Overslaan en naar de inhoud gaan

Meewerkstage ICT Processen SAFe/Agile transitie

Bedrijf: ProRail
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO
Locatie: Utrecht
Vooraanmelden
Vooraanmelden

ProRail vraagt

 • Je volgt een (bedrijfskundige) relevante hbo-opleiding zoals Informatiemanagement, Bedrijfskunde of Verandermanagement
 • Je bent communicatief vaardig en proactief
 • Je bent analytisch en procesmatig ingesteld
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent goed in het bewaren van overzicht 
 • Je hebt affiniteit met agile werken

ProRail biedt

 • een uitstekende stagevergoeding van € 500 bruto per maand (o.b.v. 32 uur per week)
 • een gezellige werkplek met een leuk team en goede begeleiding
 • een stage waarin je een zinvolle bijdrage levert aan duurzame mobiliteit
 • een laptop van de zaak zodat je kunt flexwerken
 • een werkomgeving vol kansen om jezelf te blijven ontwikkelen

Ben jij een slimme en enthousiaste student die op zoek is naar een veelzijdige meewerkstage? Wil jij je tanden zetten in een uitdagende klus op het gebied van ICT binnen ProRail? Lees dan snel verder!

ProRail ICT is de automatiseringsspecialist binnen ProRail. Ze beheert en ontwikkelt alle informatie, besturings-, beveiligings- en verkeersleidingssystemen en netwerken én legt een professionele basis voor het excellent functioneren van alle operationele en ondersteunende processen.

Voor onze primaire productiesystemen werken we al langer Agile en zijn we in 2020 gestart met de invoering van het SAFe raamwerk. Daarbij passen we de Agile principes op grote schaal toe. We verwachten hierdoor effectiever en beter samen te werken, met een grotere klanttevredenheid en meer werkplezier voor onze collega’s. Alhoewel de transitie al goed vordert zijn er nog genoeg onderwerpen waarin we kunnen verbeteren en waar jij bij kunt helpen. Denk daarbij aan:

–    Verbeteren van en feedback geven op de events die bij de SAFe-werkwijze horen, zowel op ART- als op teamniveau
–    Praktische ondersteuning bij de organisatie van de Agile en SAFe events
–    Uitwerken en inrichten van metrics, inzichtelijk maken van de metrics via dashboarding
–    Eén van die metrics is het meten van Agile volwassenheid, zowel op ART-niveau als op teamniveau. Hoe doen we dat op een manier dat dit concrete verbeterpunten oplevert.
–    We zijn de keten van de Agile Release Train nog aan het uitbreiden met activiteiten zoals het in productie brengen van de applicaties en het operationeel beheer. Dit proces vraagt ondersteuning in de voorbereiding en tijdens de implementatie.
–    Neerzetten van best practices en lessons learned voor de Agile Release Train en opvolgende nog te starten ART’s

Tijdens jouw meewerkstage word je ingewerkt en begeleid door de Release Train Engineer en de Agile coach uit de Agile Release Train. Je rapporteert direct aan hen maar werkt nauw samen met veel collega’s die betrokken zijn bij deze transitie. Ben jij op zoek naar een stage bij dé spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland? Reageer dan nu en we maken graag kennis met je!

Overtuigd? Solliciteer!
ProRail wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent! 

Ben je enthousiast geworden en beschik jij over genoemde competenties? Dan ontvang ik graag via de solliciteer-button je cv en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jij graag je stage wilt lopen bij ProRail.  Want wij staan open voor aanpakkers die initiatief nemen.
Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan Michelle Janssen via Michelle.Jansen@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Carmen Mecking via Carmen.Mecking@prorail.nl.
 
Samen met jou werken we de stageopdracht uit. De duur van de stage en het aantal uren per week passen we aan jouw opleidingseisen aan.
Uiterlijk 10 werkdagen na je sollicitatie hoor je van ons. Krijg je een uitnodiging? Dan gaan we graag met je in gesprek. Je ontmoet dan je eventuele stagebegeleiders.

Andere vacatures

werken-bij-ProRail
Aanmelden tot en met

Afstudeerstage Visualisatie Model Checking

IT / ICT

ProRail - Utrecht

Elke dag meer dan 1 miljoen treinreizigers en 100.000 ton aan goederen naar de juiste bestemming brengen. Ruim 6.500 treinen laten rijden over zo’n 7.000 kilometer spoor. Dat kan alleen maar als het spoor in topconditie en veilig is. Daarvoor gebruiken we steeds vaker digitale oplossingen. Voor jouw afstudeerstage visualisatie modelchecking werk je mee aan het internationale ontwikkelproject Eulynx. Jij ontwikkelt software voor de visualisatie van tegenvoorbeelden die met modelchecking zijn gevonden. Software die:

 • Een deel van de toestandsruimte van een treinbeveiligingssysteem berekent. 
 • Deze berekeningen controleert op correctheid.
 • Het pad in de toestandsruimte van de gevonden fouten toont.
Afstudeerstage Visualisatie Model Checking
werken-bij-ProRail
Aanmelden tot en met

(Afstudeer)stage datascience

IT / ICT

ProRail - Utrecht

Data Science toepassen om de volgende grote storing te voorspellen. Jij helpt ProRail erbij!

(Afstudeer)stage datascience
werken-bij-ProRail
Aanmelden tot en met

Junior business informatie analist (IT YTP)

IT / ICT

ProRail - Utrecht

Startdatum: 01 september 2022

IT is in de huidige tijd niet meer weg te denken. Ontwikkelingen binnen IT én de wensen van IT gebruikers nemen alleen maar toe. Als Business Informatie Analist ben jij de persoon die hiermee aan de slag gaat. Wat doe je dan precies? 

 • Je bent het ICT-aanspreekpunt voor onze interne klant. Denk stafafdelingen, de afdeling Asset Management en de afdeling Projecten. 
 • Je gaat actief met de klant in gesprek over hun ICT wensen en vertaalt deze naar realistische projectvoorstellen in de vorm van een business case. 
 • Je bewaakt de realisatie van de business case en de kwaliteit. 

Als je start, laten we je natuurlijk niet zonder bandjes zwemmen. Je maakt onderdeel uit van het IT young talent programme (IT YTP) en krijgt veel training en begeleiding. Zo ontwikkel je jezelf in hoog tempo, in je vak en op persoonlijk vlak. Je “buddy” uit het team helpt je met inhoudelijke vraagstukken. Je leidinggevende praat met je over je ontwikkeling en resultaten. En dan heb je nog je coach voor een goed gesprek, die tegelijk manager is binnen IT. Zo leiden we je in een jaar tijd op tot volwaardig business informatie analist. 

Junior business informatie analist (IT YTP)