Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstudent Actuarieel & Kwantitatief Consulting Amsterdam

Bedrijf: PwC
Richting(en): Banking / Finance, Fiscaal, Actuariaat / Risk |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van pensioenen en verzekeraars? Ben jij daarnaast geïnteresseerd in complexe problemen en uitdagende vraagstukken op het gebied van actuariaat, kwantitatieve consulting en data-analyse? Ga dan aan de slag als werkstudent binnen PwC!

Hoe ziet je werk eruit?

Je draait mee als volwaardig teamlid binnen onze brede praktijk Pensions, Actuarial & Insurance Services (PAIS) in Amsterdam of Rotterdam. In je dagelijkse werkzaamheden draag je bij aan opdrachten voor verzekeraars, pensioenfondsen/-uitvoerders, overheden en (inter)nationale ondernemingen. Hun succes is mede afhankelijk van jouw strategisch inzicht, jouw communicatieve kwaliteiten en jouw durf om vernieuwende ideeën aan te dragen. 
Je werkzaamheden zijn zeer divers en steunen op jouw analytische vaardigheden. Je kan bijvoorbeeld meewerken op opdrachten zoals:

 • Ontwerpen en modelleren van financiële en actuariële modellen;

 • Analyseren van HR- of Big data bij verzekeraars;

 • Het maken van pensioenberekeningen;

 • Risicomanagement bij pensioenfondsen en verzekeraars;

 • Adviseren van verzekeraars over nieuwe technieken en ontwikkelingen.

 • Ondersteunen bij fusie- en overnametrajecten;

 • Kwantitatieve consulting voor pricing of cyberrisico met behulp van R, Python of een andere programmeertaal;

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen. Je wilt graag ervaring opdoen binnen verschillende specialistische vakgebieden om erachter te komen wat het beste bij je past.

 • Je bent bezig met een Universitaire Masterstudie in Econometrie, Actuariële Wetenschappen, Wiskunde of een vergelijkbare technische studie;

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

 • Je hebt affiniteit met actuariaat, verzekeringen, pensioenen, data-analyse en/of consultancy;

 • Je gelooft zowel intern als extern in integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;

 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;

 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;

 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;

Other possibilities

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Stage Project & Programma Management

Actuariaat / Risk, Banking / Finance

PwC - Amsterdam

Lijkt het jou leuk om mee te werken aan de uitvoering van fondsen, subsidieregelingen en compensatieprogramma’s of juist een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe projecten voor verschillende ministeries en de EU? Bij PwC krijg je die kans als stagiair(e) op de afdeling Project & Programma Management. Door de stage ervaar je hoe het écht is om bij PwC te werken, word je persoonlijk uitgedaagd en is er veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Klinkt dit jou interessant in de oren en ben je minimaal vier maanden beschikbaar? Solliciteer dan nu voor deze uitdagende stageplek.

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Thesis Internship Valuations

Banking / Finance

PwC - Amsterdam

Je bent bijna klaar met je masterstudie en je wil je scriptie of afstudeeropdracht graag bij een bedrijf schrijven. Wij hebben voortdurend mogelijkheden en bieden daarin ook begeleiding. Stagiaires krijgen een goede indruk van de praktijk en hebben toegang tot kennis en databronnen die doorgaans niet op universiteiten aanwezig zijn. In veel gevallen is een succesvolle stage een mooie eerste stap voor een verdere carrière binnen PwC.

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Werkstudent Tax - International Tax Services (Amsterdam & Rotterdam)

Banking / Finance

PwC - Amsterdam, Rotterdam

Heb jij een studieachtergrond in Fiscale Economie of Fiscaal Recht, heb je interesse in de vennootschapsbelasting, dividendbelasting, fusies en overnames en Internationaal- en Europees belastingrecht en ben je klaar om de theorie om te zetten naar de praktijk? Solliciteer dan nu voor een werkstudentschap op de afdeling International Tax Services (ITS) bij PwC in Rotterdam of Amsterdam! 

Gedurende een periode van drie maanden loop je mee op de adviespraktijk en ervaar je hoe het is om voor PwC advies te geven aan internationaal opererende bedrijven. Je wordt hierbij goed begeleid door ervaren collega’s die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Tijdens je werkstudentschap zul je ook veelvuldig kunnen samenwerken met andere collega’s binnen de Tax praktijk, voor zowel voor nationale- als internationale klanten. Kortom, een werkstudentschap biedt je de perfecte mogelijkheid om de afdeling International Tax Services, de directe belasting praktijk en PwC te leren kennen en wellicht door te groeien tot associate! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!