Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 23 juni 2016

Programeertalen die je moet kennen als programmeur

Java

De populairste programmeertaal is Java. Java is een programmeertaal voor het bouwen van back-ends van moderne webapplicaties. Java voert op de achtergrond allerlei kleine taken uit om de applicatie goed te laten werken. Java ontstond in begin jaren 90, een oudje dus. Java is eveneens de standaard programmeertaal voor het maken van Android apps. 

JavaScript

JavaScript is een veelgebruikte scripttaal om de site interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen.

C++

Met C++ communiceer je rechtstreeks met de hardware in je computer. Hierdoor kun je op een effectieve en slimme manier programmeren om zo het maximale uit je computer te halen. C++ een multi-paradigmataal, wat inhoudt dat er verschillende programmeerparadigma's gebruikt kunnen worden.

C

C is klein, snel en enorm krachtig. Het hierboven genoemde C++ is een uitbreiding op C en daarom haal je ook met C alles uit je hardware. Het wordt met name toegepast in embedded systemen (dit is de combinatie van hardware én software in gebruiksartikelen of apparaten, bijvoorbeeld je Smart TV maar ook je wasmachine).

PHP

Dit is de meest gebruikte programmeertaal voor websites. Ook wel Hypertext Preprocessor genoemd is een scripttaal die in 1994 voor het eerst werd uitgegeven als Personal Homepage.

Python

Python kan alles, web apps, interfaces, data analyseren, statistieken genereren etc. Daarom is het ook een populaire tool voor data onderzoekers die werken met grote hoeveelheden data en kom je het geregeld tegen op universiteiten.

SQL

Met behulp van SQL praat je met databases. In een database staat enorm veel informatie. Je kunt het vergelijken met een hééél groot Excel document waar je gegevens op de juiste plek wil uitlezen of wegschrijven.

Objective-C

Om te programmeren voor Apple apparaten gebruik je Objective-C. Dit is de moedertaal van Swift, sinds een jaar de nieuwe manier om te programmeren voor Apple apparaten.