Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven)

Bedrijf: PwC
Richting(en): Fiscaal, Banking / Finance |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van PwC

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende complexe wet- en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en een toenemende (real-time) informatiebehoefte bij interne en externe stakeholders van de onderneming. Wil jij hét verschil maken ten aanzien van deze grote uitdagingen voor onze klanten? Ben je daarnaast nieuwsgierig naar de inzet van nieuwe technologische oplossingen en ben je een teamplayer? Dan is dit jouw vacature!

Dit ga je doen

Als Werkstudent werk je als volwaardig teamlid in onze Tax Reporting & Strategy praktijk. In de drie maanden dat je bij ons werkt, word je begeleid door een ervaren collega. Als werkstudent ervaar je wat onze professionals dagelijks ervaren en krijg je een goed beeld van het werk dat je te wachten staat als je in vaste dienst bij PwC bent. Een wederzijdse aanwinst en een mooie leerervaring in de laatste fase van je studie.

Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert en ondersteunt ondernemingen ten aanzien van het optimaliseren (automatiseren) van fiscale en financiële processen.

 • Je bent betrokken bij het opstellen van (complexe) belastingaangiften en het opstellen/controleren van de tax positie in de jaarrekening (Dutch Gaap / IFRS / US GAAP).

 • Je adviseert en ondersteunt klanten bij tax accounting vraagstukken.

 • Met behulp van data-extractie en softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en fiscale data om zo snel mogelijk te voldoen aan hun compliance en rapportageverplichtingen (bijvoorbeeld: vpb-aangifte, Country-by-Country-rapportage).

Krijg een nog betere indruk van onze afdeling via onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=ItA0YbzyuvY

Hier herken jij jezelf in:

Je bent getalenteerd en ambitieus. Je wilt jezelf ontwikkelen en al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

 • Daarnaast ben je minimaal drie dagen per week beschikbaar.

 • Je studeert de opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante wo-opleiding (Bedrijfs-) Economie, Accountancy, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;;

 • Je analyseert en lost graag nieuwe vraagstukken op een praktische en creatieve manier op;

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;

 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en bent gedreven om met je team het verschil te maken;

Dit bieden wij 

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals van verschillende disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Een passend salaris

 • Een open werksfeer, waar je veel kunt oefenen met het geven en ontvangen van feedback;

 • Een kennisorganisatie, waar je zowel kunt leren van als uitgroeien tot een topspecialist;

 • Tegelijkertijd is er veel ruimte voor brede oriëntatie door samen te werken met andere teams binnen PwC;

 • Teamevenementen;

Aan de slag bij PwC

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, cijferlijst en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Vertel ons ook waarom je voor Accounting, Reporting & Compliance én deze rol kiest. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie: 

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.

 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek.

 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment en (digitale) afspraak in. Afhankelijk van je score ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de functie Werkstudent Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy bij PwC? Of een kop koffie drinken met een professional? Dat kan! Hugo staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

Hugo Verdonk

hugo.verdonk@pwc.com


+31 06 484 557 42

Wie ben je

Je bent een ambitieuze en nieuwsgierige werkstudent. Je wilt jezelf op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak ontwikkelen, werken aan het opbouwen van relaties en PwC ontdekken. Daarbij ben je minimaal twee dagen per week beschikbaar.

 • Je bent bezig met je bachelor (derdejaars) of master voor de universitaire opleiding  Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante WO-opleiding (Bedrijfs-)Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;
 • Je bent nieuwsgierig naar de technologische ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken samen met je team;
 • Je bent goed met cijfers, analytisch sterk, punctueel, strak op deadlines en bent in staat verbanden te leggen;
 • Je vindt het uitdagend om nieuwe en complexe vraagstukken te analyseren en op te lossen;
 • Je weet duidelijk te motiveren waarom je een carrière in de fiscaliteit en bij PwC ambieert;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën worden meegenomen in het verbeteren van het fiscale proces.

Wat bieden we je

Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die er toe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes.Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Uitgebreide coaching met een focus op uw persoonlijke ontwikkeling
 •  Uitstekend onderwijs en (internationale) trainingsmogelijkheden
 • Flexibel werken
 • Een open cultuur waarin je kunt oefenen met het geven en ontvangen van feedback
 • Mogelijkheid om in het buitenland te werken om internationale ervaring op te doen
 • Speel een belangrijke rol bij het helpen van onze klanten bij trending-onderwerpen zoals de transformatie van digitale bedrijfsmodellen en de acceptatie van opkomende technologie.
 • Teamevenementen
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan verschillende interne projecten zoals Corporate responsibility, verschillende specifieke netwerken, diversiteit, innovatie en / of rekrutering

Solliciteer nu!

Ben jij enthousiast en herken jij jezelf in het profiel wat wij zoeken? Solliciteer dan nu!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de vacature of over jouw sollicitatie, dan kan je een mail sturen naar de Talent Acquisition Specialist Laurien Elion (laurien.elion@pwc.com). We nemen binnen uiterlijk twee weken contact met je op naar aanleiding van jouw sollicitatie.

Ga naar de website van PwC

Other possibilities

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Actuarieel & Kwantitatief Consulting (Amsterdam, Rotterdam & Utrecht)

Banking / Finance, Fiscaal, Actuariaat / Risk

PwC - Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Startdatum: 01 september 2022

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van pensioenen en verzekeraars? Ben jij daarnaast geïnteresseerd in complexe problemen en uitdagende vraagstukken op het gebied van actuariaat, kwantitatieve consulting en data-analyse?

Ga dan vanaf  september 2022  aan de slag als werkstudent binnen PwC!

Werkstudent Actuarieel & Kwantitatief Consulting (Amsterdam, Rotterdam & Utrecht)
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Deals Tax

Fiscaal

PwC - Amsterdam

Ben jij die pragmatische en flexibele fiscale student met een duurzame blik op de toekomst? Deins je niet terug voor de wereld van private equity, fusies- en overnames en ambitieuze maar haalbare deadlines? Wil jij impact maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werkstudent Deals Tax
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Incentives & Sustainability

Fiscaal, Banking / Finance, Engineering / Techniek

PwC - Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen

Startdatum: 05 september 2022

Heb jij interesse in subsidies en fiscale faciliteiten binnen de strategische thema’s van innovatie en duurzaamheid? Bouw jij graag mee aan de uitbreiding van de snelgroeiende Incentives praktijk? Solliciteer dan op de vacature werkstudent Sustainability Innovation & Incentives van PwC.

Werkstudent Incentives & Sustainability