Overslaan en naar de inhoud gaan

Open sollicitatie stage

Richting(en): IT / ICT, Engineering / Techniek |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Landelijk
Startdatum: 01 februari 2023
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Open sollicitatie stage

Wil jij ervaren hoe het is om samen met meer dan 9000 collega's Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder te maken? En wil je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Neem dan de juiste afslag naar jouw droomstage bij Rijkswaterstaat!

Ben jij een enthousiaste student en wil je graag stage lopen bij Rijkswaterstaat, maar heb je jouw droomstage niet teruggevonden in de stagevacatures? Stuur ons dan een open sollicitatie! Graag lezen wij de volgende punten terug in jouw open sollicitatie:
• jouw opleiding;
• je interesses;
• de tijdsduur van de stage;
• of je op zoek bent naar een meewerk- of afstudeerstage;
• jouw motivatie waarom je graag bij Rijkswaterstaat stage wilt lopen.

Voel jij je aangesproken om jouw kennis toe te passen in de praktijk en deel uit te maken van onze organisatie? Solliciteer dan op deze vacature!

Functie-eisen

  • je volgt een hbo- of academische opleiding in de richting van ICT, Techniek of Inkoop;

  • je bent enthousiast en gemotiveerd.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris Min €652 - Max €652 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Minimaal aantal uur per week 24
Maximaal aantal uur per week 36

Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren
Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren

Bijzonderheden

  • eerst kennismaken met Rijkswaterstaat? Kom dan op vrijdag 11 november van 13.00 – 16.30 uur naar onze stagemarkt in Utrecht. Meld je hier aan!

  • je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;

  • de stage start in februari 2023 en duurt tot juli 2023. De exacte start- en einddatum bepalen we in onderling overleg;

  • de stage is in eerste instantie voor 24 tot 36 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen;

  • heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met het Stagebureau, via stage@rws.nl.

 

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Disclaimer
We gaan enorm ons best doen om een leuke stageplek voor je te creëren, helaas kunnen we niet alle open sollicitaties plaatsen binnen onze organisatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Functioneel beheerder

IT / ICT

Rijkswaterstaat - Utrecht

Rijkswaterstaat werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Daarbij maken we gebruik van diverse leefomgevingsapplicaties. Als functioneel beheerder ben je gespecialiseerd in het beheren van applicaties. Ben jij degene die vanuit Utrecht of Rijswijk beslissers en gebruikers adviseert bij het ontwikkelen en toepassen hiervan? Kom dan werken bij Rijkswaterstaat als functioneel beheerder en lees verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
De verbindende factor tussen het bedrijfs- en IT-proces: dat ben jij. Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere kennisrijke, complexe en door regelgeving gestuurde applicaties. Deze applicaties, zoals het bodem toets en validatie service (BoToVa) of de gemeenschappelijke inspectieruimte (GIR), ondersteunen professionals, overheden of burgers. Bijvoorbeeld bij het verlenen van vergunningen of het uitvoeren van inspecties. BoToVa is een rekenmodel waarmee de samenstelling van een grondmonster aan Nederlandse normen getoetst wordt. Hiermee kunnen alle betrokkenen zien waar die grond voor gebruikt mag worden. Zo kunnen we onze grondstoffen efficiënt gebruiken. Het GIR is een registratiesysteem voor inspectie waarnemingen waarmee informatie gestuurd toezicht kan worden uitgevoerd bij BRZO (besluit risico zware ongevallen) bedrijven. Hierdoor helpen we deze Nederlandse activiteiten veilig te houden.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je weet precies wat er nodig is om ons applicatieportfolio op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen en te houden. Je adviseert over vernieuwing, actualisatie en beheer. Hierbij ga je uit van de behoefte van de gebruikers en geldende regelgeving in het domein. Je kijkt of de wensen technisch en functioneel haalbaar zijn en of er voldoende budget beschikbaar is. Wijzigingsverzoeken specificeer en prioriteer je en stem je af met een brede groep stakeholders. In het operationele beheer heb je een uitvoerende rol bij gebruikersondersteuning, testen, configureren en implementeren. Daarnaast stuur je de in- en externe partners aan die verantwoordelijk zijn voor het applicatie- en technisch beheer, organiseer je het change- en releasemanagement en stel je toepassingskaders op.

Door proactief de verwachtingen en voortgang af te stemmen met alle betrokkenen houd je de regie op het ontwikkelproces. Je werkt nauw samen met onder meer (kern)gebruikers, inhoudelijk specialisten, informatiemanagers, functioneel beheerders en leveranciers binnen en buiten de organisatie. In dit netwerk breng je nadrukkelijk je expertise in.

Wat wij aan jou waarderen
Een verbinder met overtuigingskracht: dat ben jij! Dankzij je goede inlevingsvermogen breng je verschillende partijen en belangen bij elkaar. Je coördineert en communiceert op een heldere en gestructureerde manier met zowel in- als externe partijen in begrijpelijke taal. Wat nog meer opvalt aan jou? Je klant- en resultaatgerichtheid en je proactieve houding. Bovendien ben je een ster in samenwerken, plannen en organiseren.

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Margriet Kruiderink-Meijer, afdelingshoofd Modellen en Applicaties, via 06-51990538 of met Els Peters, coördinator applicaties leefomgeving, via 06-10110377. Zij staan je graag te woord.

Vacaturenummer: WVL-22-187

Functioneel beheerder
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Applicatiemanager verkeersmanagement

IT / ICT

Rijkswaterstaat - Delft

Het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is complex en daar gaat heel veel data in om: 5 regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum met daaraan verbonden onder andere 5.500 portalen, 17.000 signaalgevers, 21.000 detectielussen, 3.000 camera’s, 10 bedieningssystemen en 20 tunnels. Wil jij meehelpen dat de systemen hiervoor 24x7 betrouwbaar werken, dan is deze functie echt iets voor jou!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
De systemen voor verkeersmanagement zijn niet alleen belangrijk voor de veiligheid op de wegen, maar ook voor de doorstroming van het verkeer en voor het milieu. Met deze systemen bemeten en monitoren we continu het wegennet, kunnen we snel maatregelen treffen en mensen informeren over de situatie op de weg. Samen met collega’s stel je een roadmap op voor de ontwikkeling en het beheer van het cluster van applicaties, infrastructuur en gegevens binnen Rijkswaterstaat. Je volgt daarbij de ontwikkelingen in de markt en reserveert ruimte voor (door)ontwikkeling en implementatie met oog voor innovatie en optimalisatie van de kosten.
Verder heb je een goed overzicht over het huidige systeemlandschap en ben je betrokken bij en heb je kennis van de ontwikkelingen op de langere termijn. Informatiebeveiliging en cybersecurity zijn daarbij belangrijke aandachtspunten voor jou. Hierin ben je voor je collega's een klankbord en bron van kennis.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Het is jouw verantwoordelijkheid dat continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatiekenmerken, zoals performance en bedrijfszekerheid. Ook geef jij invulling aan het Life Cycle Management en zorg je dat wordt voldaan aan functionele wensen van onze gebruikers en afnemers. Je behandelt zelfstandig wijzigingsverzoeken en zorgt samen met onze Service Integrator voor de afhandeling. Bij het doorvoeren van wijzigingen zorg je voor een goedgekeurd ontwerp en coördineer je de uitrol van nieuwe releases. Jij hebt hierin onder andere de rol van Product Owner die samen met onze Keten Service Delivery Managers en Servicemanagers de applicaties laten voldoen aan de eisen en wensen van de verschillende gebruikersgroepen. Op financieel vlak heb je kennis van prijs/-kwaliteitsverhoudingen en kan je een bijdrage leveren aan jaarplannen en budgetten.

Naast de beheertaken neem je ook deel aan projecten om je kennis in te brengen en nieuwe systemen goed in het applicatielandschap te laten passen. Je adviseert hierbij in een vroeg stadium over specificaties en de inkoop van componenten van de te beheren systemen en rapporteert hierover.

Daarnaast ben je voor security de linking pin tussen je collega applicatiemanagers en het Security Centre bij Rijkswaterstaat. Je zorgt daarbij dat de systemen voldoen aan de richtlijn Basis Informatiebeveiling Overheid (BIO).

Wat wij aan jou waarderen
Je hebt kennis van ASL en ervaring met scrum/agile werken. In jouw loopbaan heb je ervaring opgebouwd in de rol van Product Owner en dus met het werken in kort cyclische agile ontwikkelingstrajecten van applicaties. Bij voorkeur heb je ook kennis van SIAM en ervaring met leveranciers management. Bij het samenwerken met collega’s weet je je kennis en ideeën goed over te brengen.

Kom alvast kennismaken
Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel dan met Eugène Heijnen, senior applicatiemanager Verkeersmanagement, via 06- 51410487 voor meer informatie. Hij staat jou graag te woord!

Vacaturenummer: CIV-22-122

Applicatiemanager verkeersmanagement
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Service delivery manager

IT / ICT

Rijkswaterstaat - Delft

Het werkveld van een service delivery manager bij Rijkswaterstaat bestaat uit 5 regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum met daaraan verbonden 5.500 portalen, 16.000 signaalgevers, 21.000 detectielussen, 3.000 camera’s, 10 bedieningssystemen en 19 tunnels. Zie jij deze complexiteit als uitdagend? Kom dan werken bij Rijkswaterstaat als service delivery manager! Lees snel verder.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als service delivery manager zorg jij voor rust en overzicht binnen het complexe verkeersmanagement van Rijkswaterstaat (RWS) met als aandachtsgebied het gladheidsmelding-systeem, handhaving & controle systemen en de mobiele werkplek van de weginspecteurs. Je realiseert het beheer en onderhoud van de gegevens, applicaties en technische infrastructuur volgens afspraak. Jij geeft hierbij sturing aan de uitbestede uitvoering van het incident-, problem- en changemanagementproces voor nieuwe en bestaande dienstverlening. Jij zorgt dat de service integrator en service providers, die operationeel verantwoordelijk zijn voor de service delivery, leveren conform contract.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Bij nieuwe dienstverlening maak je onderdeel uit van aanbestedings- en inkooptrajecten. Dit doe je onder leiding van een keten service delivery manager en met applicatie managers. Zo ben je de verbindende schakel tussen opdrachtgevers, beheerders, leveranciers, projecten en collega’s binnen en buiten je eigen dienst.

Wat wij aan jou waarderen
Je maakt afspraken met betrokkenen en legt deze afspraken vast. Ook verzorg je klant-, status- en voortgangsrapportages en breng je risico’s en kansen in kaart. Signaleer je knelpunten? Dan reageer je daar direct en adequaat op. Je bent in staat om daarbij creatief en out-of-the-box te denken. Je let scherp op de doorontwikkeling en doorvoering van verbeteringen. Dankzij jouw inzet verloopt de levering van informatievoorziening (IV) zo optimaal mogelijk. Verder verwachten we van onze nieuwe collega een flexibele opstelling en de bereidheid om incidenteel (on)geplande werkzaamheden buiten kantoortijden uit te voeren.

Kom alvast kennismaken
Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Wilco Prins, teamleider Verkeersmanagement Services, via 06-11395217. Hij staat je graag te woord!

Vacaturenummer: CIV-22-199

Service delivery manager