Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een Sales (afstudeer)stages in?

Wat voor studieachtergrond heb je nodig voor een sales stage?

Voor de meeste vacatures die op afstudeerstage.nl staan, is het van belang dat studenten een hbo/wo opleiding volgen. Er zijn uitzonderingen per bedrijf of een mbo-opleiding ook op afstudeerstage.nl staan, maar over het algemeen zijn 9 van de 10 vacatures een hbo/wo opleiding. Dit varieert van een meewerkstage, tot aan afstudeerstage. De sales vacatures die op dit moment live zijn, kan je terugvinden in dit overzicht. Je kunt hierbij denken aan grote sales bedrijven, zoals JDECapgemini, en Pon

Wat leer je tijdens een sales stage?

Wat je gaat leren tijdens je stage varieert heel erg per bedrijf en het soort stage dat je gaat lopen als student. Is het een afstudeerstage, of een meewerkstage? Daarin zijn natuurlijk genoeg verschillen. Als stagiair bij JDE mag jij bijvoorbeeld het volgende doen:

  • Je wordt de rechterhand van de salesleiders van het horecateam;
  • Je zal ondersteuning bieden bij de implementatie van de nieuwe contactstrategie en marktbewerking van het horecateam;
  • Je zal tactische projecten oppakken om onze penetratie en zichtbaarheid van onze koffie- en theemerken te verhogen;
  • Je zal actief operationele activiteiten uitvoeren om ons te helpen versneld in de horecamarkt te winnen. 

 

Hoe hoog de lat is, dat bepaal jij zelf! Bekijk de vacatures in de sales sector hier!

Wat voor (afstudeer)stages kan je verwachten?

Ten aanzien van afstuderen zijn er ook verschillen tussen sales organisaties die afstudeerders zoeken. Het ene bedrijf zoekt een afstudeerder die 3 dagen aan zijn onderzoek mag zitten en 2 dagen moet meewerken. Een ander bedrijf verwacht weer dat je als student één dag aan je onderzoek mag zitten en de rest moet meewerken. Dit verschilt heel erg per bedrijf. Door goed af te stemmen wat er verwacht wordt van jou als student, kan je ervoor zorgen dat er een goede overeenkomst is tussen jou en de organisatie!

Naast een stage kan je natuurlijk ook een keer een inhousedag bezoeken bij één van de bedrijven waar jij in geïnteresseerd in bent. Bekijk deze hier!