Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 24 mei 2016

Een stage vinden waar moet ik beginnen?

Een stage periode duurt in veel gevallen een half jaar, voor sommige opleidingen heb je zelfs meerdere stage periodes binnen het opleidingstraject. Een lange tijd als je het niet naar je zin hebt in op je stage. Dit kan je voorkomen door zorgvuldig op zoek te gaan naar een stage, en er met de juiste stage een super leerzame en leuke periode van maken. Zoek in eerste instantie naar bedrijven die zich bezig houden met hetgeen wat je interesseert, waar je binnen bedrijfscultuur past en op geschikte reisafstand. Waar je stage gaat lopen heb je voor een groot deel zelf in de hand, waarom zou je daar niet van profiteren?

Hoe begin je met zoeken?

Voordat je werkelijk op zoek gaat naar websites en stage vacatures is het goed om in eerste instantie is na te denken over wat je zelf graag wil. De volgende vragen kunnen je hierbij wellicht helpen.

  • Wat verwacht ik van mijn stage?
  • Wat wil ik leren?
  • Welke bedrijven interesseren mij?
  • Welke bedrijfscultuur past bij mij?

Het is namelijk niet zo dat je alleen kunt reageren op bestaande vacatures. Je kunt ook zelf initiatief nemen en open solliciteren voor een stage. Het voordeel daarvan is dat je de kans creëert om bij een bedrijf terecht te komen dat jou écht interesseert. Daarbij blijkt jouw motivatie en interesse voor het bedrijf al uit het feit dat je het lef hebt om zelf initiatief te nemen: dit maakt sowieso een goede eerste indruk.