Overslaan en naar de inhoud gaan

Stagaire Customer Journey Expert (Product Manager) Identificatie

Bedrijf: ING
Richting(en): Marketing / Product Management |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Tribe Daily Banking zoekt een stagaire binnen de onboarding area om onze Identificatie processen in kaart te brengen.

Identificatie; een heel belangrijk onderdeel van de financiële dienstverlening want de wet stelt steeds meer eisen hieraan. Als bank mogen we alleen zaken doen met klanten van wie we de identiteit hebben vastgesteld aan de hand van een eigen identiteitsbewijs. Alleen vaststellen is natuurlijk niet genoeg; we moeten als ING ook kunnen aantonen door de gegevens vast te leggen in de klantendatabase.

In de loop der jaren zijn de systemen en processen om dit vast te leggen vernieuwd en efficiënter geworden. Alleen zijn nog niet alle gebruikers binnen ING over naar deze nieuwe processen. Het doel van deze opdracht is om in kaart te brengen wie de gebruikers zijn van identificatieprocessen in de oude systemen, een plan van aanpak opstellen om ze allemaal de nieuwe processen te laten gebruiken, en het plan in uitvoering brengen. Dat betekent veel analyseren, collega’s interviewen, werkinstructies doornemen en waar nodig de werkprocessen aanpassen, interne presentaties en training geven en zorgen dat wat je doet je ook goed vastlegt.

Tijdens deze opdracht krijg je de kans om heel veel verschillende onderdelen van de bank te leren kennen. En doe je werkervaring op in de agile way of work binnen ING. Identificatie is namelijk nooit een doel op zichzelf voor de klant; het gaat altijd om het product of dienst wat erna komt. Je zult merken dat je de ene keer met een team te maken hebt rondom het zakelijke producten en daarna juist weer voor particulieren klanten.

We verwachten dat je onderzoekend en pro-actief bent ingesteld, makkelijk het contact zoekt met collega’s en omdat je komt te werken in een internationaal team is het belangrijk dat je goed Engels spreekt. Voorlopig werken we allemaal vanuit huis, maar mocht het weer mogelijk zijn om op kantoor te werken, dan zul je je tijd verdelen tussen de hoofdkantoren van ING in Amsterdam en Leeuwarden.

Je werkomgeving

Daily Banking is een van de grootste ‘tribes’ van ING Retail. Met circa 80 squads gevestigd in Amsterdam, Leeuwarden en Brussel werken we aan onze purpose ‘Making your everyday effortless’.  

Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze tribe members.

Binnen onze tribe ondersteunen wij de klant met al hun dagelijkse bankzaken. De start van het klant worden begint bij ons. Alle standaard bankproducten en processen die onze klanten dagelijks gebruiken zijn bij ons in beheer. Dit maakt dat je komt te werken in het hart van de bank!

We beheren een grote variëteit aan complexe processen en producten. Dit maakt werken binnen Daily Banking erg gevarieerd. Van het ontwerp van een nieuw product tot nieuwe digitale klantervaringen en dit alles op een safe & compliant manier.

Daarnaast hebben we een grote focus op ontwikkeling van onze members. Met maandelijkse masterydagen en veel interne mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen helpen we jou klaar te zijn voor de toekomst.

Wie ben jij?

Jij bent een teamspeler, beschikt over een groot probleemoplossend vermogen en kan projecten van kop tot staart dragen. Samengevat:

 • ben je analytisch en neem je beslissingen op basis van data en feiten;
 • Bovengemiddeld geïnteresseerd in IT;
 • begrijp je de noodzaak van een goede risicobeheersing;
 • vraag je actief om feedback en geef je zelf ook constructieve feedback;
 • bezit je sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • ben je nieuwsgierig en heb je de ambitie om jezelf en je omgeving te blijven uitdagen.

Daarnaast vragen we van je:

 • Bezig met een opleiding op HBO/WO niveau;
 • Je bent minimaal 24 uur p.w. beschikbaar
 • Een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal,

Wat bieden wij?

 • Een stageplek met standplaats Amsterdam, voor nu remote;
 • Werkervaring binnen een agile werkomgeving;
 • Een uniek kijkje in het hart van de bank en haar processen.

Werken bij ING

ING loopt voorop in de markt en werkt volledig via het Agile gedachtengoed. In zelfsturende multidisciplinaire teams (squads) werken we samen aan een omnichannel bank: extreem digitaal én extreem persoonlijk, om onze klanten in staat te stellen hun eigen ideeën voor een betere toekomst te realiseren. In onze cultuur staat de Orange Code voorop: Je pakt het op en maakt het waar, helpt anderen succesvol te zijn en je loopt altijd een stap voor.

Ben je enthousiast?

Herken jij jezelf in dit verhaal, dan maken we graag kennis met je! Klik dan op ‘solliciteren’ en mail je cv en motivatiebrief. Voor vragen kun je contact opnemen met Willemijn Piek (willemijn.piek@ing.com

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Meet a Trainee

Banking / Finance, IT / ICT, Actuariaat / Risk, HRM / Recruitment

ING - Amsterdam

Ben jij geïnteresseerd in een traineeship bij ING? Wil je meer ontdekken over de verschillende richtingen Wholesale Banking, Retail Banking, Risk, Finance, Human Resources, Operations & Change of IT? Ontmoet een trainee en ontdek alles over het ING traineeship!

Het International Talent Programme (ITP) biedt je de kans om je leidinggevende capaciteiten te ontwikkelen en bereidt je voor op een sleutelpositie binnen de bank. Gedurende dit vierjarige programma werk je bij diverse afdelingen binnen een specifieke track, om zo ING op verschillende manieren te leren kennen. Daarnaast krijg je intensieve trainingen en is het een periode vol uitdagingen. Dit zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en je echt een verschil kunt maken voor ING.

Aanmelden tot en met

Internship FI TFS

Banking / Finance

ING - Amsterdam

For a work-along internship at the Transaction Services/Trade Finance Services team of Financial Institutions  (“FI TFS”). The internship will be in Amsterdam for a minimum period of 6 months.

FI TFS is part of ING Wholesale Banking, Financial Institutions. The team in Amsterdam has a leading position in providing risk mitigation and financing of international trade. Our counterparties are for the majority foreign banks, and ultimate clients are exporting and importing corporate clients of ING Bank. Key words for our department are diversity, accuracy mixed with creativity, and complexity; making this an environment particularly suited for internationally minded team players with organizational skills, eye for detail and entrepreneurial/commercial drive combined with an ability to perform under tight deadlines. 

Aanmelden tot en met

Software Engineering and Automation Internship: Static Analysis Tools to Refactor Enterprise Java Applications

IT / ICT

ING - Amsterdam

Are you a Master student looking for a complex software engineering problem? Please check out this graduation project.