Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeloopstagiair(e) Legal

Bedrijf: PwC
Richting(en): Juridisch |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Meeloopstagiair(e) Legal

 Ben je bijna klaar met je master Gezondheidsrecht en wil je graag je scriptie bij een bedrijf schrijven? Bij PwC Legal bieden wij een afstudeermogelijkheid met goede begeleiding. Stagiaires krijgen een goede indruk van de praktijk en hebben toegang tot kennis en databronnen. Een scriptiestage bij PwC biedt jou de gelegenheid om waardevolle en relevante gezondheidsrechtelijke kennis en ervaring op te doen. 

Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. We zijn een netwerk van firma's in 157 landen met meer dan 223.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. 

Deze afstudeerstage valt binnen het werkveld van PwC legal, waarin we klanten binnen de (semi)publieke sector bedienen, zoals het onderwijs, de zorg en maatschappelijke organisaties. Dit doen we vanuit verschillende disciplines: staatssteun, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht/M&A, gezondheidsrecht. Het team waarin je terecht komt focust zich op het gezondheidsrecht en is ambitieus. Bovendien werken we nauw samen met andere disciplines (tax, consulting, assurance) binnen PwC.


Dit ga je doen 
Je belangrijkste bezigheid is het schrijven van je scriptie. Als afstudeerstagiair krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen. Je werkt bij ons op kantoor aan je afstudeerscriptie. Uiteraard kan je al je verplichtingen blijven volgens tijdens je stage. Door de open cultuur en ruimtes heb je veel contact met alle collega's. Je zult hierdoor merken dat jouw ondersteuning binnen de groep niet beperkt blijft tot alleen jouw begeleider. Andere collega's staan jou ook graag bij wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Doordat je omringd bent door professionals die veel verschillende klanten bedienen, heb je volop mogelijkheden om jouw kennis, theorieën en conclusies aan de praktijk te toetsen.   

We gaan graag in discussie over jouw ideeën over een onderwerp. Er is veel mogelijk, maar onze gezondheidsrecht praktijk richt zich voornamelijk op samenwerkingen met andere (zorg)instellingen, evaluatiestudies voor ministeries en zbo's in de zorg, juridische (zorg)fusies en herstructureringen/concernvorming, privacy vraagstukken alsmede de vertaling van beleid naar implementatie voor klanten en de gezondheidsrechtelijke impact van de digitalisering van de zorg. Als scriptieonderwerp denken wij bijvoorbeeld aan een vraagstelling met betrekking tot de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (wegiz), wetsvoorstel integere bedrijfsvoering zorg- en jeugdhulpaanbieders (wibz), wet digitale overheid (WDO), medical device regulation (MDR) en de artificial intelligence act (AI act) in relatie tot de toekomst van de zorg. Het staat je uiteraard vrij om met andere ideeën te komen.

Hierin herken jij jezelf 

Je bent een gedreven student die graag het beste uit zichzelf haalt. Je bent ambitieus, zelfstandig, blijft jezelf doorontwikkelen en wilt graag het verschil maken.

 • Je zit in de laatste fase van je master Gezondheidsrecht/Recht van de Gezondheidszorg of andere aanverwante opleiding met een focus op het gezondheidsrecht. 

 • Je hebt affiniteit met digitale zorgverlening/medtech & life sciences.

 • Je bent sociaal vaardig en een echte teamplayer.

 • Je hebt vernieuwende ideeën en durft buiten de gebaande paden te denken.

 • Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar (minimaal 2 dagen per week). 

Dit bieden wij 

Als je bij PwC stage loopt, kun je rekenen op diverse klanten, inspirerende collega's en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

 • Je hebt onze informatiebronnen tot je beschikking, evenals de kennis en ervaring van je (mogelijk) toekomstige collega's. 

 • Actieve begeleiding bij het zoeken naar een relevant onderwerp en het schrijven van je scriptie.

 • Je krijgt een laptop van de zaak en een mooie stagevergoeding.

 • Een coach die je helpt om je scriptie tot een succes te maken. 

Aan de slag bij PwC 

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, cijferlijst en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Klik op de rode knop en solliciteer direct! 

Na je sollicitatie: 

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox. 

 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort 

kennismakingsgesprek. 

 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment in. Afhankelijk van de uitslag ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de functie van scriptiestagiair bij PwC? Dat kan! Annemijn van 't Wout staat je graag te woord via telefoon (06 81364875) of mail (annemijn.van.t.wout@pwc.com)

Other possibilities

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Afstudeerstage Tax & Compliance (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht)

Fiscaal, Juridisch

PwC - Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht

Ben je bijna afgestudeerd van je HBO (met WO ambitie) of WO-opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie of Bedrijfseconomie? Wil jij het schrijven van je scriptie combineren met het opdoen van ervaring binnen een wereldwijd  gerenommeerd bedrijf? Dan hebben we het perfecte stageprogramma voor jou bij Accounting, Reporting & Compliance. 

Tijdens je afstudeerstage ga je aan de slag met het schrijven van jouw scriptie of afstudeeropdracht. Je kunt gebruik maken van onze informatiebronnen en de kennis van onze professionals. Daarnaast loop je mee op klantopdrachten, zodat je weet hoe wij als professional binnen Tax Reporting & Strategy de financiële functie door ons wordt vormgegeven en jij daardoor jouw opgedane kennis kunt toetsen in de praktijk. Uiteraard kun je ook werken aan jouw persoonlijke- en vakinhoudelijke kennis voor een goede start na het behalen van je studie. Bovendien is een succesvolle stage dikwijls een goede eerste stap op weg naar verdere carrièremogelijkheden binnen PwC. Je kunt solliciteren voor een afstudeerstage op elk moment in het jaar. 

Afstudeerstage Tax & Compliance (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht)
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Meeloopstage Tax & Compliance (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht)

Fiscaal, Juridisch

PwC - Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht

Ben jij bezig met een HBO (met WO ambitie)  of WO-opleiding richting Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Bedrijfseconomie? En wil je graag ervaren hoe het er bij een gerenommeerd bedrijf in de praktijk aan toe gaat? Bij PwC krijg je die kans tijdens je meeloopstage Tax & Compliance. 

Tijdens je meeloopstage draai je vijf maanden mee als volwaardig teamlid en krijgt zo een goed beeld van wat je doet als je werkt bij PwC. Je kunt solliciteren voor een stage op elk moment in het jaar. 

Meeloopstage Tax & Compliance (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht)
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Tax Traineeship 2022

Alle richtingen

PwC - Nederland

Startdatum: 01 september 2022

Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd. In toenemende mate verandert de context waarbinnen de adviseurs van PwC werken vanwege technologische, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen. Daarbij zijn jouw analytische vaardigheden, unieke achtergrond en brede maatschappelijke blik de ideale basis om je te ontwikkelen tot een eigentijdse belastingadviseur. Wellicht heb je nooit aan een werkgever als PwC gedacht. Toch hebben wij een mooie uitdaging voor je, het Tax Traineeship: een mix van werken in de belastingadviespraktijk en het behalen van een wo-master Fiscaal Recht. 

Tax Traineeship 2022