Overslaan en naar de inhoud gaan

Stagiair Kunstcommissie

Bedrijf: De Nederlandsche Bank
Richting(en): Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van De Nederlandsche Bank

Voor onze Kunstcommissie zijn we op zoek naar een student kunstgeschiedenis met interesse in hedendaagse kunst en bedrijfscollecties. Wil jij werken met vernieuwende kunst, kunstrondleidingen geven en kunstcommissievergaderingen bijwonen?

Jij hebt impact

DNB verzamelt hedendaagse kunst van topkwaliteit die inspireert, verbindt en de dialoog levend houdt. De kunstcollectie van DNB is experimenteel, eigenzinnig en vernieuwend. Een inspirerende omgeving voor jou als stagiair waarin je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

Binnen een klein team ga je je bezig houden met uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van kunst. Met kunst in de gebouwen bieden we onze medewerkers een inspirerende werkomgeving. Ook de samenleving profiteert van onze kunstcollectie. We stimuleren jonge, talentvolle kunstenaars om zich verder te ontwikkelen. Wij werken samen met verschillende musea en andere organisaties zoals de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Verder zijn we lid van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) en de International Association of Corporate Collections of Contemporary Art (IACCCA).

Wat ga je precies doen?

 • Het managen van de inrichting van onze gebouwen met kunst.
 • Intern en extern bijdragen aan onze communicatie over kunst, inclusief bijdragen aan en organiseren van kunstrondleidingen, social media, filmpjes en intranet.
 • Plannen, bijwonen, notuleren van kunstcommissievergaderingen en coördineren van kunstactiviteiten.
 • Relaties beheren met kunstenaars, culturele instellingen en stakeholders.
 • Bijwonen van openingen, kunstbeurzen en culturele evenementen.

Hier doe je dat

De Kunstcommissie is onderdeel van de afdeling Communicatie, bestaande uit een manager Beheer en Behoud en een kunstadviseur. Wij werken actief samen met de voorzitter en leden van de kunstcommissie, de communicatieafdeling, en andere interne en externe afdelingen en stakeholders. De kunstcommissie bestaat uit leden vanuit het hele bedrijf. 

DNB volgt het thuiswerkadvies van het RIVM. Wanneer de maatregelen het toestaan werken we deels op kantoor, deels thuis. We hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je hebt interesse in de hedendaagse kunst en bedrijfscollecties en beschikt over een ‘hands-on’ mentaliteit. 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een wo student kunstgeschiedenis of je volgt een gerelateerde studie. 
 • Je bent beschikbaar vanaf februari 2022 voor een periode van 4 tot 6 maanden, de exacte periode is in overleg.
 • Het aantal uren per week stemmen we in overleg met jou en je opleiding af maar is minimaal 24 uur.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving en die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen OV-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer. 
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek/faciliteiten om thuis te werken.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt (online) inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.
Ga naar de website van De Nederlandsche Bank

Andere vacatures

werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage Innovatieteam Data en IT

IT / ICT

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

Bij de divisie Data en IT van DNB wordt er onderzoek gedaan naar de toepassing van verschillende technologieën binnen de processen van DNB. Denk hierbij aan onderzoeken op het gebied van Artificial Intelligence, Process Mining, Robotic Process Automation en Low-code platform. Naast deze onderzoeken zijn wij continue op zoek naar nieuwe technologische trends die van betekenis kunnen zijn voor DNB. Als stagiair draag jij bij om dit proces te versterken.  

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Als stagiair Innovatieteam Data en IT ben je, onder begeleiding van de innovatiemanager, verantwoordelijk voor onderzoek naar innovaties en de ontwikkeling van prototypes of van proof of concepts. Binnen DNB krijg je alle ruimte om innovatie te realiseren. Omdat je in deze rol samenwerkt met collega’s vanuit de hele organisatie zal je snel een netwerk opbouwen. Ook stap je soms in diverse rollen, zoals business analist of projectleider, hiermee krijg je de kans om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Je wordt direct betrokken en leert van de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is.

Wat ga je precies doen?

 • Ondersteunen en coördineren van innovatie onderzoeken in het Innovatieteam Data en IT.
 • Meewerken aan innovatie onderzoeken.
 • Het versterken van het innovatienetwerk binnen DNB en in Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB).
 • Meewerken aan het organiseren van evenementen en communicatie uitingen.
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en de business.
Meewerkstage Innovatieteam Data en IT
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Jurist

Juridisch

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Meewerken aan het toezicht op financiële ondernemingen bij DNB.

Jurist
werken-bij-De Nederlandsche Bank
Aanmelden tot en met

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse

IT / ICT, Banking / Finance

De Nederlandsche Bank - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

Een uitdagende stage met de nadruk op operationele en IT-risico's binnen de financiële sector. Wil je ervaren wat het werk van een toezichthouder bij DNB inhoudt?

Meewerkstage innovatief toezicht IT-risico's en data-analyse