Overslaan en naar de inhoud gaan

Meewerkstagiair Finance Pakketten & Logistiek - Home&Garden

Bedrijf: PostNL
Richting(en): Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amersfoort
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Zorgen dat je een uniek beeld krijgt waar een business controller zich mee bezighoudt? Dat vraagt om analytisch vermogen, een verbindende persoonlijkheid en een hands-on mentaliteit.

Wat ga je doen?


Home&Garden is het onderdeel binnen PostNL dat zich bezighoudt met de bezorging van XL-producten zoals meubels, tuinmeubilair en witgoed. Met een jaarlijkse omzet van >€50 miljoen en een flinke jaarlijkse groei, is Home & Garden de toonaangevende bezorger van XL-producten in de Benelux. Als stagiair business controller Home&Garden ben je (mede) verantwoordelijk voor een breed scala aan werkzaamheden. Zo zal je deels verantwoording dragen voor de planning en control werkzaamheden. Denk hierbij aan ondersteuning in het budgetproces, de periodeafsluiting en weekrapportages. Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag met een aantal projecten. Een van deze projecten is het opzetten van een kostprijs- en pricingmodel. Hierin zoek je de afstemming met de business en daarbij is er veel ruimte voor eigen initiatief. Kortom een fantastische rol die een goed beeld geeft wat het inhoudt om business controller te zijn van een zelfstandig onderdeel binnen een groot concern.

Onze ambitie


We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jou kunnen we binnen Home&Garden een mooie stap zetten in de dagelijkse aansturing van de organisatie en kunnen we de business nog beter ondersteunen en adviseren. Hierdoor heb je veel impact en lever je een direct bijdrage aan het behalen van de bedrijfsresultaten.

Wat breng jij mee?

 • De mogelijkheid om minimaal 4 dagen per week mee te werken.
 • De mogelijkheid om minimaal 4 maanden stage te lopen. Startdatum is flexibel met de voorkeur om zo snel mogelijk te starten.
 • Een HBO - of WO opleiding op het gebied van Finance & Control.
 • Goede kennis van Excel.
 • Een analytische en cijfermatige instelling.
 • Een echte teamspeler. Je weet goed te verbinden met zowel je directe collega's als de business.
 • Verantwoordelijkheid nemen is voor jou vanzelfsprekend.
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Om echt succesvol te zijn als Business Controller is het belangrijk dat je goede relaties opbouwt met je business partners en hen scherp houdt met je inzichten. Met je hands-on mentaliteit en ondernemende instelling herken je de vraag vanuit de business en neem je zelf verantwoordelijkheid hiermee iets te doen. Hierin is dus genoeg ruimte voor eigen initiatief.

Wat bezorgen we jou?

 • professionele- en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden;
 • een stagevergoeding van minimaal € 400 en maximaal € 500 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week; 
 • een tegemoetkoming in je reiskosten; 
 • flexibel werken;
 • een lidmaatschap bij de stagiairsvereniging PostNL (STAP). STAP-leden organiseren zelf activiteiten, met ondersteuning van Graduate Recruitment. Als lid van deze club maak je kennis met ons bedrijf en collega stagiairs; 
 • doorgroeimogelijkheden naar het YEP of een startersfunctie.

Je bent onderdeel van de control afdeling van Logistic Solutions, een team van 7 controllers over verschillende bedrijfsonderdelen. Daarnaast zal je vooral op locatie zijn en onderdeel zijn van het bedrijfsonderdeel Home&Garden. 

 

Manager / Stagebegeleider: Ewout Schikker, ewout.schikker@postnl.nl +31658824022.


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.

 • Afbeelding verwijderd.

  2. Gesprek

  Je hebt een gesprek met je toekomstige manager. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.

 • Afbeelding verwijderd.

  3. Stageovereenkomst

  Je ontvangt je stageovereenkomst per e-mail.

 • Afbeelding verwijderd.

  4. Nieuwe baan

  Je ondertekent de overeenkomst digitaal. Welkom bij PostNL!

Andere vacatures

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Agile Coach

Consulting

PostNL - Den Haag

Zorgen voor het trainen en coachen van mensen en teams en nieuwe inzichten om samen het Lean & Agile programma beter te maken. Dat vraagt om sterk analytisch vermogen, bedrijfskundig inzicht en sterk in stakeholdermanagement.

Agile Coach
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Medior Data Analist

IT / ICT, Marketing / Product Management

PostNL - Den Haag

Als Data Analist ben je verantwoordelijk voor het oppakken van data-analyse vraagstukken die vooral spelen in het commerciële domein bij de business unit MailNL. Je speurt naar informatie uit verschillende bronnen en vertaalt deze naar concrete inzichten en adviezen over hoe we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Je kunt daar je brainpower en eigen creativiteit in kwijt. Je werkt zelfstandig en secuur en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je eigen werk en het werk van anderen. Je schakelt snel tussen verschillende projecten en houdt overzicht en de beoogde resultaten in acht. Je werkt actief samen met verschillende afdelingen binnen ons bedrijf, om de diverse projecten succesvol te laten verlopen. Dit kun je doen als teamlid van het data team maar ook in een agile team. Je bent geïnteresseerd in business processen en weet data vraagstukken te vertalen naar een leesbaar inzicht. 

Medior Data Analist
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Meewerk- en afstudeerstage Business Development Home & Garden

Marketing / Product Management

PostNL - Den Haag

Startdatum: 01 september 2022

Je bent onderdeel van het commerciële sectorteam Home & Garden. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bezorgen van XL-producten voor in en om het huis (van wasmachines tot aan gordijnen). Naast het bezorgen van deze producten, bieden we ook extra services aan zoals het installeren en monteren van producten.  
Je zal meewerken of afstuderen onder begeleiding van de Business Development Manager. Dit betekent dat jouw werkzaamheden variëren, waarbij ook veel eigen inbreng mogelijk is. Denk aan nieuwe markten en onderzoek, de customer journey optimaliseren of de behoefte van consumenten en klanten in kaart brengen. Tijdens jouw stage maak je deel uit van een klein en hecht team, bestaande uit nog een andere stagiair, meerdere accountmanagers en een cluster manager. 

Meewerk- en afstudeerstage Business Development Home & Garden