Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 13 oktober 2016

C++ ontwikkelaar Calco

Ralf Verkerk is C++ ontwikkelaar. Lees hieronder over zijn ervaring.

Hello world! Sinds 1 maart ben ik een Calco Ambassadeur en toevallig ook precies 1 jaar in dienst bij Calco. Een leuk moment om even terug te gaan naar begin 2014. Ik merkte dat ik vastliep in mijn toenmalige juridische functie en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Helaas lagen de juridische functies niet voor het oprapen.

Ik werd overspoeld met IT vacatures door het hele land, maar dat was toch niets voor mij? Ja, ik kon er enthousiast over praten en zag echt wel dat de mogelijkheden van IT voor het bedrijfsleven gigantisch waren. Maar een jurist in de IT? Dat kon toch helemaal niet?

Gelukkig kwam ik op dat moment Calco tegen. Het concept en de mogelijkheden spraken mij aan. Er bleken veel diverse functies te zijn in de IT, terwijl ik altijd een vrij technisch beeld had van de IT. Over een mogelijke rol/functie had ik daarom amper nagedacht. Ik hield alles open, behalve een technische functie. Daar had ik namelijk nooit wat mee gedaan!

Tot die eerste weken bij Calco. Tijdens de opleiding mochten we overal aan ruiken en dat programmeren was zo gek nog niet. Daarnaast was er veel aandacht voor onze persoonlijke ontwikkeling en presentatie. Aan de hand van een ervaren programmeur en een gezonde dosis zelfstudie maakte ik mijn eerste code. Van ‘Hello World’ tot kleine object georiënteerde programma’s. Dit leidde tot mijn inzet bij de SNS Bank als C++ ontwikkelaar. De groeicurve werd nog steiler, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin. Na 9 maanden bij SNS leer ik nog elke dag ontzettend veel en mag ik veel uitdagingen binnen zowel SNS als Calco oppakken. Grappig detail is dat binnen SNS veel collega’s in eerste instantie ook geen IT achtergrond hadden, maar door de jaren heen wel echte specialisten zijn geworden.

In mijn vrije tijd speel ik graag een potje voetbal op bedenkelijk niveau en probeer ik ook regelmatig (online) te gamen met vrienden. Inmiddels praat ik ook enthousiast over systemen, IT ontwikkelingen en ook mijn eigen ontwikkeling.