Overslaan en naar de inhoud gaan

Consultant Financial Due Diligence

Bedrijf: PwC
Richting(en): Accounting, Banking / Finance, Fiscaal |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PwC

Consultant Financial Due Diligence in Deals

Heb je een financiële, bedrijfskundige of technische master op zak, hou je van puzzelen voor gevorderden, krijg je energie van teamwork en lijkt het je leuk om een actieve bijdrage te hebben in het succes van een transactie? Dan is deze baan echt iets voor jou!

Je gaat aan de slag in het Financial Due Diligence Team (FDD) van PwC en helpt klanten die een bedrijf willen kopen of verkopen, willen herfinancieren of klanten die een beursnotering nastreven. Dit doe je door een deep dive te doen in de financiële situatie van een bedrijf, je gaat na wat de kansen en risico’s zijn en welke knelpunten een deal mogelijk in de weg staan.

Wie ben je?

Wij zijn op zoek naar talentvolle en innovatieve professionals met interesse in fusies en overnames, die binnen ons team van ruim honderd financiële due diligence specialisten willen uitgroeien tot een topadviseur.

 • Je hebt een relevante masteropleiding afgerond
 • Je hebt een cijferlijst waar je trots op bent, maar je hebt ook tijd en ruimte gemaakt voor andere dingen naast je studie zoals een bijbaan, sport of betrokkenheid bij een studie- of studentenvereniging
 • Je bent zeer gemotiveerd om verder te leren en bent nieuwsgierig van aard
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels

Hoe ziet je werk eruit?

Je gaat werken voor een zeer gevarieerd klantenbestand. Je adviseert regelmatig over grote en complexe, grensoverschrijdende deals waarover je leest in de krant. Jouw werk geeft kopers inzicht in wat een transactie tot een succes maakt. Je beoordeelt de financiële en commerciële situatie van een bedrijf. Samen met je projectteam verzamel en analyseer je gegevens, maak je overzichtelijke rapportages en bespreekt deze met collega’s en vaak de CEO of CFO van klanten. Je leert veel over de business van het bedrijf of de sector zelf en je leert snel om de juiste vragen te stellen om gegevens boven tafel te krijgen die belangrijk zijn voor een goede analyse. Omdat je bij de hele cyclus van een deal betrokken bent, zie je zowel de koop- als verkoopkant van het werk en leer je belangrijke vaardigheden op het gebied van financiële due diligence. 

 • Je ondersteunt financiële partijen (zoals private equity-partijen) bij het beoordelen van hun overnamekandidaten of het voorbereiden van de verkoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen.
 • De due diligence voer je uit bij de klant op locatie of via een virtuele dataroom op kantoor. Je bent vaak aanwezig bij managementpresentaties, expertsessies en vergaderingen van klanten.
 • Jouw rapportage beschrijft analyses van de financiële trackrecord en de verwachte resultaten van een doelonderneming en noemt de belangrijkste risico's en kansen.
 • Je werkt vaak in meerdere projecten tegelijkertijd en weet soms niet hoe je agenda er over een paar weken uitziet.

Wat bieden wij?

We bieden je een vast salaris en daarnaast uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met het oog op jouw toekomstige groei en flexibel werken en leven.

Wij besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke en technische ontwikkeling. Je krijgt goede begeleiding door een coach en buddy die voor je klaarstaan. Je werkt daarnaast in teams samen met collega’s die jou helpen om je vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat al snel mee naar klanten en bent gelijk bezig op strategisch (boardroom)niveau.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en sluit je aan bij het profiel? Solliciteer dan snel door middel van de link naast deze vacature. We vragen je de volgende documenten te uploaden:

 • CV
 • motivatiebrief
 • cijferlijsten (bachelor en master)

Binnen twee weken laten we iets van ons horen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Dan kun je terecht bij onze recruiters Mayke Boets, Tess Uljee en Romond Pop via mayke.boetes@pwc.comtess.uljee@pwc.com en romond.pop@pwc.com.
 

Let op: sollicitaties worden alleen geaccepteerd als alle gevraagde documenten zijn geüpload.

Opleiding (indien blanco, geen opleiding of studierichting aangegeven)

Ga naar de website van PwC

Andere vacatures

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Consultant Capital Projects & Infrastructure

Engineering / Techniek, Accounting, Fiscaal

PwC - Amsterdam

De overheid staat de komende jaren voor grote investeringsopgaves om het verdienvermogen van Nederland te vergroten. Het betreft o.a. investeringen in de energietransitie, de transportinfrastructuur, ICT en defensie. Niet voor niets is er een groeifonds voor nieuwe projecten in het leven geroepen om additionele investeringen te kunnen doen.

Wil je betrokken zijn bij deze grootste investeringsprojecten van Nederland? Zie je jezelf deel uitmaken van een projectteam dat verantwoordelijk is voor het bouwen van windparken, het verstevigen van dijken, het uitbreiden van (lucht)havens of het realiseren van andere grote infrastructurele werken met veel maatschappelijke impact?

Als dit je aanspreekt, dan heb je nu de kans om deel uit te gaan maken van PwC’s Capital Projects & Infrastructure team. Dit team begeleidt grote organisaties met het realiseren van grote investeringsprojecten. PwC adviseert klanten gedurende de hele levenscyclus van zulke projecten, van strategie en verkenning, via financiering en inkoop van de werkzaamheden tot de realisatie, het beheer en de exploitatie van het project. Het team is aan het groeien en is op zoek naar getalenteerde financiële professionals. Als financieel adviseur verricht je financiële analyses voor deze investeringsprojecten en ben je enthousiast over het opzetten en gebruiken van (financiële) modellen.

 

Consultant Capital Projects & Infrastructure
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Consultant Governance Risk & Compliance

Accounting, Banking / Finance

PwC - Amsterdam

Wil jij werken in een enthousiast, dynamisch en multidisciplinair team, dat bezig is met het oplossen van complexe risicomanagement vraagstukken voor middelgrote en grote (internationale) organisaties? Wil jij jouw ideeën, creativiteit en realisatiekracht inzetten om commerciële organisaties risicobestendig en in control te maken? Heb jij een eigen kijk op vraagstukken op het gebied van risicomanagement, internal control en/of compliance en wil jij een bijdrage leveren aan het “future proof’’ maken van organisaties? Lees dan zeker verder en stuur ons je motivatie en CV.

Consultant Governance Risk & Compliance
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

CMAAS - Associate - Capital Markets and Accounting Advisory

Accounting

PwC - Amsterdam

Ben jij geïnteresseerd in accounting adviesopdrachten? Binnen PwC’s Commercial Services and Capital Markets (“CS/CM”) team houden wij ons bezig met adviesopdrachten op het gebied van:

 • Accounting

 • Deals

 • Capital markets (IPO/bond offerings)

 • Digital Finance (o.a. data analyse, AI en robotics)

 • Non-financial data

Deze afdeling heeft daarmee interessante adviesopdrachten en mogelijkheden voor accountants en finance professionals.

Wij zijn op zoek naar collega’s met minimale werkervaring en een relevante studie achtergrond (o.a. accounting, (bedrijfs)economie, financieel management, finance en econometrie), die ons team willen versterken.

CMAAS - Associate - Capital Markets and Accounting Advisory