Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage energie en leefomgeving

Bedrijf: Berenschot
Richting(en): Consulting |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht
Startdatum: 01 september 2021
Vooraanmelden
Vooraanmelden
werken bij Berenschot

Berenschot zoekt per 1 september 2021 een stagiair voor onze adviesgroep Energie en Leefomgeving. Zit jij in je masterfase van je studie en heb je interesse in vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving? Wil jij Nederland een beetje mooier en duurzamer maken? En ben je ambitieus, analytisch en resultaatgericht? Dan is deze stage voor jou!

De adviesgroep Energie en Leefomgeving is een club van enthousiaste en ambitieuze professionals, die ons land stap voor stap een stukje duurzamer en dus mooier maken. De groep houdt zich bezig met thema’s als de energietransitie, duurzame mobiliteit en de fysieke leefomgeving. Als stagiair kun jij ons aangeven welk thema/ onderwerp je interessant vindt. Daag ons vooral uit! Zo bedenken we samen een mooie opdracht, en kun je aan de slag. Als stagiair bij Berenschot ga je direct meewerken in de adviesgroep. Je krijgt een vaste begeleider en werkt verder samen met collega adviseurs en opdrachtgevers.

Wat ga je doen?

Een groot onderdeel van het werk binnen de adviesgroep Energie en Leefomgeving bestaat uit het samenbrengen van verschillende stakeholders in het veld, om zo mooie samenwerkingen tot stand te brengen. Denk aan:

 • Strategieontwikkeling en -implementatie;
 • Het analyseren en oplossen van structurele (samenwerkings)problemen;
 • Het (mede)ontwikkelen van publiek beleid;
 • Het samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia;
 • Proces-, programma- en projectmanagement.

Deze opdrachten voeren we onder meer uit voor de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Waterstaat, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail en Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties. Qua concrete projecten kun je denken aan:

 • Het begeleiden van de gemeente Rotterdam en woningcorporaties bij het ontwikkelen van een warmtestrategie in Rotterdam Zuid;
 • Het adviseren over de uitvoer van deelmobiliteit oplossingen voor een gemeente;
 • Het onderzoeken van verschillende scenario’s voor de verdere verduurzaming van de Nederlandse chemische industrie. 

Wat krijg je van ons?

Als stagiair leer je het Berenschot van binnenuit kennen. Je proeft aan het adviesvak, gaat met interessante thema’s aan de slag, en leert veel. Wij bieden jou verder:

 • Een parttime/ fulltime stageplek voor 4-6 maanden;
 • Een marktconforme stagevergoeding, een laptop en reiskostenvergoeding;
 • Alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken;
 • Een platte organisatie met alle vrijheid voor eigen initiatieven en ondernemerschap;
 • Een gezellige groep collega’s voor de werk-/privébalans!

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde bachelor bestuurskunde, energiestudies, sustainability, sociale geografie of vergelijkbaar. Je zit nu in je masterfase;
 • Een duidelijke affiniteit met vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving;  
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden;
 • Ervaring binnen vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving is een pré!

Ja, ik wil stagiair worden bij Berenschot!

Wil jij onze nieuwe stagiair Energie en Leefomgeving worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op en laat ons weten waarom jij de ideale kandidaat bent. Reageer zo snel mogelijk, want wij willen het liefst voor de zomer al gesprekken inplannen. Je krijgt bij ons één a twee gesprekken. Hierna maken wij onze keuze.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep of de stage? Neem dan contact op met Julia Koelega (consultant, j.koelega@berenschot.nl/ 06-29217328). We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer direct

Solliciteer direct voor de vacature 'Stage energie en leefomgeving'. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn bij ons van harte welkom om te solliciteren.

SOLLICITEER

 
 

Other possibilities

werken bij Berenschot
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) operational excellence

Operations & Service, Consulting

Berenschot - Utrecht

Ben jij in de afrondende fase van je studie, volg je een master, en lijkt het je leuk om te proeven aan het werk bij een organisatieadviesbureau? En heb je interesse in het werkveld van operational excellence? Dan spreken we je graag voor deze leuke stage!

Wij zoeken iemand die op zoek is naar een meewerkstage voor 4/5 dagen per week (startdatum in overleg, liefst op korte termijn). Je wordt opgenomen in een informeel en divers team, met consultants van verschillende niveaus. Je wordt begeleid door een ervaren adviseur en gaat meewerken aan het ontwikkelen van het dienstenaanbod op het gebied van operational excellence. Daarnaast werk je mee aan verschillende projecten, waarin je een ondersteunende en faciliterende rol krijgt. Zo kun jij het adviesvak leren kennen, de wereld van operational excellence verkennen, en vooral heel veel leren!

Je gaat meewerken aan projecten bij onze klanten. Onze klanten zijn toonaangevende bedrijven in de sectoren maakindustrie, energie, water, mobiliteit en technische dienstverlening. Iets voor jou? Top! Lees vooral verder.

werken bij Berenschot
Aanmelden tot en met

Stage duurzame mobiliteit (Hyperloop programma)

Consulting

Berenschot - Utrecht

Startdatum: 01 september 2021

Berenschot zoekt per 1 september 2021 een stagiair voor onze adviesgroep Energie en Leefomgeving. De focus in deze stage ligt op het Hyperloop Development Program, waar wij als Berenschot partner in zijn. Wil jij bijdragen aan het uitdenken van de route naar de realisatie van één van de meest innovatieve mobiliteitsoplossingen van de toekomst? Ben jij analytisch, ambitieus en hou je wel van een uitdaging? Dan horen we graag van jou!

Met het Hyperloop Development Program loopt Nederland voorop in het waarmaken van het  idee van de visionair Elon Musk: een toekomstbestendig transportsysteem zo snel als een vliegtuig, maar ook zo schoon als een elektrische trein. Het onderzoeksprogramma heeft het doel om de komende jaren te kijken naar de haalbaarheid van de hyperloop, het testen van de technologie en het onderzoeken van het hyperloopecosysteem. Het Europese hyperloopcentrum dat nu in Groningen gebouwd wordt moet de eerste stap worden op weg naar een Europees hyperloopnetwerk. Vanuit Berenschot brengen wij binnen het programma in beeld wat er in Nederland en de EU nodig is aan stappen en besluitvorming om tot de eerste routes te komen.  

De adviesgroep Energie en Leefomgeving is een club van enthousiaste en ambitieuze professionals, die ons land stap voor stap een stukje duurzamer en dus mooier maken. Lijk het je leuk om hieraan bij te dragen? Laat het ons weten!

werken bij Berenschot
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Strategy, Funding & Innovation (SFI)

Banking / Finance, Consulting, Engineering / Techniek

Berenschot - Onbekend

Berenschot SFI zoekt masterstudenten voor werkstages. De werkstages zijn bedoeld voor studenten met affiniteit met complexe strategische, financiële en technologische vraagstukken. Bijvoorbeeld studenten (technische) bedrijfskunde, economie of techniek (fotonica, solar, micro-electronica, maakindustrie).

De werkstage biedt studenten de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. 

Globaal bestaat de werkstage uit de volgende onderdelen:

· Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.
· Indien gewenst worden trainingen in professionele (advies)vaardigheden aangeboden.

Je bent bij voorkeur beschikbaar voor een periode van 6 maanden. De stage is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. Het hoofdkantoor van Berenschot is gevestigd in Utrecht, maar regelmatig wordt gewerkt elders in het land, daarom is een OV-studentenkaart een pre.