Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een PR / Communicatie (afstudeer)stages in?

Voor de meeste vacatures die op afstudeerstage.nl staan, is het van belang dat studenten een hbo/wo opleiding volgen. Er zijn uitzonderingen per bedrijf of een mbo-opleiding ook op afstudeerstage.nl staan, maar over het algemeen zijn 9 van de 10 vacatures een hbo/wo opleiding. Dit varieert van een meewerkstage, tot aan afstudeerstage. De PR vacatures die op dit moment live zijn, kan je terugvinden in dit overzicht. Je kunt hierbij denken aan grote PR bedrijven, zoals NestléBerenschot, en Pon

Wat leer je tijdens een PR / Communicatie stage?

Wat je gaat leren tijdens je stage varieert heel erg per bedrijf en het soort stage dat je gaat lopen als student. Is het een afstudeerstage, of een meewerkstage? Daarin zijn natuurlijk genoeg verschillen. Als stagiair bij Nestlé mag jij bijvoorbeeld het volgende doen:

"Ondersteunen bij uitwerking en levering van lokale marketingactiviteiten in onze Boutiques en onze Trade-kanalen (bijvoorbeeld Mediamarkt, Coolblue en Bol.com); 
•    Ondersteuning in opbouwen en begeleiden van marketingcampagnes;
•    Organiseren van interne marketingactiviteiten voor collega’s van Nespresso; 
•    Analyseren van Masterclasses en op basis hiervan aanbevelingen doen;"

Hoe hoog de lat is, dat bepaal jij zelf! Bekijk de vacatures in de PR / Communicatie sector hier!

Wat voor afstudeeropdracht kan je verwachten?

Ten aanzien van afstuderen zijn er ook verschillen tussen PR organisaties die afstudeerders zoeken. Het ene bedrijf zoekt een afstudeerder die 3 dagen aan zijn onderzoek mag zitten en 2 dagen moet meewerken. Een ander bedrijf verwacht weer dat je als student één dag aan je onderzoek mag zitten en de rest moet meewerken. Dit verschilt heel erg per bedrijf. Door goed af te stemmen wat er verwacht wordt van jou als student, kan je ervoor zorgen dat er een goede overeenkomst is tussen jou en de organisatie!

Naast een stage kan je natuurlijk ook een keer een inhousedag bezoeken bij één van de bedrijven waar jij in geïnteresseerd in bent. Bekijk deze hier!