Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage E-Commerce Marketing - Heineken Nederland

Bedrijf: HEINEKEN
Richting(en): Online Marketing |
Niveau: WO
Locatie: Zoeterwoude
Startdatum: 01 januari 2020
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Je stage

Wil jij ervaring opdoen in E-commerce Retail, Marketing en/of FMCG? Heb je commerciële ambities en wil je hiermee aan de slag? Dan is deze stage iets voor jou!‪

Als stagiair(e) in het Digital Acceleration (Marketing) team van HEINEKEN zal je nauw samenwerken met de Category Development Managers voor E-commerce Retail. Dit team binnen HEINEKEN Nederland, houdt zich bezig met het ontwikkelen van de online biercategorie en het bedenken en realiseren van optimale activatie van de HEINEKEN merken binnen de webshops van retailers zoals AH.nl, Jumbo.com en Picnic.

Je hebt een breed takenpakket waarbij je meedraait in de werkzaamheden van het team en je richt op het behalen van een aantal commerciële doelstellingen:

 • Online marketing campagnes ontwikkelen, het optimaliseren van de HEINEKEN content van de webshops en het onderzoeken van de mogelijkheden voor nieuwe content
 • Uitvoeren van shopper, omzet en promotie analyses, op basis waarvan je concrete aanbevelingen geeft 
 • Helpen bij het voorbereiden van klantafspraken, waarbij je eventueel ook zelf mee mag naar de klant
 • Nieuwe kansen in de markt waarnemen en hierop inspelen

Verder liggen er vraagstukken waar jij je als stagiair(e) over mag buigen. Bijvoorbeeld: hoe ziet de e-commerce wereld er over een 3 jaar uit en hoe kunnen we daar als HEINEKEN al op voorsorteren? Hiervoor zal je binnen en buiten HEINEKEN, gaan kijken wat de belangrijkste trends zijn en welke kansen en uitdagingen hierbij horen. Op basis hiervan maak je een goed onderbouwd advies voor de organisatie en mag je helpen bij de implementatie hiervan. Eventueel kan dit een onderzoek zijn dat bijdraagt aan je studie.

Je werkveld

Je bent onderdeel van het E-commerce Retail team binnen de afdeling Marketing. Het is een dynamisch team waarbij alle online disciplines van HEINEKEN Nederland samenkomen. Binnen deze stage ben je een echte ‘spin in het web’ waarin werken in teamverband en het mee krijgen van je stakeholders essentieel zijn.

Je profiel

Voor deze meeloopstage zoeken wij een kandidaat die:

 • Een WO studie volgt en zich momenteel bevindt in de eindfase van zijn/haar studie,
 • Zelfstandig is en een ‘hands on’-mentaliteit heeft
 • Communicatief sterk & resultaatgericht
 • Goed is in project management

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren voor deze functie

Je stagevoorwaarden

 • De stage start per januari 2020 (eerder of later mogelijk in overleg)
 • De duur van de stage is 6 maanden (precieze tijdsduur in overleg)
 • Het is een meeloopstage van 5 dagen per week
 • Een scriptie kan in overleg worden gecombineerd
 • Je wordt tijdens de stage begeleid door een Category Development Manager E-Commerce
 • Je standplaats is Zoeterwoude;
 • Je ontvangt een stagevergoeding van €500 per maand

Indien je niet beschikt over een OV is reiskostenvergoeding (deels) mogelijk in overleg

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Stagiair Social Media

Online Marketing

HEINEKEN - Zoeterwoude

Je houdt je dagelijks bezig met community management en webcare: het signaleren en opvolgen van reacties die consumenten plaatsen op sociale media waar HEINEKEN met merken als Amstel, Brand, Heineken, Desperados, Apple Bandit en Jillz actief is. Je ondersteunt de Social Media Manager en Community Managers bij het reageren op comments en verzorgt onder andere de rapportages over social media. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk extra projecten of eigen initiatieven op te pakken en krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk binnen HEINEKEN Nederland doordat je contact onderhoudt met andere afdelingen zoals Communicatie & PR en Marketing.

 

Aanmelden tot en met

Stage Interne Communicatie Brouwerij Zoeterwoude

PR / Communicatie, Marketing / Product Management

HEINEKEN - Zoeterwoude

Ben jij een enthousiaste HBO of WO-student met een passie voor communicatie? Wil jij graag meewerken aan het communicatiebeleid van HEINEKEN op de Brouwerij te Zoeterwoude? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als stagiair(e) leer je je theoretische kennis toepassen in de praktijk en houd je je voornamelijk bezig met het verbeteren van interne communicatiestructuren voor productieafdelingen aansluitend de uitvoering van diverse interne communicatie werkzaamheden / projecten. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsvoorziening via afdelings-nieuwsbrieven. Daarnaast is het mogelijk om extra projecten of eigen initiatieven op te pakken en zodoende een goed beeld van de dagelijkse praktijk binnen de HEINEKEN Brouwerij in Zoeterwoude te krijgen.

Het betreft een veelzijdige stage met de focus op uitvoerende werkzaamheden, maar waarbij een meer inhoudelijke verdieping bespreekbaar is. Je wordt niet alleen uitgedaagd om mee te werken maar ook om actief mee te denken en je mening te geven! Je draait volwaardig mee in het team, daarom is het voor deze stage van belang dat je zowel in teamverband als zelfstandig aan onze projecten kunt meewerken.

Aanmelden tot en met

Functioneel Beheerder

Banking / Finance, IT / ICT

HEINEKEN - Zoeterwoude

Je bent altijd op zoek naar een manier om meer waarde toe te voegen aan processen en applicaties. Je wil graag in een dynamische en commerciële omgeving werken waarin IT sytemen en processen een belangrijke rol spelen in het business proces. Daarnaast krijg je energie om deze systemen en applicaties continue te optimaliseren, geef je als expert advies en fungeer je graag als echte business partner. Klinkt dit goed? Dan zijn we op zoek naar jou!