Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage Webanalyse

Bedrijf: Vattenfall
Richting(en): Consulting |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Stage Webanalyse

Bij Vattenfall bouwen we aan de toekomst. Niet alleen met onze doelstelling ‘Fossil free within one generation’, maar ook door klanten steeds meer zelf de controle te geven over hoe ze hun energieproducten samenstellen. Klanten moeten makkelijk de benodigde informatie kunnen vinden en hun zaken zelf kunnen regelen via onze digitale kanalen. Onze communicatie via die kanalen is op maat en is persoonlijk. We informeren onze klanten niet alleen, we zijn met ze in gesprek, ook in onze digitale self-service kanalen. Voor die kanalen geldt mobile-first; via onze web site, mobiele app of via WhatsApp.

Binnen de afdeling Digital Sales zijn wij verantwoordelijk voor Online Acquisitie en het maximaliseren van de waarde voor de consumenten- en klein zakelijke markt via onze digitale kanalen. Binnen deze afdeling zijn we op zoek naar enthousiaste stagiair webanalyse die kansen en verbeteren initieert op basis van onze webdata. Zo lever je een bijdrage om onze groei ambities te realiseren.

We bieden je een uitdagende stage binnen een dynamische organisatie, waar je een bijdrage kunt leveren aan onze energie transitie. Door onze sterke positie binnen de energiemarkt hebben wij ontzettend veel data waar nog veel in te ontdekken valt. Je werkt samen met een ambitieus en gedreven team waarbij je vanuit de stage veel kennis op kan doen op het gebied van webanalyse binnen online marketing.

Hoe gedragen bezoekers zich op de website en welke marketingkanalen leiden tot de meeste traffic en hoe kunnen we ervoor zorgen dat op basis van data inzichten we de meeste conversie kunnen behalen? Help jij ons dit slim aan te pakken?

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) webanalyse richt je je voornamelijk op website data van mogelijke klanten (prospects) die we verzamelen in onze webanalyse tool Google Analytics. Je denkt actief mee over hoe we onze online sales mogelijkheden kunnen verbeteren door de inzichten die je haalt uit de web data om te zetten naar concrete verbeter initiatieven. Zo ben je onder andere verantwoordelijk voor het visualiseren van deze website data, het meedenken over data verzameling en onze stakeholders informeren over de kansen die jij hebt gesignaleerd.

Wij zijn benieuwd naar jouw ambitie, frisse blik en analytisch talent.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste en initiatiefrijke student(e) die niet bang is om zich bezig te houden met nieuwe uitdagingen. Je bent leergierig en aarzelt niet om proactief te zijn en om hulp te vragen. Daarnaast kun je goed zelfstandig werken, ben je geordend en heb je een analytisch denkvermogen.

Je volgt een HBO/WO opleiding in bijvoorbeeld de richting bedrijfskunde, informatica of data science.

  • Opleidingsniveau HBO of WO 
  • Interesse in data, online trends, websites, techniek 
  • Taal: Engels & Nederlands 
  • Skills: ervaring/interesse met Google Analytics (pre) 
  • Competenties: leergierig, oplossingsgericht, analytisch

Je bent per 1 september beschikbaar om minimaal 4 maanden deel uit te maken van ons team. 

Het betreft hier een meewerk stage en geen onderzoekstage. Uiteraard is het mogelijk om naast de werkzaamheden een onderzoek te schrijven. De startdatum is in overleg.

Wat bieden we je?

Bij Vattenfall doe je ervaring op in een open en ondernemende omgeving. We bieden je een uitdagende stage in een informele, dynamische organisatie. Naast een uitdagende en inspirerende plek om te werken, hechten wij veel waarde aan een goede werksfeer. We willen de beste zijn in wat we doen. De stagevergoeding bedraagt 500 euro bruto per maand, op basis van 40 uur per week.

Ben je geïnteresseerd in deze rol en wil je meer weten? Neem dan contact op met Corporate Recruiter Olena Sorkina (olena.sorkina@vattenfall.com).

Andere vacatures

Werken-bij-Vattenfall
Aanmelden tot en met

Junior Forecasting & Pricing Analyst

Banking / Finance

Vattenfall - Amsterdam

Do you want to commit to a critical challenge and help to shape our future? Become part of an energy company who want to take charge in driving towards a fossil free future. We are looking for a analytical mind to join us as our new Junior Forecasting & Pricing Analyst.

Junior Forecasting & Pricing Analyst
Werken-bij-Vattenfall
Aanmelden tot en met

junior SAP IS-U Developer

IT / ICT

Vattenfall - Amsterdam

Working for Vattenfall (Nuon) means being part of one of the leading international Energy companies in the Northern and Eastern part of Europe. Together with our 1300 IT colleagues we play a central role in supporting and improving internal and external business processes.
 

junior SAP IS-U Developer