Overslaan en naar de inhoud gaan

Sales stage

Bedrijf: Pon
Richting(en): Sales |
Niveau: HBO
Locatie: Amersfoort
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen

Sales stage bij start-up Lease a Bike.
Wil jij een stage waar je echt verantwoordelijkheden krijgt over verschillende projecten én waar ruimte is om zelf te kunnen groeien en leren? Dan zoeken wij jou. Lease a Bike heeft het doel om heel werkend Nederland op de fiets te krijgen. Niet in de laatste plaats om ons land (en onze buurlanden) groener en fitter te maken. En of je een klant nou per mail, telefonisch of via een digitale pitch van deze missie moet overtuigen: jij draait je hand er niet voor om. Waar anderen stoppen, trap jij nog net even wat harder door. Herken jij je hierin? Commerciële ambities? Zoek niet verder en solliciteer voor een Sales stage bij Lease a Bike. 

Wat ga je doen?
Jij gaat aan de slag binnen het team van Lease a Bike Nederland. Wij hebben in totaal 60+ medewerkers verspreid over Nederland, Duitsland, België en in 2022 ook in Oostenrijk. De afgelopen 2 jaren hebben we al heel veel mooie successen bereikt en zijn we van een start-up naar scale-up gegaan. Daarom zijn we druk bezig met heel veel vervolgstappen en hebben jou hierbij nodig! Een overzicht van jouw taken:

 • Uitvoeren en doorontwikkelen van de sales strategie.
 • Benaderen en ‘binnenhalen’ van klanten.
 • Zoeken naar en ontdekken van nieuwe kanalen om leads te genereren.
 • Onze klanten helpen om ook écht hun collega’s op de fiets te krijgen.
 • Meewerken met de rest van het team - niet alleen goed voor die constante stroom aan inspiratie én binding met de doelgroep, je leert van dichtbij hoe het is om in een scale-up te werken.

Wat vragen we van jou

Binnen het bedrijf staat snel schakelen centraal; een lead die vandaag binnenkomt, kan volgende week al op de fiets zitten. Die manier van werken past bij je want jij weet jouw taken goed te plannen. Door je commerciële ambities, leergierigheid en inventiviteit sluit je naadloos aan bij ons salesteam. Gaat het toch even niet helemaal soepeltjes? Dan trek je tijdig aan de bel. Daarnaast durf je de verantwoordelijkheid voor jouw taken te nemen en, in overleg, tot uitvoering te brengen. Deze combinatie maakt dat je vanaf dag één onderdeel uitmaakt van het team.

 • Je bent bezig met een HBO / WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskunde / economie / communicatie / rechten of een andere interessante studierichting.
 • Jij bent tenminste 32 uur beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden, startdatum tussen januari/februari.
 • Die stilgevallen lead? Die haal jij alsnog binnen.
 • Doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Jij gaat met ons deze reis maken en ons helpen het bedrijf op de kaart te zetten bij alle bedrijven in Nederland. Gedurende deze reis zullen veel uitdagingen op ons pad komen. Ben jij in staat om deze managen?
 • Flauwe woordgrapjes? Kom maar door! Met jou samenwerken is geweldig want de gezelligheid spat van het scherm!

Wat bieden wij

Naast deze super mooie uitdaging met veel vrijheid bieden wij natuurlijk nog heel veel meer:

 • Een enorm uitdagende en leerzame omgeving waarin jij echt verantwoordelijkheid draagt voor jouw taken. Naast jouw primaire focus denk je mee over de salesstrategie van het bedrijf.
 • Een jong en gemotiveerd team waarin veel ruimte is voor gezelligheid & persoonlijke ontwikkeling.
 • Een mooie stagevergoeding van € 400,00 per maand o.b.v. 40 uur per week.
 • 6 vakantiedagen o.b.v. een stageperiode voor zes maanden.
 • Ambitie? Geen probleem! Je stapt in op een perfect moment en groeit mee met de organisatie.
 • De mogelijkheid om mee te doen aan de activiteiten van Pon Fit: hét gezondheidsprogramma van Pon en de Pon-bedrijven.
 • De mogelijkheid om je continu te blijven ontwikkelen via onder andere onze Winter- en Summerlabs, talentraining en ga zo maar door.

Over de organisatie

Wij zijn Lease a Bike, geboren uit liefde voor mensen en fietsen. Voor ons is een fiets niet zomaar een vervoermiddel. Voor ons is een fiets een manier om te genieten van het leven, want fietsen is goed: goed voor jouw gezondheid, goed voor de wereld en goed voor jouw portemonnee. De leasefiets is – dankzij nieuwe wetgeving – aantrekkelijker dan ooit tevoren en binnen een week geregeld. Daarom zeggen wij ook: Great minds lease a bike. Met als resultaat dat wij in Nederland marktleider zijn. Lease a Bike is onderdeel van mobiliteitsprovider Pon.

Overige informatie

Ben je nieuwsgierig geworden, maar heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met Jorrit van Kooij (Account manager), te bereiken op 31 6 82 98 02 53 of via jorrit@lease-a-bike.nl.

Gelijk solliciteren voor deze unieke kans kan natuurlijk ook! Klik daarvoor op de knop ‘Solliciteren’ bovenin en stuur ons je CV en motivatiebrief. Je hebt tot en met 5 januari 2022 de tijd om te solliciteren.

Sollicitatieproces
Jouw sollicitatieproces bestaat uit één gesprek. Het kennismakingsgesprek zal je hebben met Klaas (Sales manager) en Jorrit (Account manager).

Other possibilities

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Marketing - BBB Cycling

Sales, Marketing / Product Management, Online Marketing, PR / Communicatie

Pon - Leiden

Heb jij een snelle pen en schrijf je graag over fietsen? Ben jij nieuwsgierig naar alles wat er komt kijken bij het managen van een merk-website? Heb jij fantastische ideeën over social media? Houd je ook nog eens van fietsen en denk jij dat je deze tekst beter kunt schrijven? ;) Dan zijn wij naar jou op zoek. Onze nieuwe leergierige stagiair Content Marketing!

Jij wordt volwaardig lid van het kleine hechte marketing team van BBB Cycling. Je start je dag met een kop koffie of thee en start (voorlopig nog thuis) je computer op. De dag begint om 9 uur met de dagstart waarin je de komende dag doorneemt met je collega’s. Daarna ga je aan de slag met content.

Je zal voornamelijk bezig zijn met het schrijven van leuke en leesbare teksten. Teksten over producten en categorieën, maar ook blogs. Allemaal content waardoor BBB Cycling beter vindbaar wordt voor online bezoekers. Maar ook teksten die terug zullen komen op posters in fietsenwinkels door heel de Benelux. Daarnaast ga je aan de slag met creatieve ideeën om het aantal volgers op onze social kanalen een ‘boost’ te geven. En ben je betrokken bij de voorbereidingen en productie van fotoshoots en videoprojecten. Uiteraard krijg je naast meewerken voldoende tijd om aan je eigen stageopdracht te werken.

Kortom tijdens deze leerzame stage leer je alles over de content die nodig is om een fietsonderdelen en accessoires merk in de ‘spotlight’ te zetten. 

Stagiair(e) Marketing - BBB Cycling
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stage (meewerk) After Sales – alle vestigingen

Engineering / Techniek, Management, Sales

Pon - 's-Hertogenbosch

Heb jij passie voor auto’s en met name voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA? Ben jij het type persoon die het een uitdaging vindt om efficiency te onderzoeken in processen maar ook in contact te staan met klanten? Vanaf januari 2022 zijn we op zoek naar After Sales stagiaires voor onze verschillende vestigingen.

Stageomschrijving
Je gaat fulltime stage lopen bij de werkplaatsreceptie op een van onze vestigingen. Hier voer je verschillende werkzaamheden uit bij de werkplaatsreceptie en werk je daarnaast aan jouw stageopdracht waarin jij bijvoorbeeld aan de hand van de LEAN-methode onderzoekt hoe het aftersales proces efficiënter en klantvriendelijker geregeld kan worden.

Zomaar een stagedag bij
Wanneer jij ’s ochtends binnenkomt, zie je dat jouw collega’s de nodige voorbereidingen treffen voor alle geplande werkplaatsbezoeken. Je kijkt welke onderhoudswerkzaamheden er gepland staan. Je herkent de eerste klant die staat te wachten. Met een hartelijk welkom en een glimlach neem je de sleutels in ontvangst. Samen met de klant en je collega neem je de klachten en gewenste onderhoudswerkzaamheden door. Na de drukte start je aan je onderzoek. Je gaat een analyse maken met betrekking tot de efficiency van de werkopdrachten in combinatie met de werkzaamheden van de monteurs. Op basis van de LEAN-methode analyseer je de data die je de afgelopen weken hebt verkregen. Jij kijkt welke werkzaamheden zorgen voor een verbetering van het proces en maakt hier een gedegen implementatieplan over en brengt alle verbeterpunten in kaart. 

Aan het einde van de middag komen diverse klanten hun auto ophalen. Samen neem je de werkzaamheden door en vanuit een natuurlijk gastheerschap zorg je ervoor dat de klant naar volle tevredenheid wordt geholpen. De tijd is voorbij gevlogen en het is alweer 17.00 uur. Je rond je taken af, zegt je collega’s gedag en gaat naar huis.

Stage (meewerk) After Sales – alle vestigingen
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Online Sales Adviseur

Sales, Operations & Service

Pon - Rotterdam

Ter versterking van ons verkoopteam in Rotterdam Zuid zijn we op zoek naar een gedreven Online Sales Adviseur die het salesproces begrijpt en passie heeft voor auto’s. Via onze online kanalen komen heel veel klantvragen binnen, aan jou de taak om deze razendsnel op te pakken en om te zetten in leads!

De focus zal vooral liggen op het optimaliseren van het proces van leadopvolging en online sales. Daarnaast heb je dagelijks telefonisch contact met potentiële klanten en plan je afspraken in, om hen in de showroom te voorzien van het juiste advies bij de aanschaf van hun nieuwe auto.

Ook zorg je er samen met je collega’s voor dat onze digitale showroom er aantrekkelijk uit ziet en blijft zien én dat onze actievoorraad online up to date is en blijft.

We zijn enorm aan het groeien en omdat we de klant graag snel willen kunnen helpen in hun keuze, zoeken we ter uitbreiding van ons team een gedreven Online Sales Adviseur.

Jouw belangrijkste taken zullen zijn:

 • Actief telefonisch benaderen van potentiële klanten;
 • Het maken van showroomafspraken;
 • Het opstellen, versturen en opvolgen van offertes;
 • Omzetten van offertes naar orders;
 • Het afleveren van de door jou verkochte auto’s;
 • Het volgen en monitoren van de customer journey.
Online Sales Adviseur