Overslaan en naar de inhoud gaan

Wo stage IT

Bedrijf: Tata Steel
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: WO
Locatie: IJmuiden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Ben jij op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage in de richting van IT? Wil jij ontdekken hoe je jouw kennis op het gebied van IT kunt toepassen binnen een van de grootste industriële spelers van Nederland? Dan ben je bij Tata Steel aan het juiste adres!

Wat ga je doen?

Tata Steel Ijmuiden bestaat uit 13 fabrieken op een terrein zo groot als 1500 voetbalvelden. Iedere fabriek heeft een groot aantal installaties, die zo veel mogelijk geautomatiseerd worden aangestuurd. IT is voor onze dagelijkse operatie dus van essentieel belang. Iedere fabriek heeft zijn eigen IT team, gespecialiseerd in de besturing en informatievoorziening voor die specifieke fabriek. Daarnaast is er een centrale IT afdeling die verantwoordelijk is voor alle Tata Steel Europe overstijgende IT oplossingen.

Ben je op zoek naar een stage voor de studie (Technische) Informatica, Software Engineering, Computer Science & Engineering, Embedded Systems, IT, ICT of een andere studie in deze richting? Solliciteer dan op deze vacature! Je hoeft nog niet exact te weten hoe je stage eruit ziet; wij denken graag met je mee en leveren jou een stage op maat.

Herken jij jezelf hierin?

 • Jij bent een wo student (in de richting van bijvoorbeeld IT, informatica) en op zoek naar een uitdagende meewerk- of afstudeerstage;
 • Je bent er helemaal klaar voor je handen uit de mouwen te steken;
 • Je bent nieuwsgierig en wilt leren in de praktijk;
 • Je neem initiatief en durft vragen te stellen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

 • Een goede stagevergoeding, namelijk tussen de €347 en de €416 bruto per maand;
 • Een uitdagende leerzame stage met goede begeleiding;
 • Samen met jou wordt een duidelijke opdracht opgesteld, zodat deze aan de eisen van jouw hogeschool voldoet;
 • Je kunt waardevolle ervaring opdoen binnen de grootste technische speeltuin van Nederland;
 • Je kunt rekenen op een no-nonsense en resultaatgerichte organisatie, waarbinnen jij een concrete bijdrage kunt leveren aan de realisatie van verbeterdoelstellingen;
 • Bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Library Services;
 • Kun je je aanmelden voor ‘Interns For Steel’. Dit is een groep opgericht voor stagiairs door stagiairs. Zij organiseren regelmatig rondleidingen, lunchen samen één keer in de week en is er maandelijks een borrel. 

Wat is jouw werkomgeving?

De komende jaren zoekt Tata Steel stagiaires die grenzen willen verleggen. Wij gaan ons nadrukkelijker onderscheiden in de staalmarkt en willen onze klanten succesvoller laten zijn in hun markten. Wij willen zowel op functioneel en operationeel niveau excelleren, willen de beste zijn in wat we doen en doen dit altijd veilig. En dit doen wij graag samen met jou!

Solliciteren of meer weten?

Spreekt een stage bij Tata Steel je aan? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Vul het registratieformulier zo volledig mogelijk in en upload zowel je cv als je motivatie. Vergeet niet in je motivatie aan te geven vanaf wanneer je op zoek bent naar een stage. Heb je nog vragen en wil jij eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze Campus Recruiter: Noortje Smits via 06-53336310 (bellen of Whatsappen) of noortje-.smits@tatasteeleurope.com 

Other possibilities

werken-bij-Tata Steel
Aanmelden tot en met

Hbo stage IT

IT / ICT

Tata Steel - IJmuiden

Ben jij op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage in de richting van IT? Wil jij ontdekken hoe je jouw kennis op het gebied van IT kunt toepassen binnen een van de grootste industriële spelers van Nederland? Dan ben je bij Tata Steel aan het juiste adres!

Hbo stage IT
werken-bij-Tata Steel
Aanmelden tot en met

Junior HR Adviseur

HRM / Recruitment

Tata Steel - Oosterhout

In deze brede rol zal je proactief aan de slag gaan met het organiseren van diverse opleidingen & trainingen voor je collega’s. Ook draai je mee in diverse projecten binnen de afdeling op het gebied van opleiding & training, zoals updaten van de elektronische leeromgeving, verbeteren van het proces rondom opleidingsinventarisatie en het verder digitaliseren van het opleiding & trainingsproces. Daarnaast starten we als afdeling een aantal grote projecten op, zoals digitalisering van de personeelsdossiers, implementatie van een nieuw personeelsinformatiesysteem en een nieuw verzuimmanagementsysteem.

Junior HR Adviseur
werken-bij-Tata Steel
Aanmelden tot en met

Principal Researcher Geometriebeheersing

Engineering / Techniek

Tata Steel - IJmuiden

Reductie van afval, grondstofgebruik en energieverbruik zijn van toenemend belang voor de moderne samenleving. Wil je bijdragen aan de schoon staal ambities van Tata Steel IJmuiden?

Wat ga je doen?

Waar doe je het voor?
Walsen vormt een belangrijke stap in het productieproces van staal. Vloeibaar staal wordt eerst uitgegoten tot een plak, waarvan de dikte wordt gereduceerd door de walserijen. De eerste diktereductie vindt plaats in een warmbandwalserij waar plakken bij hoge temperaturen worden uitgewalst tot een dunne band. Vervolgens reduceren koudbandwalserijen de banddikte verder, waarbij de oppervlaktekwaliteit wordt verbeterd en de sterkte toeneemt. Ten slotte wordt de band na gloeien nagewalst om de oppervlaktekwaliteit te optimaliseren, een uniforme dikte te creëren en nadelige vervormingsverschijnselen bij de klant te voorkomen. State-of-the-art kennis op deze gebieden leidt tot verbeterde productkwaliteit en productiviteit, evenals lager energieverbruik, minder afval en kosten.

 

Wat doe je voor werk?
Als onderzoeker draag je bij aan ontwikkelingen in de walserijen van Tata Steel op het gebied van geometriebeheersing (dikte, breedte en vorm). Tijdens het walsen beweegt de band zijwaarts: dit leidt tot installatie- en bandschade en resulteert vervolgens in reparaties, uitval en stilstand. Als onderzoeker word je onderdeel van een team dat regelingen ontwerpt om de zijwaartse bewegingen te verminderen. 

Jouw uitdaging is om fysisch-wiskundige simulatie- en besturingsmodellen te ontwikkelen en te gebruiken in combinatie met bestaande en nog te ontwikkelen meetsystemen. De gegevens van de meetsystemen worden gebruikt in data-analyses en simulatiemodellen om de processen beter te begrijpen. Vervolgens gebruik je de nieuwe inzichten om het walsproces te optimaliseren door software- en installatie-aanpassingen te specificeren. Deze aanpassingen test je eerst tijdens fabrieksproeven om ze daarna in gebruik te kunnen nemen.

Als onderzoeker werk je samen in een netwerk van andere onderzoekers, fabriekstechnologen en productontwikkelingstechnologen. Het R&D-netwerk bestaat niet alleen uit onderzoekers binnen Tata Steel: waar nodig werk je samen met de academische wereld en andere bedrijven. Onderzoekers vinden nieuwe verbetermogelijkheden o.b.v. conferenties, literatuurstudies en discussies binnen het netwerk. De beoogde verbeteringen behaal je door nieuwe projecten te starten.
 

Wat maakt deze rol aantrekkelijk?

 • Je gebruikt procesonderzoek en modelvorming om impact te maken op het walsen van staal en zorgt daarmee voor efficiënt materiaalgebruik en vermindering van afval.
 • Je fungeert als brug tussen enerzijds kennisontwikkeling door samenwerking met universiteiten en anderzijds implementatie van de opgedane kennis in de productielijnen.
 • Een unieke rol bij een wereldspeler in de staalindustrie die voor een historische uitdaging staat om een groen bedrijf te worden. Een baan waar je alles vindt om je werk als onderzoeker interessant te maken.
 • In de eerste jaren is er een standaardopleidingstraject met focus op zowel inhoudelijke als algemene vaardigheden. 

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een academische achtergrond bij voorkeur in een van de volgende gebieden: Natuurkunde, Werktuigbouwkunde of Regeltechniek;
 • Je hebt kennis van (fysisch) modelleren, mechanica en regelingen;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om anderen te overtuigen;
 • Je wilt kennis ontwikkelen op het gebied van walstechnologie, vervormingsmechanica en modelleringstechnieken;
 • Je hebt een resultaatgerichte houding, innovatieve mindset en teamspirit;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij jou?

 • Volop uitdaging: iedere dag is anders doordat je continu aan nieuwe klussen en projecten werkt;
 • Je kunt deelnemen aan ons Young Professional Programma - een persoonlijk en professioneel ontwikkelingstraject;
 • Een goed startsalaris van minimaal €3400 bruto per maand;
 • 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag en daar bovenop nog een variabele winstdeling;
 • Veel vrije tijd – 28 vakantiedagen, 11,5 Adv-dagen en mogelijkheid tot het opbouwen van flexuren;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken (incl. thuiswerkset);
 • Je kunt lid worden van ‘de Magneet’ – onze eigen interne young professional organisatie.

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling 
De afdeling Rolling, Finishing and Measurement (RFM) ontwikkelt en implementeert proces- en meettechnologieën voor de wals- en verzinkprocessen. RFM ondersteunt de fabrieken van Tata Steel om kwaliteit, flexibiliteit en kosten te verbeteren. Dit doen we samen met 49 hoogopgeleide en gemotiveerde onderzoekers om ervoor te zorgen dat Tata Steel hoogwaardige producten kan leveren. De afdeling bestaat uit drie kennisgroepen. 

De kennisgroep
De groep Deformation & Mechanics (D&M) levert kennis en ontwikkelingen op het gebied van walstechnologie. Dit bestaat uit de kennisgebieden geometriebeheersing (dikte, breedte, vorm en profiel), oppervlaktekwaliteit (textuur en ruwheid), tribologie (wrijving, smering en koeling) en walsroltechnologie (slijtage en ruwheidsoverdracht). De groep heeft een sterke focus op implementaties om optimale processen in de walserijen te garanderen. Dit vereist kennis en begrip van de onderliggende fysica die wordt verkregen door modellering en analyse van meetgegevens door middel van o.a. Advanced Analytics.

Onze ambitie

Een groen, schoon en circulair staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. We willen verbeteren hoe mensen over de hele wereld werken, leven en bewegen door middel van duurzaam staal. Om dit te laten slagen hebben we talenten nodig zoals jij. Maak jij samen met ons werk van de toekomst?

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct via de sollicitatieknop. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Dewi de Lange, Campus Recruiter Techniek. Bel of app naar 06-51265186 of mail naar dewi.de-lange@tatasteeleurope.com.  

Principal Researcher Geometriebeheersing