Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage HR & Employer Branding

Richting(en): HRM / Recruitment, IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Young Colfield

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een stage in de richting van HR en Employer Branding? Dit is je kans! Bij Young Colfield zoeken we een nieuwe stagiair(e) vanaf februari 2023. 

Wat ga je dan doen?

 • Als HR & employer branding-stagiair(e) ben je onderdeel van het Young Expert Program (YEP) team. Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de werving en selectie van ons Young Expert Program (denk aan cv- selectie, voeren van eerste kennismakingsgesprekken, coördinatie van contacten en trainingen met studie- en studentenverenigingen); 
 • Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de voorbereiding, coördinatie en nazorg van onze recruitment events voor het Young Expert Program; 
 • Je krijgt alle vrijheid om je creativiteit en commercialiteit in te zetten op onze werving en employerbranding. Denk aan het creëren van content voor de website (zoals blogs & interviews) en onze social media kanalen; 
 • Je hebt de mogelijkheid om, samen met het YEP team én YEP trainees, verschillende trainingen te geven op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling; 
 • Naast het vaste pakket van werkzaamheden is er ook veel ruimte om zelf projecten op te pakken of bij bestaande projecten aan te haken. Denk hierbij aan projecten binnen diversiteit & inclusie of duurzaamheid maar ook het behouden van de verbinding tussen collega's.

Wat houdt het Young Expert Program in?

Trainees gaan een jaar lang dedicated aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in een rol met focus op IT én persoonlijke ontwikkeling, dat is het Young Expert IT Program. Zij zijn bijvoorbeeld de volgende software developer bij ING of IT-business analist bij ABN AMRO. Samen met het Young Expert Program team ga jij op zoek naar de geschikte kandidaten voor dit traineeship. 

 

Wat bieden wij jou?

Je werkt in een jonge, visie-gedreven organisatie met veel energie, creatiekracht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er is een sterk teamgevoel en je bent onderdeel van het Young Colfield staff-team met wekelijkse stand-ups en maandelijkse inspiratie-strategie sessies. Daarnaast krijg ook jij, net zoals de trainees en staff-leden, de kans om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling in de vorm van: coach gesprekken; trainingen; Young Colfield kennis sessies; loopbaan advies, etc. We bieden een fijne plek, zowel offline als online. Een gloednieuw, inspirerend kantoor in Amsterdam met diverse werkruimtes, goede koffie en geheel in Young Colfield stijl. Natuurlijk krijg je een mooie stagevergoeding! 

Functievereisten

Wat verwachten we van jou?

Als stagiair binnen de YEP-cirkel ben je één van de gezichten van Young Colfield voor onze potentiële trainees. Daarom geloven we dat het belangrijk is dat je het volgende in huis hebt: 

 • Je bent creatief en je krijgt energie van het bedenken van nieuwe ideeën op het gebied van werven voor het Young Expert Program; 
 • Je weet van aanpakken: je bent iemand die denkt in kansen en oplossingen en bent stressbestendig
 • Je bent sensitief en klantgericht; 
 • Je hebt de capaciteit om doelgericht te plannen en organiseren. Je krijgt energie van het uitwerken van nieuwe plannen; 
 • Je vindt het leuk om content te creëren voor onze verschillende online kanalen en kan hierbij outside-the-box denken; 
 • Je vindt het leuk om met veel verschillende mensen in contact te staan en bent een geboren multi-tasker. 

 

En ook niet onbelangrijk…

 • Je bent bezig met een HBO- of WO-studie;
 • Je bent circa vijf maanden beschikbaar voor 32 uur in de week;
 • Affiniteit met HR en IT is een toegevoegde waarde;

Heb je een andere achtergrond, ben je op zoek naar een andere constructie of heb je vragen? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden! 

 

Solliciteren? Leuk! Reageer hieronder op de vacature en upload je cv en (korte) motivatiebrief en wie weet tot snel! Wil je meer weten? Ook dan mag je een bericht sturen naar Wout en Xena, onze huidige stagiaires! 

 

Wie weet ben jij onze volgende stagiair(e)!

Ga naar de website van Young Colfield

Other possibilities

werken-bij-Young Colfield
Aanmelden tot en met

Stage Marketing en Employer Branding

HRM / Recruitment, Marketing / Product Management / Brand Management

Young Colfield - Amsterdam

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e)! Heb jij zin in een persoonlijke stageomgeving waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen, waar je veel vrijheid krijgt en je een bijdrage kan leveren aan de marketing van Young Colfield én Young Experience? Word jij enthousiast van thema’s zoals marketing, branding en content? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees de vacature en wie weet tot snel

 

Young Colfield wat doen wij eigenlijk?

Young Colfield is een organisatie die volledig draait om… je raadt het al: jonge mensen. Daarbij focussen we ons specifiek op de ont-wikkeling van Young Professionals. En dat doen we op twee manieren. Enerzijds door traineeprogramma’s aan te bieden voor WO-starters en anderzijds door onze kennis en kunde in te zetten om andere organisaties te helpen om hun jong talent verder te ontwikkelen. Dit laatste doen we onder de tak ''Young Experience''.

 

De stage

Het afgelopen jaar zijn Young Colfield én Young Experience flink gegroeid en om deze groei ook door te zetten in 2022 zijn we op zoek naar een marketing collega. We willen meer naar buiten treden en hierbij hebben we jouw hulp nodig!

 

Wat ga je dan doen?

 • Als stagiair(e) ben je onderdeel van twee teams: het Marketing-team van Young Colfield en het Young Experience team;
 • De rol is deels coördinerend en deels operationeel. Je werkt daarbij veel samen met de marketing strateeg en de marketing coördinator van Young Colfield en Young Experience op het gebied van marketing(strategie), branding en content;
 • Je krijgt alle vrijheid om je creativiteit en commercialiteit te botvieren op bovenstaande thema’s. Denk aan werkzaamheden zoals: creëren van content voor onze website en social media kanalen, plaatsen van content op onze social media platforms, opzetten van social mediacampagnes, verbeteren van de online vindbaarheid van Young Colfield/Experience, etc.
 • Tijdens je eerste gesprek bespreken we met elkaar welke werkzaamheden goed bij jou passen en jou enthousiast maken. Uiteindelijk bepalen we aan de hand daarvan jouw precieze takenpakket.

Disclaimer: Natuurlijk horen bij bovenstaande activiteiten ook een aantal administratieve taken, maar wij vinden het voornamelijk belangrijk dat mensen zich kunnen focussen op hetgeen wat energie oplevert, in plaats van wat energie kost!

 

Stage Marketing en Employer Branding
werken-bij-Young Colfield
Aanmelden tot en met

Young Expert Program - Software Engineer Traineeship

Data Analyse, IT / ICT, Engineering / Techniek

Young Colfield - Amsterdam

In een jaar groeien van net-afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde young professional met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis. Let’s go!

Met ons éénjarige Young Expert Program Software Engineer Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds een uitdagende software development rol in een professionele en innovatieve IT omgeving bij een van onze samenwerkingspartners, waar jij jezelf en jouw technische skills in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen. Je komt in een volwaardige en uitdagende startersfunctie terecht in een team waar je on the job ervaring opdoet en leert door gewoon lekker te doen;
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma bij Young Colfield, waarin je samen met je Talent Manager en mede Young Expert Program trainees focust op duurzame persoonlijke en professionele groei, met veelzijdige trainingen afgestemd op jouw behoeftes en ambities. En natuurlijk niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten met je al mede Young Colfielders!

Wat kan ik inhoudelijk gaan doen en bij welke organisatie?

Wij hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers, waarbij je uiteenlopende uitdagende IT rollen kan gaan vervullen. Met dit traineeship kun je direct binnen stappen bij zowel gevestigde bedrijven als bijvoorbeeld ABN Amro of ING, overheden maar ook innovatieve start-ups en scale-ups.

Om je een idee te geven waar onze trainees terecht kunnen komen, hieronder een kleine greep van rollen die onze (oud-) trainees vervullen bij de organisaties waar wij zoal mee samenwerken:

 • Fullstack Developer bij ING om te werken aan een app voor de boekhouding van klanten; 
 • Support Engineer bij ABN Amro om systemen te bouwen die andere teams ondersteunen; 
 • Software Developer bij ING om nieuwe features te implementeren in de Mobiel Bankieren App; 
 • Software Engineer bij QuandaGo. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij een match met Young Colfield, bepalen we samen welke rol en welke organisatie het beste aansluit bij jouw ervaringen en ambities. We vinden het belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Zo kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen vanuit jezelf. In onze gezamenlijke zoektocht naar die droombaan ga je in gesprek met jouw potentiële opdrachtgever om meer over de inhoud van de rol te weten te komen en het team beter te leren kennen om te zien of er inderdaad een match is en je daar aan de slag zou willen gaan.

 

Waarom juist dít IT traineeship bij Young Colfield – wat bieden we jou?

Mensen die zichzelf durven te zijn; dat vraagt om moed. En dat is precies waar wij bij Young Colfield naar op zoek zijn! Bij Young Colfield geloven we dat je de meeste impact maakt als jezelf. Jouw ontwikkeling staat bij daarom bij ons centraal. We werken met talenten die vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging willen brengen. Wat dit concreet inhoudt; we helpen je inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Binnen ons traineeship bieden we jou verschillende tools om je hierin mee te nemen:

Een Young Expert Talent Manager, jouw coach waarmee je één op één gesprekken voert over jouw ontwikkeling.

Een Young Expert Trainee Team 
van 4-7 mede trainees uit de drie verschillende tracks van het Young Expert Program: data, software engineering en IT business analist. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je aandacht aan teambuilding, gezelligheid en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Samen leer je van, met en door elkaar.

En natuurlijk, het soft- én hardskill opleidingsprogramma met diverse trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling en groei.

Het technisch-inhoudelijke deel wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Dat betekent een programma relevant en up-to-date met de markt. Maatwerk dus. Voor het software engineering traineeship zijn dat trainingen in bijvoorbeeld JAVA, Python, API development en Azure
Bij softskills kun je denken aan trainingen in bijvoorbeeld presenteren maar ook zaken als persoonlijke effectiviteit, energie- en verwachtingsmanagement.

Daar bovenop krijg je nog een persoonlijk ontwikkelbudget om in te zetten voor de behoeftes die buiten het programma vallen. Het mooie is, alles wat jij bij ons leert breng je direct in praktijk. Blended learning noemen we dat.

 

Na het traineeship

Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en ga je in gesprek met je opdrachtgever om daar in dienst te treden. Die wederzijdse intentie is er vanaf de start van het programma - maar je zit nergens aan vast. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

Young Expert Program - Software Engineer Traineeship
werken-bij-Young Colfield
Aanmelden tot en met

Young Expert Program - IT Traineeship

IT / ICT, Data Analyse

Young Colfield - Amsterdam

In een jaar groeien van net-afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde young professional met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis. Let’s go!

Met ons éénjarige Young Expert Program IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds een uitdagende IT rol in een professionele en innovatieve IT omgeving bij een van onze samenwerkingspartners, waar jij jezelf en jouw technische skills in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen. Je komt in een volwaardige en uitdagende startersfunctie terecht in een team waar je on the job ervaring opdoet en leert door gewoon lekker te doen;
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma bij Young Colfield, waarin je samen met je Talent Manager en mede Young Expert Program trainees focust op duurzame persoonlijke en professionele groei , met veelzijdige trainingen afgestemd op jouw behoeftes en ambities. En natuurlijk niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten met je al mede Young Colfielders!

Wat kan ik inhoudelijk gaan doen en bij welke organisatie?

Wij hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers, waarbij je uiteenlopende uitdagende IT rollen kan gaan vervullen. Met dit traineeship kun je direct binnen stappen bij zowel gevestigde bedrijven als bijvoorbeeld ABN Amro of ING, overheden maar ook innovatieve start-ups en scale-ups.

Om je een idee te geven waar onze trainees terecht kunnen komen, hieronder een kleine greep van rollen die onze (oud-) trainees vervullen bij de organisaties waar wij zoal mee samenwerken:

 • Fullstack Developer bij ING
 • IT Business Analist ABN AMRO
 • Datascientist bij ICTU
 • IT Developer bij ABN AMRO
 • Software Engineer bij QuandaGo

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij een match met Young Colfield, bepalen we samen welke rol en welke organisatie het beste aansluit bij jouw ervaringen en ambities. We vinden het belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Zo kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen vanuit jezelf. In onze gezamenlijke zoektocht naar die droombaan ga je in gesprek met jouw potentiële opdrachtgever om meer over de inhoud van de rol te weten te komen en het team beter te leren kennen om te zien of er inderdaad een match is en je daar aan de slag zou willen gaan.

Waarom juist dít IT traineeship bij Young Colfield – wat bieden we jou?

Mensen die zichzelf durven te zijn; dat vraagt om moed. En dat is precies waar wij bij Young Colfield naar op zoek zijn! Bij Young Colfield geloven we dat je de meeste impact maakt als jezelf. Jouw ontwikkeling staat bij daarom bij ons centraal. We werken met talenten die vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging willen brengen. Wat dit concreet inhoudt; we helpen je inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Binnen ons traineeship bieden we jou verschillende tools om je hierin mee te nemen:

Een Young Expert Talent Manager, jouw coach waarmee je één op één gesprekken voert over jouw ontwikkeling.

Een Young Expert Trainee Team van 4-7 mede IT trainees. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je aandacht aan teambuilding, gezelligheid en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Samen leer je van, met en door elkaar.

En natuurlijk, het soft- én hardskill opleidingsprogramma met diverse trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling en groei.

Het technisch-inhoudelijke deel wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Dat betekent een programma relevant en up-to-date met de markt. Maatwerk dus. Hier zijn grofweg 3 verschillende ‘tracks’ te onderscheiden die je kunt bewandelen:

 • Software developer – trainingen in bijvoorbeeld JAVA, Python, API development en Azure.
 • Business analist x IT – trainingen in bijvoorbeeld Power BI en SQL.
 • Data analist/scientist – trainingen in bijvoorbeeld Python, Hadoop en Spark.

Bij softskills kun je denken aan trainingen in bijvoorbeeld presenteren maar ook zaken als persoonlijke effectiviteit, energie- en verwachtingsmanagement.

Daar bovenop krijg je nog een persoonlijk ontwikkelbudget om in te zetten voor de behoeftes die buiten het programma vallen. Het mooie is, alles wat jij bij ons leert breng je direct in praktijk. Blended learning noemen we dat.

Na het traineeship

Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en ga je in gesprek met je opdrachtgever om daar in dienst te treden. Die wederzijdse intentie is er vanaf de start van het programma - maar je zit nergens aan vast. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

Young Expert Program - IT Traineeship