Overslaan en naar de inhoud gaan

Corporate Communications Stage

Bedrijf: L'Oréal
Richting(en): PR / Communicatie |
Niveau: WO
Locatie: Hoofddorp
Startdatum: 02 januari 2017
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Bedrijfsomschrijving

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY. 

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlanse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

Wij zetten ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.      

Waar zijn wij naar op zoek

We zijn op zoek naar ambitieuze studenten, met sterke overtuigingen en ideeën. Studenten die avontuurlijk zijn en uitdaging zoeken. We zoeken toekomstige leiders die bereid zijn verder te denken dan de ‘status quo’ en met hun ideeën het verschil willen maken. We need talent! Om onze Communicatie afdeling te versterken, zijn wij op zoek naar een Corporate Communication stagiair

Functie omschrijving

De activiteiten rondom de onderwerpen Sustainability, Science (o.a. For Women in Science met Unesco), Finance, Philantropy, Marketing en HR moeten op doeltreffende wijze aan de media en andere stakeholders worden gepresenteerd. Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen en communiceren van het corporate nieuws van L’Oréal. Daarnaast ondersteun jij in het plannen en voorbereiden van pers -bijeenkomsten en –reizen, naar aanleiding van de communicatieplannen van de Corporate Communicatie Director. 

Via actueel nieuws en storytelling moeten de juiste boodschappen over de groep en L’Oréal Nederland teruggezien worden in de media.  Onder jouw verantwoordelijkheden vallen onder ander het up-to-date houden van de intranetsite van L’Oréal. Ook wordt verwacht dat je op een pro- actieve en creatieve manier meewerkt aan diverse interne events zoals de vrijwilligersdag. Daarnaast help je mee, maandelijks een overzicht samen te stellen van alle artikelen die over L’Oréal zijn verschenen, zowel in magazines als op internet en social media. Je brieft de Corporate Communicatie Director over nieuws in het kader van issue management (gevoelige onderwerpen) zodat identiteit en imago bewaakt worden en de juiste communicatiestrategie bepaald kan worden. 

Profiel

  • WO- student (Bachelor/Master)
  • Interesse in verschillende soorten media
  • Buitengewoon gevoel voor communicatie
  • Ondernemend, zelfstandig en pro- actief
  • Schrikt niet van verantwoordelijkheden en levert graag een toegevoegde waarde
  • Open persoonlijkheid en oplossingsgericht
  • Vloeiend in Nederlands en Engels
  • Naast je studie actief geweest in nevenactiviteiten
  • Internationale ervaring is een pré

Carrière

Intern Development Program

L’Oréal investeert in de ontwikkeling van jong talent. L’Oréal biedt tijdens jouw stage het Intern Development Program aan, een ontwikkelingstraject speciaal voor stagiairs. Het IDP biedt gedurende de stageperiode: een welkomstpresentatie, persoonlijke begeleiding, presentatiemogelijkheden, officiële evaluaties en sociale evenementen (lunches, borrels, etc.).

L’Oréal biedt stages in de disciplines van Marketing, Sales, E-Commerce, Finance, Supply Chain, Human Resources, Corporate Communicatie en Public Relations. Naast het ervaren hoe het is om te werken binnen een jong, energiek en dynamisch bedrijf, bieden wij stages aan vol verantwoordelijkheden met de kans na een succesvolle stage aangenomen te worden voor een Young Graduate Program.

Young Graduate Program

Als je bij L’Oréal start, krijg je eigen verantwoordelijkheden vanaf de eerste dag. Bij L’Oréal zul je werken met gedreven en gepassioneerde collega’s en met managers die jou stimuleren het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar gezelligheid, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Wij breken met de huidige trend van vast-omlijnde en algemene traineeships; wij geloven dat iedere carrière uniek is. Daarom bieden wij elke nieuwe werknemer een individueel afgestemd Follow up & Integration Track (FIT) aan. Dit bestaat uit een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op ons hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten. Na jouw individuele FIT ben jij in staat om als echte professional je eigen carrière, gedreven door jouw ambities en capaciteiten op te bouwen. Bij L’Oréal zul je snel groeien en ontwikkelen. Internationale stappen kunnen hier een onderdeel van zijn. Per jaar nemen wij gemiddeld 25 Young Graduates aan op verschillende afdelingen De disciplines waar jij in kunt starten zijn Marketing, Sales, Finance en Supply Chain.

Wat bieden wij aan

Deze meewerkstage is fulltime, voor een duur van 5 tot 6 maanden. Je ontvangt een bruto stagevergoeding van €650,- per maand en reiskostenvergoeding, mits je niet in het bezit bent van een student ov-jaarkaart

Other possibilities

werken bij l'oréal
Aanmelden tot en met

Supply Chain Hackathon - Parijs

Supply Chain, IT / ICT

L'Oréal - Parijs

Startdatum: 20 maart 2019

L’Oréal heeft vier verschillende divisies, allemaal met een ander distributiekanaal. B2B of B2C, grote aantallen of detail picking, op alle gebieden zoeken wij continu naar innovatieve verbeteringen om de beste in onze markt te blijven. Wil jij daaraan bijdragen? Meld je dan aan voor onze Supply Chain Hackathon! Jij kunt met ons mee naar Parijs om twee dagen, met 40 studenten uit de hele wereld, te werken aan een uitdagende case.

Midden in de grootste start-up campus ter wereld, Station F, worden toptalenten gekoppeld aan professionals van L’Oréal. Er wordt gewerkt aan een real-life Supply Chain case op basis van een agile methode. Leer van de beste, laat je inspireren en creëer binnen 48 uur innovaties die zullen worden toegepast binnen de supply chain van L’Oréal!

 

What’s the deal?

Jij gaat:

- Met recruiters vanuit Nederland mee naar Parijs vanaf 20 t/m 22 maart 2019;

- 48 uur meedraaien met 40 studenten uit 12 landen (o.a. China, Mexico), onder begeleiding van 10 interne en 5 externe specialisten;

- Hard werken, maar ook heel veel lol maken;

- Reizen naar en overnachten in Parijs op kosten van L’Oréal. 

 

Wie zoeken wij?

- Master studenten, met major of specialisatie Supply Chain; 

- Entrepreneurial mindset met een drang naar innovatie;

- Niet bang om iets nieuws te proberen: Test and learn! 

 

Meld je zo snel mogelijk aan! In januari vinden de selectiegesprekken plaats.