Chain, IT, HR
Speciaal voor de echte uitblinkers onder academici waarvan HEINEKEN overtuigd is dat zij in de toekomst door te groeien naar een management positie binnen hun vakgebied, zijn er Management Traineeships in de vakgebieden:

  • Commercie (Marketing/Sales)
  • Finance - Productie/Supply Chain (voor technische studenten)
  • IT
  • HR

Gedurende 14-18 maanden vervul je drie opdrachten in de breedte van jouw vakgebied, waarvan altijd één opdracht in het buitenland. Dit zijn serieuze opdrachten met een duidelijk eindresultaat. Samen met je Management Development Adviseur en je mentor stel je een persoonlijk ontwikkelprogramma samen.

Je kunt ook direct aan de slag in een startfunctie binnen de bovengenoemde disciplines. Daar leer je al vanaf dag 1 de kneepjes van het vak in een team met ervaren collega's.

Opleiding, training en coaching
Een Management Traineeship is een individueel traject, maar je staat er nooit alleen voor. Bij HEINEKEN draait alles om resultaatgericht samenwerken. Je zit zelf aan het stuur, maar je hebt een team aan begeleiders achter je staan. Je kunt rekenen op de support van de opdrachtgevende manager, je Management Development Adviseur en je persoonlijke mentor. Met hen stel je een persoonlijk ontwikkelprogramma op. Samen bepaal je welke opleiding of training je nodig hebt voor de verdere ontwikkeling van je competenties. Denk bijvoorbeeld aan vakinhoudelijke trainingen aan de HEINEKEN University en een brouwcursus. Maar ook trainingen als Communiceren & Beïnvloeden, Aansprekend presenteren, Time Management en het HEINEKEN Introductie Programma. Voor een startfunctie wordt aan de hand van je sterkte en ontwikkelpunten bepaald welke opleiding en training je nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Dit gaat altijd in overleg met je direct leidinggevende en een HR adviseur.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Profiel kandidaat
Om als Management Trainee of starter bij HEINEKEN aan de slag te gaan, moet je meer in huis hebben dan alleen een afgeronde WO-opleiding. Uiteraard heb je een uitgesproken en aantoonbare interesse in het vakgebied waar je voor solliciteert. Maar ook een aangeboren nieuwsgierigheid en de drang om het verschil te maken en resultaten te boeken. Daarnaast verwachten we daadkracht, denkkracht en drive om door te groeien naar een leidinggevende positie in jouw vakgebied binnen HEINEKEN.

Kijk voor meer informatie op onze website. Daar vind je al onze vacatures en stages.

Gewenste opleiding
Bedrijfskundigen, economen, technologen en werktuigbouwkundigen hebben een goede basis om bij HEINEKEN aan de slag te kunnen. Getalenteerde academici met een andere achtergrond komen echter ook in aanmerking.

Kennismaken en solliciteren bij

Voor de Management Traineeships is de sollicitatieprocedure als volgt:

1. Online sollicitatie Harver (persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest, videovragen, CV)

2. Selectiedagen in Zoeterwoude (1e en 2de interview met HR en Senior Manager uit gekozen discipline. 3de informeel interview met trainees)  

3. Externe assessmentdag

Na iedere stap volgt een GO/NO GO beslissing.

Voor de procedure voor onze startfuncties verwijzen we je direct naar onze vacatures op onze website.