Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 09 juni 2016

De toekomst van de IT

Bijna elke acteur of muzikant heeft wel een eigen agent. Je ziet dit tegenwoordig ook steeds vaker bij IT’ers waar ieder bedrijf naar zit te smachten.  

De tech-wereld is compleet veranderd

Vroeger waren het tech-bedrijven die zich bezighielden met het aannemen van jonge, talentvolle mensen. Maar in deze tijd is ieder bedrijf een ‘tech-bedrijf’, en al die bedrijven zijn op zoek naar programmeurs.

Een hevige strijd

Grote bedrijven proberen op allemaal verschillende manieren het beste talent te pakken te krijgen. Vooral bedrijven zoals Google en Facebook doen dit heel goed. Zij ‘lokken’ hun nieuwe werknemers met massages, een gratis stomerij, een all-you-can-eat-buffet. Zelfs het in vriezen van je eicellen behoort tegenwoordig - voor vrouwelijke werknemers- tot de mogelijkheden.

Onderlinge concurrentie

Bedrijven gaan heel ver om Talent te behouden. Veel bedrijven in Sillicon Valley zoals twitter betalen miljoenen om talent te behouden. Google betaalde een werknemer een half miljoen aan ‘restricted stock options’ om te voorkomen dat hij overstapte naar Facebook.

 Facebook pakt het net iets anders aan

Facebook zelf pakt het anders aan: zij staan inmiddels bekend om hun ‘acquihire’: ze betalen miljoenen dollars om een bepaald bedrijf over te nemen, met als voornaamste doel het talent van dat bedrijf daarmee ook op te kopen.