Overslaan en naar de inhoud gaan

Stagiair bedrijfskunde/bestuurskunde duurzame leefomgeving

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht, Lelystad
Startdatum: 05 september 2022
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Stagiair bedrijfskunde/bestuurskunde

Als stagiair bij Techniek en Technisch Management van het organisatieonderdeel Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) ga je aan de slag met Change en Performance Management. Samen met je collega’s sta je voor de begeleiding van het ontwikkelproces en bied je ondersteuning bij het implementeren van verbeteracties voor het Management Team.

Wat ga je doen
Binnen het Management Team van de directie Techniek lopen er diverse ontwikkelacties. Jij mag een belangrijke bijdrage leveren aan de begeleiding van die ontwikkelacties. Je helpt bijvoorbeeld mee bij het inzichtelijk maken hoe de verschillende acties lopen en of er extra sturing nodig is.

Vanuit het Management Team zijn er verschillende groepjes gevormd die de daadwerkelijke acties uitvoeren. Om het overzicht te bewaken en sturing mogelijk te maken, is het van belang om de voortgang goed in kaart te brengen en te houden. Aan jou de taak om een bijdrage te leveren aan Change en Performance Management ter ondersteuning daarvan.

Onderzoeken, adviseren en evalueren behoren tot de kerntaken, waarbij je de vertaalslag maakt van theorie naar praktijk. Je werkt nauw samen met je bedrijfsbegeleider vanuit Rijkswaterstaat en wordt begeleid door professionals in het vakgebied. De stageplaats biedt een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen in de fascinerende wereld van Rijkswaterstaat, waarbij veilig- en verantwoord werken hoog het vaandel staat.

Wil jij een bijdrage leveren aan het Change en Performance Management proces binnen Techniek en Technisch Management van het organisatieonderdeel Programma’s, Projecten en Onderhoud? Solliciteer dan direct!

Functie-eisen

• je volgt een hbo-opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, (technische) Bestuurskunde of een andere relevante studie;
• je hebt affiniteit met / interesse in techniek en projectmatig werken in een multidisciplinaire omgeving waarin je zelfstandigheid, ondernemerschap en nieuwsgierigheid toont;
• je kunt goed samenwerken met collega’s met verschillende achtergronden om samen met hen tot een integrale oplossing te komen;
• je beschikt over communicatieve vaardigheden en houdt van organiseren;
• je bent kritisch en proactief.

Andere vacatures

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Inkoopadviseur/financieel adviseur

Juridisch, Banking / Finance

Rijkswaterstaat - Den Haag

Wil jij de uitdaging aan gaan om de inkoop en financiële inrichting van Neerlands diep te verbeteren en houd je ervan om ergens je tanden in te zetten? Als het inkoopproces voor jou geen geheimen kent, je plezier hebt in het opstellen van financiële overzichten en als je graag in een creatieve en dynamische omgeving werkt, dan ben je bij Neerlands diep op je plek. We bieden een zelfstandige functie, waarin je je volop kunt ontwikkelen.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
In je rol van inkoopadviseur verzorg je de inkoop voor Neerlands diep. Je doet dit in samenspraak met collega’s van Rijkswaterstaat, de “huisvader” van Neerlands diep. Je taak is om het (aan)vraagproces van inkoopaanvragen te verzorgen en de uitvoering te begeleiden. Je begeleidt inkopen van diensten en leveringen voor de programma’s van Neerlands diep. Dit kunnen light inkopen zijn, gunningen uit de hand of enkelvoudige, meervoudig onderhandse aanbestedingen. In het geval van raamovereenkomsten zijn dat enkelvoudige en meervoudige uitvragen. Je adviseert je collega’s wanneer zij een inkoopbehoefte hebben en je bent voor hen het eerste aanspreekpunt voor inkopen. Het is jouw taak om samen met de collega’s van Neerlands diep en van Rijkswaterstaat dit aanvraagproces te verbeteren.

In je rol van financieel adviseur lever jij een bijdrage aan de Planning & Control producten van Neerlands Diep en adviseer je over financiële vraagstukken. Je helpt bij het opstellen van prognoses, winstwaarschuwingen, begrotingen, voortgangs- en verantwoordingsrapportages. Je bewaakt uitgaven en inkomsten en biedt de programma-managers inzicht in de financiële voortgang van hun programma’s en activiteiten. Je bereidt financiële toelichtingen en adviezen voor en verstrekt gevraagd en ongevraagd informatie.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je weet data optimaal om te zetten naar goede stuurinformatie voor de collega’s van het team en voor de stakeholders. Ook onderhoud je goede contacten met de Rijkswaterstaat-collega’s die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de inkoop en financiële administratie. Daarnaast houdt je overzicht over het geheel en doet verbetervoorstellen voor de werkprocessen en de dienstverlening van Neerlands diep
Je ondersteunt de programmamanagers van Neerlands diep bij hun programma’s op financieel gebied en bij de benodigde inkoop. Daarnaast werkt je nauw samen met de collega’s voor communicatie, programma-ondersteuning en relatiebeheer. Tenslotte ben je ook bereid team brede taken op je te nemen, mede afhankelijk van je opleiding en achtergrond.

Wat wij aan jou waarderen
Je voelt je als een vis in het water tussen creatieve professionals en weet hen structuur en overzicht te bieden. Je hebt de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is. Je bent flexibel en nieuwsgierig en benut daarmee de ruimte die je krijgt om zelf invulling aan je functie te geven.

Wij vinden de volgende competenties belangrijk om de functie goed te kunnen uitoefenen, dus herken je je in:

  • analyseren;
  • samenwerkingsgericht;
  • nauwkeurig en nauwgezet;
  • pragmatisch;
  • ondernemend;
  • stressbestendig.

Dan nodigen we jou van harte uit te reageren!

Inkoopadviseur/financieel adviseur
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Overige

Rijkswaterstaat - Nederland

Startdatum: 01 september 2022

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? En vind jij het leuk om te werken in een van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou! Let op: Voor de september 2021-lichting werven we niet voor de Duurzame Leefomgeving & Milieu-track. Als je hier interesse in hebt, adviseren we je om volgend jaar te solliciteren voor de lichting van september 2022.

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Junior adviseur strategie

Consulting, PR / Communicatie

Rijkswaterstaat - Haarlem

Hoe zorgen we ervoor dat we een goede relatie met onze bestuurlijke partners en omgevingspartijen hebben? Hoe zorgen we ervoor dat de interne besluitvorming zo effectief mogelijk verloopt en we het directieteam (DT) efficiënt inzetten? En dat er, naast het verbeteren van vandaag, ruimte en aandacht is voor een visie op de toekomst? Dit zijn enkele van de vele vraagstukken die voor jou een uitdaging vormen in je rol als junior adviseur strategie. Tevens ben je plaatsvervangend directiesecretaris bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord (RWS WNN).

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Je gaat werken in het team Strategie, onderdeel van de afdeling Communicatie en Strategie. Het team is compact, professioneel en fungeert als een spin in het web als het gaat om het imago van RWS WNN. Zowel binnen de regio als naar andere dienstonderdelen en richting het beleid. Je werkt als junior adviseur strategie voor het directieteam. Je adviseert het DT op strategisch relatiemanagement; bijvoorbeeld wie gaat naar welke overleggen en bijeenkomsten. Jij weet het directieteam optimaal te ondersteunen. Dit doe je onder andere door de stukkenstroom voor het directieteam goed te begeleiden. Ook ben je eerste achtervang voor de directiesecretaris. Bij afwezigheid van de directiesecretaris ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en verslaglegging. Daarnaast organiseer je diverse bezoeken van stakeholders en zorg jij voor een passend programma. Tot spring slot spring je ook in bij het team voor het maken van nota’s voor de minister of het beantwoorden van kamervragen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
In deze afwisselende functie zit jouw meerwaarde in de bredere, strategische ondersteuning, zowel in de voorbereiding van de DT overleggen (bewaken van de kwaliteit van stukken), gerelateerde overleggen en het bewaken van juiste terugkoppelingen en uitzetten van acties plus het organiseren van bijeenkomsten.

Van nature beschik je over politiek-bestuurlijke antennes en ben je organisatiesensitief. Jij voelt feilloos aan welke belangen er spelen en welke acties nodig zijn. Een positieve instelling en proactief samenwerkingen met relevante collega’s is hierbij van belang. Het gaat hierbij onder andere om DT-leden, dossierhouders, interne managementondersteuners en externe partners.

Wat wij aan jou waarderen
Jij staat stevig in je schoenen. Plannen en organiseren zijn jouw tweede natuur en je weet hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen en kan de impact daarvan goed analyseren. Schakelen tussen verschillende niveaus en het zorgen voor verbinding gaat jou gemakkelijk af. Je komt snel tot de kern van de zaak en je brengt een logische structuur aan in informatie. Van nature ben je verbindend en weet je een netwerk op te bouwen en te behouden.

Relatie- en stakeholdermanagement is jou niet onbekend. Belangrijk hierbij is dat je jouw adviesstijl aan kunt passen aan de situatie. Je beschikt over uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden en bent organisatiesensitief. Tenslotte ben je pragmatisch, stressbestendig en werk je geordend.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Jonna Brandsma, afdelingshoofd, 06-53862749.

Junior adviseur strategie