Overslaan en naar de inhoud gaan

Afstudeerstage Datakwaliteit

Bedrijf: ProRail
Richting(en): Data Analyse, Consulting |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht
Vooraanmelden
Vooraanmelden

 

Data gedreven werken, maar hoe weet je dat de data te vertrouwen is?

Werk om trots op te zijn

ProRail heeft veel data onder haar hoede. Data die nodig is voor bedrijfsvoering, onderzoek en als onderbouwing voor het nemen van besluiten. Om dat te kunnen is het belangrijk dat ProRail kan vertrouwen op deze data en begrijpt wat de kwaliteit hiervan is. Hoe ProRail omgaat met datakwaliteit bepaalt dus in hoge mate hoe data gedreven de organisatie kan worden. Aan welke eisen moet voldaan worden, hoe verhogen we de datakwaliteit. Ook het transparant kunnen maken van de datakwaliteit voor gebruikers is daarbij van essentieel belang. Hoe monitoren wij als ProRail dit en hoe zorgen we ervoor dat de kwaliteit op niveau blijft?

Om bovenstaande vragen te beantwoorden, zijn we op zoek naar een stagiair die hier antwoord op kan geven op deze onderzoeksvragen:

 • Welke aanpak is geschikt om de benodigde datakwaliteit te bepalen, vast te leggen en inzichtelijk te maken?
 • Welke kwaliteitscriteria zijn in welke situaties van belang, hoe leggen we die vast en hoe kunnen we die monitoren? Zijn er standaarden voor kwaliteitsrapportages vast te leggen?
 • Welke processen spelen een rol rondom datakwaliteit en welke tooling is beschikbaar die ons kan ondersteunen op het gebied van datakwaliteit?

Jouw plek

 

We bieden graag ruimte aan iedereen. Daarbij zien we talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Voor jou als stagiair is er plek op de afdeling DIA, Data Informatie & Analytics. Deze afdeling houdt zich bezig met verschillende data en analytics oplossingen voor ProRail. Deze afstudeerstage houdt verband met het Data Governance traject waar het Data Office verantwoordelijk voor is.

Het Data Office is een kleine groep collega’s, zowel vanuit ICT als vanuit de Business, die bezig is met de implementatie van een Data Governance traject. Dit gaat zowel in de vorm van verschillende use cases en de inzet van een Data Governance framework. In dit framework zijn een aantal thema’s ondergebracht, waarvan datakwaliteit er één is. 
 

Jouw arbeidsvoorwaarden

Een stagevergoeding van € 700- per maand (op basis van 32 uur per week).

 • Een laptop van de zaak en de ruimte om te werken waar je wilt.
 • Goed verzorgde én vooral smakelijke lunches voor een fijne prijs in onze bedrijfsrestaurants.
 • Goede begeleiding. Persoonlijke aandacht is bij ProRail de normaalste zaak.
 • Leuke activiteiten met andere stagiaires zoals domibo’s, stagelunches en stagedagen

Jouw inbreng

Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Voor deze vacature breng je sowieso mee:
 • Uitzicht op een hbo/wo diploma Business & IT, datamanagement en/of vergelijkbare studies.
 • Je houdt van werken in een klein team met korte lijntjes.
 • Je bent communicatief sterk en durft door te vragen.
 • Je beweegt je graag op het snijvlak van ICT en business.
 • Je hebt oog voor detail maar overziet ook het grotere geheel.

Jouw sollicitatie

Wil je als stagiair werken aan de toekomst van Nederland én aan die van jezelf? Solliciteer dan nu! Toch eerst nog een vraag? Stel deze gerust aan Nasser Harchaoui via Nasser.harchaoui@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de Robert Coret via Robert.coret@prorail.nl of aan Marco Westhof via Marco.westhof@prorail.nl. 

Binnen 14 werkdagen krijg je een reactie van ons. Krijg je een uitnodiging? Dan maak je tijdens het eerste gesprek gelijk kennis met je stagebegeleiders. Samen met jou werken we eerst de exacte inhoud van je stage uit. De duur van de stage en het aantal uren bepalen we op basis van jouw opleidingseisen.

Let op: dit is een stagevacature. Ben je geïnteresseerd in een vaste baan bij ProRail? Bekijk dan onze actuele vacatures.
 
 

Other possibilities

werken-bij-ProRail
Aanmelden tot en met

(Afstudeer)stage communicatieonderzoek en online monitoring

Online Marketing

ProRail - Amsterdam

Wat speelt in de media, bij stakeholders en publiek over ProRail? En hoe kan ProRail de communicatie daarop laten aansluiten?

Werk om trots op te zijn

ProRail wil de verbindende schakel zijn in duurzame mobiliteit. Door oog te hebben voor wat om ons heen gebeurt, daarop in te haken en te laten zien wat we doen. Daarin is goede communicatie onmisbaar: communicatie die aansluit op de behoeften van onze stakeholders en relevante onderwerpen in de samenleving. Om daar inzicht in te verkrijgen doen we online communicatieonderzoek in de vorm van media- en omgevingsanalyses. Verder kijken we naar de prestaties van de content op onze online kanalen (o.a. Facebook, Instagram, LinkedIn en prorail.nl). Jij kan daar als stagiair je steentje aan bijdragen.

Als stagiair werk je namelijk aan de:

 • Online monitoring van ProRail en relevante thema’s.
 • Analyses van online content op onze social media en website.
 • Proactieve advisering over optimalisaties van communicatie-uitingen.

Op gebied van data-gedreven communicatie is ProRail volop in ontwikkeling. Binnen deze stage is dan ook zeer veel ruimte voor eigen initiatief en innovatie.

Jouw plek

We bieden graag ruimte aan iedereen. Daarbij zien we talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Tijdens deze stage ben je onderdeel van de afdeling Communicatie & Externe Betrekkingen. Binnen onze grote afdeling werk jij in een klein team, maar vooral intensief met de adviseur online monitoring en communicatieonderzoek. Dit doe je vanuit waar jij dat wilt: vanuit huis, ons indrukwekkende kantoor de Inktpot in Utrecht of één van onze regiokantoren in het land.

Jouw arbeidsvoorwaarden

 • Een stagevergoeding van €500 per maand voor een meewerkstage en €700 voor een afstudeerstage (op basis van 32 uur per week).
 • Een laptop van de zaak en de ruimte om te werken waar je wilt.
 • Goed verzorgde én vooral smakelijke lunches voor een fijne prijs in onze bedrijfsrestaurants.
 • Goede begeleiding. Persoonlijke aandacht is bij ProRail de normaalste zaak.
 • Leuke activiteiten met andere stagiaires zoals domibo’s, stagelunches en stagedagen.

Jouw inbreng

Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Voor deze vacature breng je sowieso mee:

 • Passie en enthousiasme voor (communicatie)onderzoek.
 • Affiniteit met duurzame mobiliteit.
 • Initiatief en een aanpakkersmentaliteit.
 • Uitzicht op een hbo-/wo diploma waarin communicatie(onderzoek) centraal staat.
 • Een goede balans tussen werken in teamverband en zelfstandig.

Jouw sollicitatie

Wil je als stagiair werken aan de toekomst van Nederland én aan die van jezelf? Solliciteer dan nu! Toch eerst nog een vraag? Stel deze gerust aan Nasser Harchaoui vianasser.harchaoui@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Mendy Merks via mendy.merks@prorail.nl.

Binnen 10 dagen krijg je een reactie van ons. Krijg je een uitnodiging? Dan maak je tijdens het eerste gesprek gelijk kennis met je stagebegeleiders. Samen met jou werken we eerst de exacte inhoud van je stage uit. De duur van de stage en het aantal uren bepalen we op basis van jouw opleidingseisen.

Let op: dit is een stagevacature. Ben je geïnteresseerd in een vaste baan bij ProRail? Bekijk dan onze actuele vacatures.

(Afstudeer)stage communicatieonderzoek en online monitoring
werken-bij-ProRail
Aanmelden tot en met

ProRail Inhousedag Traineeships

Banking / Finance, Management, Engineering / Techniek

ProRail - Nederland

Aanmeldingsformulier voor de inhousedag voor het traineeship van ProRail op 2 mei. De inhousedag is gericht op sollicitanten die geïnteresseerd zijn om in september 2023 te beginnen met het management, technisch of finance traineeship van ProRail.

Let op, VOL=VOL. Wij zullen tijdig contact met je opnemen om je aanwezigheid te bevestigen.

ProRail Inhousedag Traineeships
Aanmelden tot en met

Management Trainee

Management

ProRail - Utrecht

Startdatum: 01 september 2023

 • Dienstverband:36 uur
 • Locatie:Utrecht
 • Opleidingsniveau:wo
 • Salaris:€ 3.599 tot € 5.100
 • Categorie:Traineeships
Management Trainee