Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 01 september 2016

Boost je carrière en word dataspecialist

Om je in datawetenschap te verdiepen hoef je geen doctoraal in wiskunde te hebben.

Steeds meer middelgrote en kleinere bedrijven zien dat IT-specialisten die datasets kunnen analyseren veel te bieden hebben voor de bedrijfsvoering. Het is op dit moment een goed moment om je te specialiseren.

Binnen de IT begint datawetenschap een populair traject te worden. Dit komt deels door de groei van het ruwe bronmateriaal. Tijden was dit veld alleen voorbehouden aan giganten als Google en Amazon. Maar door de komst van robuuste en betaalbare datatools zoals Hadoop, Python en Excel kan iedere organisatie ermee aan de slag.

Het is daarom ook niet gek dat datawetenschap aan het groeien is en er steeds meer IT-experts met achtergrond in de wiskunde of big data voor dit veld kiezen. Datawetenschap is een jong en nieuw veld, daardoor biedt dit meer kans voor nieuwe professionals die nieuwe vaardigheden willen leren.

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar datawetenschappers, er zijn al meer dan tienduizenden vacatures op LinkedIn te vinden. Verschillende Universiteiten en professionele opleiders bieden vaardigheden in analytics en data om specialisten het gereedschap te geven dat nodig is voor het beoefenen van dit beroep. Begin je specialisatie door een IT stage te kiezen in de richting van datawetenschappen.