Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage Data Analyst Strategic Sourcing (AH)

Bedrijf: Ahold Delhaize
Richting(en): Online Marketing |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Zaandam
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Jouw nieuwe baan en werkplek

Heb jij affiniteit met data, commercie en strategie? Dan is deze Strategic Sourcing stage wat voor jou!

 

Dit ga je bij ons doen

Het betreft een meewerkstage binnen de afdeling Strategic Sourcing, waarbij je door mee te werken lle ins en outs leert kennen van de inkoop van A-merk en Huismerk producten! Je ondersteunt de Strategic Sourcing Analisten bij diverse projecten, waarmee je contact hebt met onze (internationale) inkooporganisatie en andere stakeholders. Je gaat je onder andere bezighouden met:

 • Je vertaalt business vraagstukken naar actiegerichte adviezen op basis van analyses, waarmee je de Sourcing Managers kunt ondersteunen
 • Je optimaliseert en ontwikkelt tooling, modellen en/of rapportages, voor het monitoren van relevante interne en externe ontwikkelingen voor onderhandelingen
 • Je bouwt expertise op voor het monitoren van belangrijke grondstofprijzen; o.a. prijsdrijvers, marktontwikkelingen
 • Je analyseert productharmonisatiekansen tussen Albert Heijn en Delhaize om zo synergie te creren
 • Je sluit aan bij integrale projecten binnen Commercie

 

Jouw nieuwe werkplek

Albert Heijn, onderdeel van Ahold Delhaize, is de nummer 1 food retailer van Nederland. Met meer dan 1000 winkels in Nederland en Belgi en 24/7 op ah.nl zijn wij er altijd en overal voor onze miljoenen klanten. Om in te blijven spelen op het continu veranderende leven van onze klant, ontwikkelen we iedere dag nieuwe manieren van (online) boodschappen doen met de meest moderne technieken. Samen gaan we voor meer klant impact.

Je bent actief in het Strategic Sourcing analisten team, waarin je samen met de teams van A-Brand, Own Brand, verpakkingen en contract management werkt aan het sturing geven en ondersteunen van het sourcing proces bij Albert Heijn. De afdeling ontwikkelt tools, programma?s en beleid voor de inkoop van zowel Own Brand & A-Brand en is daarnaast verantwoordelijk voor de lange termijn visie en borging hiervan.

Normaliter werk je vanuit ons bruisende hoofdkantoor in Zaandam. Vanwege de huidige situatie is thuis jouw nieuwe werkplek.

Dit bieden we jou

 • Interessante en veelzijdige stageplaats voor 5 of 6 maanden vanaf maart;
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven;
 • Een kijkje op de afdeling waar meegedacht en –gewerkt kan worden aan alle vernieuwingen en verbetering voor de winkel en de medewerker;
 • De Ahold Delhaize internship experience (borrels, events en netwerken met alle stagiairs binnen het hoofdkantoor);
 • Goede stage- en reiskostenvergoeding (450-500 euro per maand plus reiskostenvergoeding);
 • Stage waarin je échte werkervaring opdoet in het veld!;
 • Deze stageplek biedt geen mogelijkheden tot afstuderen.

Dit breng je mee

Bij Albert Heijn werk je voor een van de grootste retailers ter wereld. Om ons bij te benen heb je sowieso een affiniteit met retail en combineer je dit met een passie voor data en analyse. Dit vul je aan met de volgende zaken: 

 • HBO of WO opleiding
 • Affiniteit met retail/e-commerce gecombineerd met een passie voor data en analyse
 • Analytische vaardigheden; ervaring met Excel is een vereiste
 • Kennis van analytische systemen en methodieken o.a. R / Python / SQL, visualisatie tools zoals Tableau zijn een pré

 

Solliciteer en kom binnen

Werken bij Albert Heijn betekent flexibel samenwerken. Vanuit huis en op ons hoofdkantoor in Zaandam. Wil je meebouwen aan het succes van Albert Heijn? Solliciteer direct, en zeker vóór 7 maart. We willen je vragen om geen standaard motivatiebrief te sturen, maar een antwoord te formuleren op de volgende vragen: 
1.    Waarom zou je bij Albert Heijn stage willen lopen? 
2.    Waarom denk jij dat je geschikt bent voor deze stageplek? Vermijd woorden die in deze vacaturetekst staan en houd het persoonlijk.  
3.    Wat is een van je sterke punten en welke vaardigheid zou je (verder) willen ontwikkelen tijdens deze stage? 

Eerst meer weten voordat je de stap maakt? Bas Theunissen vertelt je meer over deze vacature via bas.theunissen@ah.nl. Algemene vragen over stages kan je mailen naar stage@aholddelhaize.com

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Matching Day Stage Marketing & Communicatie

Marketing / Product Management, Online Marketing, PR / Communicatie

Ahold Delhaize - Nederland

Startdatum: 16 april 2021

Bij Ahold Delhaize helpen we je graag aan een stage die echt bij jou past. Daarom organiseren wij voor verschillende vakgebieden Matching Days! Op deze dag hebben we een leuk online programma opgesteld waarbij het mogelijk is om met verschillende managers binnen de door jou gekozen stagerichting in gesprek te gaan. Op een leuke en informele manier kom je er achter wat je als stagiaire kan doen en met wie je kan komen te werken. Is er aan het eind van de middag een wederzijdse klik? Dan ga je waarschijnlijk naar huis met een stage op zak!

Jouw nieuwe werkplek
Ahold Delhaize is een van de grootste food-retailers van de wereld en is toonaangevend in zowel supermarkten als in E-commerce. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaandam werken wij iedere dag om het leven van onze klanten een beetje beter en makkelijker te maken. Wil jij ook impact maken op Nederland en je resultaten terugzien in onze winkels?

Ben je op zoek naar een ander type stage? Bekijk dan ons online vacature aanbod.

Aanmelden tot en met

Virtuele Inhousedag Stages - 13 april

Alle richtingen

Ahold Delhaize - Online

Startdatum: 13 april 2021

Ahold Delhaize is een van de grootste food-retailers van de wereld en is toonaangevend in zowel supermarkten als in E-commerce. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaandam werken wij iedere dag om het leven van onze klanten een beetje beter en makkelijker te maken. Wil jij ook impact maken op Nederland en je resultaten terugzien in onze winkels?

 

Virtuele Inhousedag Stages
Kom dan stage lopen bij Ahold Delhaize! Tijdens deze virtuele inhousedag vertellen we je graag meer over onze organisatie, stagemogelijkheden en de Matching Day. Dit is jouw kans om al je vragen te stellen aan onze recruiters, maar ook om ervaringen te horen hoe onze huidige en voormalige stagiaires. 

 

Programma
•    14.00-14.05 Welkom
•    14.05-14.25 Ahold Delhaize, stagemogelijkheden en solliciteren
•    14.25-14.55 Q&A met (oud)stagiaires

 

Een stage bij Ahold Delhaize of een van onze merken betekent:

 • Een stageplek binnen Albert Heijn, Etos, Gall & Gall of Ahold Delhaize met veel verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen initiatief, waarbij je impact maakt op onze klanten. Bij ons mag je écht gave dingen doen!;
 • Stagevergoeding van €450 – €500 per periode en reiskostencompensatie afhankelijk van jouw reisafstand (ongeacht bezit van studentenreisproduct);
 • Een leerzame periode door intensieve begeleiding en de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden binnen onze koffiecultuur;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan uitjes georganiseerd door Young Ahold Delhaize en onze evenementencommissie.

 

Aanmelden tot en met

Data Analist Commercie

Online Marketing, Sales, Overige

Ahold Delhaize - Zaandam

Wij maken van Albert Heijn het beste omnichannel Food & Tech bedrijf en willen digitaal gemak voor iedereen. We testen en experimenteren, zijn innovatief en verleggen grenzen. Voor deze reis zoeken wij een Data Analist Commercie. Sta je stevig in je schoenen, heb je een passie voor retail en data én blaas jij ons omver met jouw analyses? Word dan Data Analist Commercie bij Albert Heijn.
 

Als Data Analist Commercie ontwikkel je inzichten die, in lijn met de strategie, richting geven aan de inzet van prijs & promotie en de ontwikkeling van ons assortiment. En met succes: door jou analyses weten wij wat onze klanten kopen en welke ontwikkelingen hierin spelen. Met je collega’s uit de business stem je regelmatig af op welke onderdelen jij hen inzichten kan geven. Denk daarbij aan het evalueren van een campagne, het analyseren van de verkoop van producten in de Bonus of het ontdekken van kansen voor assortiment uitbreidingen. Met jouw inzichten blijft onze Commercie afdeling zichzelf continu op een data  gedreven manier verbeteren. Zó maak jij ook impact op onze miljoenen klanten. 
 

Je maakt als Data?Analist Commercie impact bij AH Technology door:  

 • Data op te halen van de markt en onze klanten uit verschillende interne en externe databases middels Databrix, Python of SQL.
 • Databronnen te koppen en onze data te analyseren, zodat commerciële vragen vanuit de business heel gericht beantwoord worden.
 • Het opbouwen en inrichten van overzichtelijke data-dashboards.
 • Continu goed met de business af te stemmen over de vragen die leven. 
 • Je stakeholders mee te nemen door de resultaten van de analyses op een begrijpelijke wijze.
   

 

Aangezien ons team groeiende is zoeken wij een junior en medior Data Analist Commercie. Aan de hand van jouw ervaringen zullen wij je inschalen. Beide vacatures zijn vergelijkbaar, al zal de medior zelfstandiger, dichter op de business zitten en zwaardere projecten oppakken. De junior begeleiden we hierin goed. 

 

 

Jouw nieuwe werkplek.

Als Data Analist Commercie werk je bij Albert Heijn, onderdeel van Ahold Delhaize. Albert Heijn is de nummer 1 food retailer van Nederland. Al ruim 130 jaar de vertrouwde en inspirerende partner voor miljoenen klanten. Met meer dan 1000 winkels in Nederland en België en 24/7 op ah.nl zijn wij er altijd en overal voor onze klanten. Maar er is werk aan de winkel om een volgende fase te realiseren. Om ‘beter eten’ voor iedereen bereikbaar te maken en boodschappen doen nog gemakkelijker te maken.
 

Je wordt onderdeel van AH Technology. Bij AH Technology werken vakmensen aan digitale oplossingen waar miljoenen klanten dagelijks van kunnen genieten. Door telkens nieuwe manieren van boodschappen doen te ontwikkelen met de meest moderne technieken. Op een manier die aansluit bij de wensen en het continu veranderende leven van onze klanten. Technologie is daarbij cruciaal. Daarom investeren wij fors in data, tech en digital om te transformeren van een supermarkt naar een toonaangevend food&tech bedrijf. Meer informatie over AH Technology vind je ook op onze Stack Overflow pagina:   https://stackoverflow.com/jobs/companies/ah-technology-albert-heijn
 

Benieuwd naar de mensen met wie je direct samenwerkt? Je werkt nauw samen met zo’n 15 mede-Analisten met een diverse achtergrond.. Een hecht team dat graag elkaar online op zoekt en elkaar verder helpt. Jouw afdeling speelt een cruciale rol bij het optimaliseren en verbeteren van onze business. Jullie richten je onder andere op vergeven van inzichten richting de commercie business. Jullie voeren de data analyses uit en koppelen de resultaten terug naar de business. Zo weet iedereen bij Albert Heijn, zowel in de winkels als in de commercie, waar we op moeten letten en wat we nóg beter kunnen doen. Normaliter werk je vanuit ons bruisende hoofdkantoor in Zaandam, op de 5e etage. Vanwege de huidige situatie is thuis nu jouw nieuwe werkplek. We hopen snel weer met z’n allen terug te kunnen keren naar Zaandam.
 

Dat data een belangrijke rol heeft binnen Albert Heijn staat vast. Onze Data Analytics & Science teams vallen onder ons Strategy & Analytics team, waar we samen de strategie van Albert Heijn vormgeven. Daarbij vinden we persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s belangrijk en hebben we een eigen Data Academy waar je een eigen ontwikkeltraject voor volgt. Zo blijft jouw kennis up to date en blijf jij je ontwikkelen.

 

 

Covid-19 

Onze grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en klanten. En ook wij houden ons aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent dat onze collega’s van het hoofdkantoor momenteel grotendeels vanuit huis werken. We zorgen voor een goede digitale verbinding met elkaar, zodat onze getalenteerde en diverse groep collega’s goed kan blijven samenwerken. Ook alle gesprekken voor jouw sollicitatie zullen via een videogesprek plaatsvinden.