Overslaan en naar de inhoud gaan

Meewerkstagiair Finance Pakketten & Logistiek - Home&Garden

Bedrijf: PostNL
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amersfoort
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Zorgen dat je een uniek beeld krijgt waar een business controller zich mee bezighoudt? Dat vraagt om analytisch vermogen, een verbindende persoonlijkheid en een hands-on mentaliteit.

Wat ga je doen?


Home&Garden is het onderdeel binnen PostNL dat zich bezighoudt met de bezorging van XL-producten zoals meubels, tuinmeubilair en witgoed. Met een jaarlijkse omzet van >€50 miljoen en een flinke jaarlijkse groei, is Home & Garden de toonaangevende bezorger van XL-producten in de Benelux. Als stagiair business controller Home&Garden ben je (mede) verantwoordelijk voor een breed scala aan werkzaamheden. Zo zal je deels verantwoording dragen voor de planning en control werkzaamheden. Denk hierbij aan ondersteuning in het budgetproces, de periodeafsluiting en weekrapportages. Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag met een aantal projecten. Een van deze projecten is het opzetten van een kostprijs- en pricingmodel. Hierin zoek je de afstemming met de business en daarbij is er veel ruimte voor eigen initiatief. Kortom een fantastische rol die een goed beeld geeft wat het inhoudt om business controller te zijn van een zelfstandig onderdeel binnen een groot concern.

Onze ambitie


We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jou kunnen we binnen Home&Garden een mooie stap zetten in de dagelijkse aansturing van de organisatie en kunnen we de business nog beter ondersteunen en adviseren. Hierdoor heb je veel impact en lever je een direct bijdrage aan het behalen van de bedrijfsresultaten.

Wat breng jij mee?

 • De mogelijkheid om minimaal 4 dagen per week mee te werken.
 • De mogelijkheid om minimaal 4 maanden stage te lopen. Startdatum is flexibel met de voorkeur om zo snel mogelijk te starten.
 • Een HBO - of WO opleiding op het gebied van Finance & Control.
 • Goede kennis van Excel.
 • Een analytische en cijfermatige instelling.
 • Een echte teamspeler. Je weet goed te verbinden met zowel je directe collega's als de business.
 • Verantwoordelijkheid nemen is voor jou vanzelfsprekend.
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Om echt succesvol te zijn als Business Controller is het belangrijk dat je goede relaties opbouwt met je business partners en hen scherp houdt met je inzichten. Met je hands-on mentaliteit en ondernemende instelling herken je de vraag vanuit de business en neem je zelf verantwoordelijkheid hiermee iets te doen. Hierin is dus genoeg ruimte voor eigen initiatief.

Wat bezorgen we jou?

 • professionele- en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden;
 • een stagevergoeding van minimaal € 400 en maximaal € 500 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week; 
 • een tegemoetkoming in je reiskosten; 
 • flexibel werken;
 • een lidmaatschap bij de stagiairsvereniging PostNL (STAP). STAP-leden organiseren zelf activiteiten, met ondersteuning van Graduate Recruitment. Als lid van deze club maak je kennis met ons bedrijf en collega stagiairs; 
 • doorgroeimogelijkheden naar het YEP of een startersfunctie.

Je bent onderdeel van de control afdeling van Logistic Solutions, een team van 7 controllers over verschillende bedrijfsonderdelen. Daarnaast zal je vooral op locatie zijn en onderdeel zijn van het bedrijfsonderdeel Home&Garden. 

 

Manager / Stagebegeleider: Ewout Schikker, ewout.schikker@postnl.nl +31658824022.


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.

 • Afbeelding verwijderd.

  2. Gesprek

  Je hebt een gesprek met je toekomstige manager. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.

 • Afbeelding verwijderd.

  3. Stageovereenkomst

  Je ontvangt je stageovereenkomst per e-mail.

 • Afbeelding verwijderd.

  4. Nieuwe baan

  Je ondertekent de overeenkomst digitaal. Welkom bij PostNL!

Andere vacatures

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Auditor

Banking / Finance

PostNL - Amsterdam

Zorgen voor de uitvoering van IT, Operational en Financial audits op complexe processen, producten of organisatieonderdelen van PostNL breed. Daar is gedegen projectmanagement, sterk probleem analyserend en oplossend vermogen én creativiteit voor nodig.

Auditor
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Management Traineeship Logistics

Supply Chain, Management

PostNL - Den Haag

Zorgen dat we de bezorging van onze miljarden brieven en miljoenen pakketten nóg beter, sneller en kostenefficiënter organiseren. Dat vraagt om een heldere visie, gedrevenheid en een vernieuwende blik.

Management Traineeship Logistics
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Junior Strategic/Key Accountmanager

Accounting

PostNL - Den Haag

Zorgen dat klanten worden voorzien van advies en passende oplossingen worden geboden. Dat vraagt om een resultaat- en klantgerichte Junior Key Accountmanager.

Junior Strategic/Key Accountmanager