Overslaan en naar de inhoud gaan
accounting-stage

Accounting stage

Wat voor studieachtergrond heb je nodig voor een Accounting stage?

Voor de meeste vacatures die op afstudeerstage.nl staan, is het van belang dat studenten een hbo/wo opleiding volgen. Er zijn uitzonderingen per bedrijf of een mbo opleiding ook op afstudeerstage.nl staan, maar over het algemeen zijn 9 van de 10 vacatures een hbo/wo opleiding. Dit varieert van een meewerkstage, tot aan afstudeerstage. De Accountancy vacatures die op dit moment live zijn, kan je terugvinden in dit overzicht. Je kunt hierbij denken aan grote Accountancy bedrijven, zoals Deloitte, KPMG en PwC

Wat ga je leren tijdens je Accountancy stage?

Wat je gaat leren tijdens je stage varieert heel erg per bedrijf en het soort stage dat je gaat lopen als student. Is het een afstudeerstage, of een meewerkstage? Daarin zijn natuurlijk genoeg verschillen. Als stagiair bij Deloitte bijvoorbeeld mag jij het volgende doen:

"Op de samenstelafdeling van Deloitte houd je je bezig met de meest uiteenlopende financiële werkzaamheden. Denk hierbij aan het analyseren van financiële gegevens van klanten, het inboeken dmv een journaalpost en doe je ervaring op met het samenstellen van jaarrekeningen en managementrapportages."

Hoe ziet je dag als stagiair eruit in de Accountancy?

Als stagiair kan je verschillende functies verwachten. Bedrijven hebben verschillende eisen, wat wel logisch is natuurlijk. Om een dag als stagiair toe te lichten, pakken we het voorbeeld van de vacature van ING erbij:

"Samen met andere collega’s ga je aan slag met het op orde brengen van Data Quality. Hierbij kom je in aanraking met de verschillende processen die te maken hebben met vastgoedfinancieringen. Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verwerken van verschillende werkstromen binnen het Project Data Quality." 

Hoe hoog de lat is, dat bepaal jij zelf! Bekijk daarnaast de vacatures in de Actuariaat/Risk hier!

Wat voor afstudeeropdracht kan je verwachten?

Ten aanzien van afstuderen zijn er ook verschillen tussen accountancy organisaties die afstudeerders zoeken. Het ene bedrijf zoekt een afstudeerder die 3 dagen aan zijn onderzoek mag zitten en 2 dagen moet meewerken. Een ander bedrijf verwacht weer dat je als student één dag aan je onderzoek mag zitten en de rest moet meewerken. Dit verschilt heel erg per bedrijf. Door goed af te stemmen wat er verwacht wordt van jou als student, kan je ervoor zorgen dat er een goede overeenkomst is tussen jou en de organisatie!

Naast een stage kan je natuurlijk ook een keer een inhousedag bezoeken bij één van de bedrijven waar jij in geïnteresseerd in bent. Bekijk deze hier!