Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstudentschap Audit & Assurance

Bedrijf:
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PwC

Zit je in het tweede of derde jaar van je WO-bachelor en wil jij een kijkje in keuken van de dagelijkse praktijk bij een gerenommeerd accountantskantoor? Solliciteer dan nu als Werkstudent Audit & Assurance bij PwC!

Wie ben je?

Je bent getalenteerd en ambitieus. Je wilt jezelf verbeteren en de vaardigheden, het inzicht en de relaties beginnen op te bouwen die je de rest van je carrière van pas zullen komen.

 • Je zit in het tweede of derde jaar van uw bachelordiploma (bedrijfseconomie, bedrijfskunde, bv.);
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en cijfermatige vaardigheden, u bent klantgericht en je maakt graag deel uit van een team;
 • Je wil je kennis van het vak testen en een idee krijgen van hoe het zou zijn om voor PwC te werken;
 • Je bent minstens drie dagen per week beschikbaar voor een periode van minstens drie maanden;
 • Je bent beschikbaar vanaf september / november 2022 of februari 2022.

Wat houdt de job in?

Tijdens je Werkstudentschap Accountancy, die varieert van drie tot zes maand(en), werk je als volwaardig teamlid in de assurance praktijk. Je deelt je flexibele werkplek bij klanten, thuis en op ons kantoor met je collega’s en zult merken dat jouw ondersteuning door de open cultuur binnen de groep niet beperkt blijft tot alleen jouw begeleider. Andere collega’s staan jou ook graag bij wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Doordat je omringd bent door professionals die veel verschillende klanten bedienen, heb je volop mogelijkheden om jouw kennis, theorieën en conclusies aan de praktijk te toetsen.

Ga naar de website van PwC

Other possibilities

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Actuarieel & Kwantitatief Consulting (Amsterdam, Rotterdam & Utrecht)

Banking / Finance, Fiscaal, Actuariaat / Risk

- Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Startdatum: 01 september 2022

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van pensioenen en verzekeraars? Ben jij daarnaast geïnteresseerd in complexe problemen en uitdagende vraagstukken op het gebied van actuariaat, kwantitatieve consulting en data-analyse?

Ga dan vanaf  september 2022  aan de slag als werkstudent binnen PwC!

Werkstudent Actuarieel & Kwantitatief Consulting (Amsterdam, Rotterdam & Utrecht)
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Internship Deals Strategy

Alle richtingen

- Amsterdam

“Due diligence”, wat je zou kunnen vertalen als “gepaste zorgvuldigheid”, is sinds de Amerikaanse Securities Act uit 1933 een gangbaar juridisch en zakelijk begrip geworden. Het is inmiddels uitgegroeid tot de hoeksteen van elke transactie. Met name “acquisition diligence” is in de loop der jaren een breder begrip geworden en omvat thans alle aspecten van een onderneming: financieel, operationeel, IT, HR, juridisch, fiscaal en commercieel. Bij Deals Strategy houden wij ons met dit laatste bezig: commerciële due diligence op het snijvlak van M&A en strategie.

Bij Deals Strategy passen wij een strategische skillset toe op M&A-transacties. Bij deze transacties is asymmetrische informatie een gegeven: de doelonderneming weet natuurlijk meer over haar onderneming dan de verkrijger, waardoor de nodige, belangrijke vragen ontstaan. Vanwege het snelle tempo en de grote belangen bij een fusie of overname hebben klanten snel inhoudelijke antwoorden nodig. Wij hanteren een “outside-in”-benadering om essentiële inzichten te verschaffen en eventuele “red flags” te signaleren die een onderneming commercieel gezien misschien minder aantrekkelijk maken. Door onderzoek te doen, bedrijfs- en marktgegevens te analyseren, marktmodellen te ontwikkelen en gesprekken te voeren met sectorspecialisten, bieden wij onze klanten de kennis die zij nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen.

Wij werken samen met onze klanten aan hun strategische en investeringsagenda. Tot onze klanten behoren zowel bedrijven als private equity-firma's, die ieder hun specifieke behoeften hebben.

Voor bedrijven zijn belangrijke aandachtspunten de te realiseren synergieën na de overname met betrekking tot omzet en kosten, operationele activiteiten, mogelijkheden om gezamenlijk waarde te creëren en de overeenkomsten en verschillen in “cultuur". Omdat wij onderdeel zijn van de bredere afdeling Deals kunnen wij onze gecombineerde ervaring inzetten voor het ontsluiten van potentieel, signaleren van eventuele belemmeringen en creëren van waarde na de deal.

Aan PE-cliënten kunnen wij snel en diepgaand inzicht bieden in sectordynamiek, waardeketens en omzetontwikkeling, het ondernemingsplan beoordelen en de exitmogelijkheden verkennen zodat belangrijke investeringskansen opgepakt kunnen worden.

Internship Deals Strategy
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven)

Fiscaal, Banking / Finance

- Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende complexe wet- en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en een toenemende (real-time) informatiebehoefte bij interne en externe stakeholders van de onderneming. Wil jij hét verschil maken ten aanzien van deze grote uitdagingen voor onze klanten? Ben je daarnaast nieuwsgierig naar de inzet van nieuwe technologische oplossingen en ben je een teamplayer? Dan is dit jouw vacature!

Dit ga je doen

Als Werkstudent werk je als volwaardig teamlid in onze Tax Reporting & Strategy praktijk. In de drie maanden dat je bij ons werkt, word je begeleid door een ervaren collega. Als werkstudent ervaar je wat onze professionals dagelijks ervaren en krijg je een goed beeld van het werk dat je te wachten staat als je in vaste dienst bij PwC bent. Een wederzijdse aanwinst en een mooie leerervaring in de laatste fase van je studie.

Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert en ondersteunt ondernemingen ten aanzien van het optimaliseren (automatiseren) van fiscale en financiële processen.

 • Je bent betrokken bij het opstellen van (complexe) belastingaangiften en het opstellen/controleren van de tax positie in de jaarrekening (Dutch Gaap / IFRS / US GAAP).

 • Je adviseert en ondersteunt klanten bij tax accounting vraagstukken.

 • Met behulp van data-extractie en softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en fiscale data om zo snel mogelijk te voldoen aan hun compliance en rapportageverplichtingen (bijvoorbeeld: vpb-aangifte, Country-by-Country-rapportage).

Krijg een nog betere indruk van onze afdeling via onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=ItA0YbzyuvY

Hier herken jij jezelf in:

Je bent getalenteerd en ambitieus. Je wilt jezelf ontwikkelen en al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

 • Daarnaast ben je minimaal drie dagen per week beschikbaar.

 • Je studeert de opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante wo-opleiding (Bedrijfs-) Economie, Accountancy, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;;

 • Je analyseert en lost graag nieuwe vraagstukken op een praktische en creatieve manier op;

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;

 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en bent gedreven om met je team het verschil te maken;

Dit bieden wij 

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals van verschillende disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Een passend salaris

 • Een open werksfeer, waar je veel kunt oefenen met het geven en ontvangen van feedback;

 • Een kennisorganisatie, waar je zowel kunt leren van als uitgroeien tot een topspecialist;

 • Tegelijkertijd is er veel ruimte voor brede oriëntatie door samen te werken met andere teams binnen PwC;

 • Teamevenementen;

Aan de slag bij PwC

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, cijferlijst en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Vertel ons ook waarom je voor Accounting, Reporting & Compliance én deze rol kiest. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie: 

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.

 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek.

 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment en (digitale) afspraak in. Afhankelijk van je score ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de functie Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy bij PwC? Of een kop koffie drinken met een professional? Dat kan! Hugo staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

Hugo Verdonk

hugo.verdonk@pwc.com


+31 06 484 557 42

Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven)